1657
1657

Οι νικήτριες Μαριότα Αγγελοπούλου – Μανωλίνα Κωνσταντίνου μαζί με τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ. Μιχάλη Κρασιά αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων.

 

Μεγάλη επιτυχία που υποδηλοί την πρόοδο του αθλήματος  πέτυχε η Κύπρος στους προκριματικούς αγώνες Beach Volley των Κοινοπολιτειακών Αγώνων του 2018 που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2017 στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Η πρόκριση της Κύπρου στη μεγάλη διοργάνωση της Αυστραλίας μέσω των γυναικών δίνει άλλη διάσταση στο άθλημα.

Η εκπληκτική παρουσία των Μαριότας Αγγελοπούλου και Μανωλίνας Κωνσταντίνου που κέρδισαν στον τελικό των προκριματικών τις Αγγλίδες Βικτώρια Πάλμερ και Τζέσικα Γκρίμσον απέδειξε ότι το κυπριακό beach Volley έχει μέλλον. Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν η απόδοση των Δημήτρη Αποστόλου και Γεώργιου Χρυσοστόμου στους Άνδρες οι οποίοι πάλεψαν στα ίσια με τους Σκωτσέζους στον Τελικό χάνοντας κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Για πρώτη φορά η Κύπρος έστειλε δυο ομάδες σε Τελικό διοργάνωσης σε Άνδρες και Γυναίκες.

Μετά την πρόκριση στους Κοινοπολιτειακούς πλέον η προσοχή στρέφεται στην προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής των Γυναικών και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο διευθυντής του Beach Volley στην ΚΟΠΕ Λίνος Πετρίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι για την πρόκριση των Γυναικών στους Κοινοπολιτειακούς κάτι που απέδειξε ότι το Beach Volley μας ταιριάζει και έχει μέλλον στην Κύπρο». Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι «ευελπιστούμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία μέσω wildcard να συμμετάσχουν στους αγώνες και οι Άνδρες».