Όλοι και όλες ΕΜΑΘΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ WADO RYU KARATE DO στην Ελλάδα και αγαλλίασαν στην άκρως επιτυχημένη Διάλεξη, που διοργάνωσε το Κέντρο μας, με Εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, κ. Βαγγέλη Νικοθόδη και Διαλέκτη τον Ιδρυτή του Eλληνικού Wado Ryu Karate Do και Ψυχολόγο Phd – Συγγραφέα, κ. Γιώργο Πιντέρη, στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης, την Τετάρτη 25/4/2018 και ώρα 19:00’ με θέμα “Πολεμικές Τέχνες και Προσωπικότητα: Tι έμαθα κάνοντας Καράτε (εκτός από Καράτε)”.
Κατ’ αρχάς: O κ. Γιώργος Πιντέρης ανέφερε πως, “κανείς από όσους μεγαλοσχήμονες του Wado Ryu Karate Do το ισχυρίζονται, ΔΕΝ υπήρξε ποτέ μαθητής μου…”. Ο πανελληνίως γνωστός, διεθνώς ανεγνωρισμένος και καταξιωμένος επιστήμων, Γιώργος Πιντέρης, είναι αυτός που μετεκάλεσε τον μακαρίτη προπονητή Wado Ryu Karate, Tatsuo Suzuki, από την Αγγλία, για Σεμινάρια Karate do στην Ελλάδα. Στο τέλος του παρόντος, υπό μορφήν υστερογράφου, αποκαλύπτεται ο λόγος που, ο μεν κ. Πιντέρης, ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ, έπαυσε να ασχολείται με τα “κοινά του Ελληνικού Wado Ryu Karate”, ο δε Τ. Suzuki, συνέχισε να έρχεται στην Ελλάδα για… 3ήμερα “σεμινάρια”, προσκεκλημένος των υποστηρικτών του. Σημειώνεται πως, ποτέ και σε κανένα συμμετέχον, στα “σεμινάρια – εξετάσεις” Κyu/ Dan”, υποψήφιο Μέλος, ΔΕΝ δόθηκε απόδειξη είσπραξης κάθε (εξωφρενικού) ποσού, που ο μακαρίτης ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ από τους “διοργανωτές” να είναι σε… δολάρια Αμερικής ή …λίρες στερλίνες Αγγλίας! Και άλλα πολλά με μαύρους δράκους και πιπεράτες ιστορίες εποχής (1975 κ.ε). Όποιος – α διαθέτει πάντως τέτοια απόδειξη είσπραξης εκείνης της περιόδου (1975 – 2015) να μας τις δείξει…
“Παλιές ιστορίες”, “περασμένα – ξεχασμένα”, “και στο judo γίνονται, διαχρονικά, περίπου τα ίδια”… Θα μπορούσε να τα σκεφθεί κάποιος ή κάποια, ΕΑΝ… ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΙΠΤΑΝ – το 2018 – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ των δύο “Ειδικών Αθλημάτων” (λέμε τώρα…) του Judo και του Karate. Aπό το 1996 το πρώτο και λίγο αργότερα το δεύτερο, ΣΥΡΟΝΤΑΙ στις Δικαστικές Αίθουσες με ανταλλαγές σοβαροτάτων καταγγελιών ΚΑΘΕ ΕΚΝΟΜΟΥ ΕΙΔΟΥΣ και μηνύσεις: Αδιαφάνεια σε διοικητικά και οικονομικά ζητήματα, αδικίες κατά “αθλητών – τριών”, ακόμη και των Εθνικών ομάδων, Διαιτητικά – Γραμματειακά των Αγώνων “μαγειρέματα” με στόχο την επιλεκτική (με το συμπάθιο…) “μοριο – δότηση” για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ, στο Δημόσιο, κλπ× μάλλον με το αζημίωτο…
Στις 16/4/2016, έλαβε χώραν η πρώτη Διάλεξη του Ε.Π.Κ.Α με θέμα “Jigoro Kano και Kodo kan Judo στην Ελλάδα( 1934, 1935, 1938)” στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Αργυρούπολης “Μίκης Θεοδωράκης” , παρόντων του Ιάπωνα Πρέσβη κ. Μatsuo Nishibayashi, της Πολιτιστικής Ακολούθου της Ιαπωνικής Πρεσβείας, κας Μao Shimizu, του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προπονητών Judo, κα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ, όπως ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΑΤΕ από την πρόσφατη Διάλεξη του Γ. Πιντέρη.
Σκεφθήκαμε τους λόγους απουσίας τους από τις δύο εκείνες Διαλέξεις Υψίστου Ελληνικού ενδιαφέροντος. Δεν πήρε πολύ χρόνο για να καταλήξουμε, ύστερα από ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ (έως δακρύων), στην αιτία: Και στις δύο περιπτώσεις οι… “ομοσπονδίες” ευρίσκοντο σε περίοδο εκλογών. Εν μέσω καταγγελιών και ανταλλαγής εξωδίκων ένθεν – κακείθεν, που κατόπιν ακυρώθηκαν, έγιναν προσφυγές και καταγγελίες στα αρμόδια Δικαστήρια, στην ΕΟΕ / ΕΦΙΠ και στους Υφυπουργό, Γ. Γραμματέα Αθλητισμού, στα ΜΜΕ αντιστοίχως, για όλες τις ανωτέρω αναφερθείσες καταγγελίες παραγόντων, προπονητών, γονέων αθλουμένων μελών και αθλητών – τριών των Εθνικών Ομάδων των Εδικών Αθλημάτων (λέμε τώρα…) judo – karate. Για τα σωματεία – μαϊμού των δύο αυτών ομοσπονδιών, φημολογείται πως, οι Ελληνικές Αρχές προσανατολίζονται στην ίδρυση Ειδικού Ζωολογικού Κήπου! Oι ημερομηνίες των σοβαροτάτων Διαλέξεών μας ΣΥΝΕΠΙΠΤΑΝ με τις περιπέτειες των sport judo και sport karate!
Σημειώνουμε πως ο γενικός όρος “judo” και “karate” στους λογότυπους των ομώνυμων Ομοσπονδιών είναι παραπλανητικός, εφ’ όσον έπρεπε να αναφέρεται ευκρινώς και διαρκώς ΚΑΙ ο όρος “αθλητικού…”. Έτσι κι’ αλλιώς, και τα δύο είναι ερασιτεχνικά σχήματα× όλοι –ες γνωρίζουμε την “επάρκεια” κάθε ερασιτέχνη τόσο στην Επιστήμη όσο και στην Τέχνη…
Λόγω του ότι ασχολούμεθα με σοβαρά θέματα Τέχνης και Επιστήμης σχετικά και με τα προαναφερόμενα “Ειδικά Αθλήματα” (λέμε τώρα…), συνιστούμε “Ψυχραιμία”. Κάθε τι άλλο, είναι περιττό, εφόσον “αυτά” στην Ελλάδα, άρχισαν σε λάθος χρόνο, σε λάθος χώρους και από λάθος ανθρώπους, των οποίων οι συνεχιστές / σκυταλοδρόμοι, πασχίζουν να κατανοήσουν το “πού έκαναν λάθη οι “δάσκαλοι – προπονητές” τους ή οι ίδιοι… (Δύσκολο έως ΑΔΥΝΑΤΟΝ)
Όταν οι Τέχνες και οι Επιστήμες αντί να στεγάζονται στην Αρχαία Ολυμπία, σε αίθουσες Πολιτισμού, ακόμη και σε γυμναστήρια, στεγάζονται σε διαδρόμους και αίθουσες Δικαστηρίων, τότε και τα δύο “Ειδικά Αθλήματα” (λέμε τώρα…), αποδεικνύουν την πλήρη απαξίωσή τους και την πλήρη αποτυχία τους, να “δημιουργήσουν Samurai πολεμιστές, πειθαρχημένα άτομα με… αλληλοσεβασμό, ταπεινότητα” και άλλα τραγελαφικά. Κρίμα μέγιστον…
Εμείς ΚΑΙ γνωρίζαμε εξ’ αρχής (από την δεκαετία του 1970 κ.ε) την μέλλουσα – τωρινή – κατάληξη “αυτών” και των αιτιών, που τα οδήγησαν σε αυτήν την απερίγραπτα Δεινή θέση, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ στις Διαλέξεις μας. Ειλικρινέστατα.
Το ΕΠΚΑργυρούπολης “προχωρά ακόμη και όταν τα σκυλιά γαβγίζουν”× σαν άλλο “καραβάνι Τέχνης – Επιστήμης και Πολιτισμού”. Όσοι τους εμπιστεύθηκαν, ας πρόσεχαν (αυτοί – ες μα, κυρίως , οι γονείς τους εάν επρόκειτο περί ανηλίκων).
ΥΓ1: Mετά το πέρας της Διάλεξης, το κοινό απηύθυνε ερωτήσεις στον κ. Πιντέρη. Ο διάλογος που ακολουθεί μεταξύ του Γ. Πιντέρη και του θεατή Γ.Α μάλλον αποκαλύπτει την αιτία τόσο της αποχώρησης του πρώτου από τα “πράγματα” του Wado Ryu και του Καρατε γενικώς:
“… -ΓΑ: Κύριε Πιντέρη, ο Suzuki είχε μαθητές έλληνες, που έγιναν προπονητές στο Wado Ryu Ελλάδος. Είχε γράψει και βιβλίο πριν φύγει από την ζωή για τους μαθητές του. Το ξέρετε;
-Γ.Π: Ναι.
-ΓΑ: Ποιες είναι οι εντυπώσεις του γι’ αυτούς εκτός από εσάς;
-Γ.Π: Δεν αναφέρει το όνομά μου στο βιβλίο.
-ΓΑ: Από τα λίγα που ξέρω, δεν έχω ακούσει καλά λόγια για τους μαθητές του εκείνους, εκτός από εσάς.
-Γ.Π: Δεν γράφει για εμένα. Οι μαθητές του ήταν τορναδόροι και τέτοιου είδους!…”
Καταλάβαμε…..
ΥΓ2: Σε ένα σημείο της Διάλεξής του ο κ. Πιντέρης τόνισε: “…Πριν εγγραφείτε σε κάθε σχολή/ γυμναστήριο πολεμικών τεχνών δίνετε πάντοτε προσοχή σε δύο βασικά σημεία: Πρώτον, στην προσωπικότητα του εκπαιδευτή και δεύτερον, στο πως μυρίζει ο χώρος…”, (ΣτΣ: για το δεύτερο, πιθανότατα, εννοούσε την δυσοσμία και την μικροβιοφορία των… μοκετών που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα, αντί για tatami, για την προπόνηση στο wado ryu καρατε).