ImageHandler
ImageHandler

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Υποψήφιος Πρόεδρος
Προγραμματικές Δηλώσεις
&
Πρόγραμμα Διακυβέρνησης

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους – Κ.Ο.Ε. 2016

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, το οποίο ασκεί εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Είναι εξειδικευμένος σε θέματα οικογενειακού, συνταγματικού, δημόσιου και διοικητικού δικαίου. Είναι συνέταιρος σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Λευκωσίας.
Ως ειδικός σε θέματα δικαίου, έχει διδάξει κατά σειρά ετών τόσο σε κολεγιακές σχολές νομικής, όσο και σε τριτοβάθμιες σχολές δημοσιογραφίας και έχει συνεισφέρει τόσο στην εκπαίδευση επαγγελματιών όσο και στην επαγγελματική τους επιμόρφωση.
Η σταδιοδρομία του στη διοίκηση του αθλητισμού και η ενασχόληση του με τον αθλητισμό γενικότερα, συμπεριλαμβάνει μια θητεία στην Προεδρία του Κυπριακού Οργανισμού αθλητισμού, πολλές θητείες ως Πρόεδρος και Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας, καθώς και μεγάλη εθελοντική παρουσία στα κοινά του κυπριακού αθλητισμού.
Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους είναι νυμφευμένος, πατέρας δύο παιδιών, που επίσης είναι νομικοί στο επάγγελμα και κατάγεται από την επαρχία Λευκωσίας. Είναι 63 ετών και στις ελεύθερες του ώρες απολαμβάνει τις φυσικές δραστηριότητες (όπως το περπάτημα) οι οποίες κρατούν τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα απόλυτα υγιή.

Σύντομος Χαιρετισμός

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Μέσα από αυτό το έγγραφο επικοινωνώ μαζί σας για να γνωστοποιήσω και επίσημα την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Σε συνεργασία με πλειάδα συνεργατών, κάποιοι εκ των οποίων θα είναι και υποψήφιοι στο συνδυασμό μου, καθώς και πολλών εθελοντών ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε μια διαφορετική πρόταση για τα ολυμπιακά δρώμενα και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε ποικιλότροπα την ολυμπιακή δράση της χώρας μας.
Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες-συνυποψήφιοι μου στον συνδυασμό μου για το Συμβούλιο της Ολυμπιακής Επιτροπής κατέχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία, εμπειρία, όρεξη για δουλειά και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στα ολυμπιακά και αθλητικά δρώμενα.
Η υποψηφιότητα μας κινείται γύρω από συγκεκριμένους άξονες, όπως θα δείτε πιο κάτω, σε πιο λεπτομερή ανάλυση και αποσκοπεί στην αναδιοργάνωση της εσωτερικής λειτουργίας της Ολυμπιακής επιτροπής, σε βελτίωση των οικονομικών δεδομένων και της οικονομικής λειτουργίας, σε προώθηση της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας, καθώς και φυσικά στην προώθηση των ολυμπιακών ιδεωδών, την περαιτέρω εξάπλωση ολυμπιακών αθλημάτων, όπως και την εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων των ίδιων των αθλητών και φυσικά των αθλητικών ομοσπονδιών που υπηρετούν τον ολυμπισμό.
Το πρόσφατο πόρισμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με τα δρώμενα της ΚΟΕ, πρέπει να αποτελέσει «φάρο» και οδικό χάρτη για τα όσα κακώς έχοντα πρέπει να διορθωθούν και εφεξής ευλαβικά να αποφεύγονται.
Η υποψηφιότητα μας έχει όραμα να λειτουργήσει «εντελώς αθλητικά» έχοντας ως προτεραιότητες τη συμπερίληψη όλων των εμπλεκομένων στη λήψη αποφάσεων, στην αύξηση του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων για αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων, σε αύξηση του περί δικαίου αισθήματος μέσω της χρηστής διοίκησης και διαφάνειας, καθώς και της ουσιαστικής προώθησης των ολυμπιακών αθλημάτων και ιδεωδών, με σκοπό η χώρα μας και ο αθλητισμός μας να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη που προσφέρει ο ολυμπισμός, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα.
Καλώ όλες ανεξαιρέτως τις ομοσπονδίες και τους εμπλεκόμενους στον αθλητισμό, ανεξάρτητα από πιο πόστο κατέχουν, να ασπαστούν το όραμα και τις επιδιώξεις της υποψηφιότητας μας και να συνταχθούν όλοι ως μια μεγάλη ολυμπιακή «ομάδα» στην υπηρεσία του ολυμπισμού.
Ξεχωριστό κάλεσμα κάνω στους αθλητές μας, τους οποίους συγχαίρω για τις άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειες και θυσίες τους, που εξ ορισμού απαιτεί ο ολυμπισμός και τους καλώ να συνεχίσουν στο δρόμο «του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού».

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους – Κ.Ο.Ε. 2016