Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η έναρξη της μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης υπερπήδησης εμποδίων «Athens Equestrian Festival 2021», που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 6 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Η διοργάνωση του AEF 2021 γίνεται με αυστηρή τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και, για τον λόγο αυτό, ο αγώνας πραγματοποιείται χωρίς θεατές. Στην εγκατάσταση επιτρέπεται η είσοδος μόνο ειδικά διαπιστευμένων προσώπων.

Τα 242 άλογα που θα συμμετέχουν έχουν ήδη φθάσει στους στάβλους της εγκατάστασης και ετοιμάζονται για τον απογευματινό πρώτο κτηνιατρικό έλεγχο των αγώνων στις 17.00. Συνολικά στις τέσσερις ημέρες των αγώνων θα πάρουν μέρος 178 αθλητές από 13 χώρες, την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Σερβία, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Πολωνία και τη Σουηδία.

Η αυριανή πρώτη ημέρα των αγώνων θα αρχίσει στις 8.30 και περιλαμβάνει  πέντε αγωνίσματα, στις 8.30 το αγώνισμα των νέων ίππων ύψους 1.20-125μ., στις 10.30 και στις 12.30 δύο αγωνίσματα του CSIO3*- ύψους 1.30μ. και 1.45μ., στις 15.00 το αγώνισμα του CSI1* ύψους 1.05μ και τελευταίο στις 17.00 το αγώνισμα των Παίδων ύψους 1.10μ.

Το σημαντικότερο αγώνισμα του τετραημέρου είναι το Κύπελλο Εθνων της Κυριακής, που αποτελεί προκριματικό για την Περιοχή SOUTH της σειράς Longines EEF Series 2021. Εκτός της Ελλάδας θα πάρουν μέρος ακόμη η Τουρκία, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η Ελληνική Ομάδα, που θα αγωνιστεί για το καλύτερο, θα έχει στη σύνθεσή της τον Αλέξανδρο Φουρλή με τον Grandeur, τη Μόνικα Μαρτίνη με τον Electic Elvis, τον Άγγελο Τολούπη με τον Blue Balou 5 και τον Γιώργο Δημαρά με τον Sacripan GD.

Η διοργάνωση του AEF 2021 υλοποιείται χάρη στην πολύτιμη στήριξη χορηγών, εταιρειών και φορέων, με επικεφαλής τον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος MYTILINEOS – Μ και την Protergia, μαζί με μια ομάδα παλαιών και νέων χορηγών του αθλήματος που στηρίζει τη διοργάνωση, όπως η Εταιρεία Innovis Pharma με τα προϊόντα Nuxe, ο Όμιλος Αντωνίου με την Argus Pack, την Adori café και την Royalty Hotel & Suites, η Stathis Enterprises, με την Theometrics και τη World Chariot Racing Federation, η τράπεζα Eurobank, η εταιρεία Leathertream με τα προϊόντα Connolly, η Secranto, η Express Oil, η Griffin, η Superfast Ferries, το βιταμινούχο νερό CoolVit. η Duxiana, η Hertz, η Sail La Vie, η τεχνική εταιρεία New Alert, η Αρχιτεκτονοφιλία και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ακόμη, τη διοργάνωση στηρίζουν η Περιφέρεια Αττικής, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Όλο το πρόγραμμα του Longines EEF Series Athens CSIO3*-W θα μεταδοθεί σε live streaming από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Clippmyhorse και μπορείτε να το παρακoλθουθήσετε από το https://athenscsi.gr/en/live-streaming.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, που θα μεταδώσει τα δύο σημαντικότερα αγωνίσματα του τετραημέρου, το Μ Grand Prix την Παρασκευή 4/6 (17.00) και το Longines EEF Series Κύπελλο Εθνών την Κυριακή 6/6 (16.00) μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX https://www.ertflix.gr/ .

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube