84ef7503 4fe9 45d2 8228 d54d7f867b69
84ef7503 4fe9 45d2 8228 d54d7f867b69
«Αναστασία» σε χορογραφία του Sir Kenneth MacMillan
 
Ένα βασιλικό μυστήριο από το Royal Ballet
 
Στο Ριάλτο την Κυριακή 20 Νοεμβρίου
 
Η παράσταση, η οποία προβάλλεται από το πρόγραμμα Royal Opera House Cinema, αποτελεί μια από τις πρώτες δημιουργίες του Kenneth MacMillan όταν έγινε διευθυντής του The Royal Ballet το 1970. Η μουσική αυτού του μπαλέτου τριών πράξεων είναι των Pyotr Il’yich Tchaikovsky καιBohuslav Martinů.

Η Ρωσίδα σταρ Natalia Osipova αναλαμβάνει την πρόκληση να ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο της Αναστασίας. Πρόκειται για ένα ρόλο ιδιαίτερα απαιτητικό για την πρώτη μπαλαρίνα, τόσο από τεχνικής απόψεως όσο και από θεατρικής απόδοσης, αφού καλείται να ερμηνεύσει ταυτόχρονα δύο διαφορετικά πρόσωπα. Την μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας και την Άννα Άντερσον, μια γυναίκα που κλείστηκε σε ψυχιατρικό άσυλο μετά από τον ισχυρισμό της ότι ήταν η πριγκίπισσα, αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο της Αναστασίας. Μαζί της στην παράσταση συμμετέχει ένα καστ διακεκριμένων χορευτών.
 
Τα υποβλητικά σκηνικά και τα εκπληκτικά κοστούμια του Bob Crowley ταξιδεύουν το κοινό στην καρδιά της ρωσικής βασιλικής αυλής και στα σκοτεινά μονοπάτια ενός διαταραγμένου μυαλού, όπου πραγματικότητα και φαντασία γίνονται δυσδιάκριτα.