DSC0805
DSC0805

Στις 18:30 το βράδυ τα αυτοκίνητα θα βρεθήκαν στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού και συγκεκριμένα στο μώλο. Χώρος όπου θα φιλοξενήσει τόσο την εκκίνηση όσο και τον τερματισμό του αγώνα .

Όπως είναι γνωστό ο αγώνας μετρά φέτος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι ο δέκατος και τελευταίος γύρος του θεσμού. Παράλληλα θα είναι και ο πέμπτος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, κάτι που το καθιστά το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το κοινό θα είχε την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη δόση από τη δράση του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016 στις 10:00 στη διαδρομή παρά τον Άγιο Σωζόμενο. Εκεί θα έγινε η κατατακτήρια διαδρομή των κορυφαίων πληρωμάτων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου οι γρηγορότεροι θα είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν τη θέση εκκίνησης τους στις ειδικές διαδρομές.

Η διαδικασία επιλογής αριθμού με βάση το χρόνο στην κατατακτήρια ειδική θα γίνει στους χώρους του Γραφείου Τύπου του αγώνα Φιλοξενία στις 13:30 ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με τους οδηγούς στον ίδιο χώρο.

Μετά την εκκίνηση τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τις δύο πρώτες ειδικές του αγώνα που φέτος θα είναι νυκτερινές. Η πρώτη, από το Σταυροβούνι στα Κλαυδιά, θα είναι μήκους 11.35 χιλιομέτρων με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινά στις 19:28. Στις 20:06 θα διεξαχθεί η δεύτερη και τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας από το Πετροφάνι στα Κελιά μήκους 21.49 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα οδηγήσουν προς το χώρο ανασυγκρότησης (Service Park) στη Λευκωσία όπου θα διανυκτερεύσουν για το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Εβδομήντα δύο συνολικά πληρώματα βρίσκονται στη λίστα συμμετοχών του φετινού αγώνα. Μια λίστα που θεωρείτε από τις σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων με δυνατές παρουσίες από το χώρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και την αφρόκρεμα των Κυπρίων οδηγών.

Η λίστα των συμμετοχών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος περιλαμβάνει 55 συνολικά πληρώματα, Μεταξύ αυτών, εννέα από το χώρο του ERC, πέντε από το χώρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και 39 από την Κύπρο. Παράλληλα, άλλα δώδεκα πληρώματα θα διαγωνιστούν για το Κυπριακό πρωτάθλημα ενώ άλλα πέντε δήλωσαν συμμετοχή μόνο για την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage.

 

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στη Λεμεσό

Στην περιοχή της Επίχωσης, στη Λεμεσό, αναμένεται αυξημένη προσέλευση του κοινού για να δει από κοντά τα αγωνιστικά οχήματα και την εκκίνηση του ράλι. Για το λόγο αυτό, η Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός στην περιοχή, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εκκίνησης του ράλι, με σκοπό την παροχή βοήθειας του κοινού, διευκόλυνσης της τροχαίας κίνησης και ομαλής διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Λόγω του γεγονότος ότι για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης δεν θα χρησιμοποιηθούν σημεία του οδικού δικτύου, δεν έχουν προγραμματιστεί οποιεσδήποτε διευθετήσεις ή αποκοπές δρόμων. Ωστόσο, ανάλογα με την προσέλευση του κοινού και τις ανάγκες που τυχόν να παρουσιαστούν, πιθανόν ληφθούν εκτάκτως μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας.

Γι’ αυτό, η Αστυνομία συμβουλεύει όσους επιθυμούν να διακινηθούν, σήμερα από τις 17:30, μέχρι τις 20:30, στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, πριν από κάθε τους διακίνηση να ενημερώνονται για την κατάσταση που επικρατεί. Για τις όποιες διευθετήσεις γίνουν στο οδικό δίκτυο, μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα, από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, τους λογαριασμούς της στο facebook και το twitter ή την εφαρμογή της Αστυνομίας, για έξυπνα κινητά και ηλεκτρονικές ταμπλέτες, στην κατηγορία «Οδικό δίκτυο».

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί το Σαββατοκυρίακο στη Λευκωσία

Λόγω του ράλι θα κλείσουν προσωρινά για την τροχαία κίνηση τμήματα κυρίων δρόμων εντός της Λευκωσίας, με Αστυνομικούς της Τροχαίας να βρίσκονται καθήκον καθ’ όλη τη διάρκεια του ράλι για διευκόλυνση των οδηγών και για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Η Αστυνομία θα προβεί στις αναγκαίες προσωρινές τροχαίες ρυθμίσεις για βοήθεια και ασφαλή διακίνηση της τροχαίας κίνησης.

Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας και να επιδεικνύουν υπομονή και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2016 μεταξύ των ωρών 1400-2200

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 2016 θα διεξαχθεί η επίσημη Ειδική  Διαδρομής εντός της πόλης της Λευκωσίας, μέσα στα πλαίσια του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016. Μεταξύ των ωρών 14.00 – 2200  θα κλείσουν προσωρινά για τη τροχαία κίνηση, τμήματα των πιο κάτω δρόμων εντός της Λευκωσίας:

1. Τμήμα της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη, θα είναι κλειστό από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή (Φώτα Τροχαίας HONDA), μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ευαγόρου και Γρηγόρη Αυξεντίου, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

2. Η οδός Μιχαήλ Καραολή, νότια του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών.

3. Τμήμα της οδού Ευαγόρου, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Θεμιστοκλή Δέρβη και Διαγόρου, μέχρι τη συμβολή με τη οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

4. Η οδός Γρηγόρη Αυξεντίου, μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, της Συνεργατικής Τράπεζας και του νέου Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και η κάθετη πάροδος που ενώνει την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου με την οδό Λόρδου Βύρωνος, έναντι της Πρεσβείας της Ελλάδος.

5. Τμήμα της οδού Βασιλέως Παύλου, από  τη συμβολή με τη οδό Χριστόδουλου Σώζου, μέχρι την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

6. Η οδός Κωστή Παλαμά, από τη συνέχεια με την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Ομήρου και τη πλατεία Λόιντ Τζωρτζ.

7. Η οδός Ομήρου, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τη οδό Διαγόρου – Πλατεία Λόιντ Τζωρτζ, με κατεύθυνση προς Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Μουσείου.

8. Τμήμα της συμβολής των Φώτων Τροχαίας των οδών Χείλωνος, Λόρδου Βύρωνος και Μουσείου, παρά το Αρχαιολογικό Μουσείο.

9. Η οδός Νεχρού, μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

10. Η οδός Κινύρα, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα.

11. Η οδός Μουσείου, από τον κυκλικό κόμβο του «Μάρκου Δράκου» μέχρι τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Ομήρου και Νεχρού.

Η αναφερόμενη οδός θα κλείσει προσωρινά για τη τροχαία κίνηση από η ώρα 2400 της Παρασκευής 7/10/2016 και θα παραμείνει κλειστή μέχρι η ώρα 2200 του Σαββάτου 8/10/2016.

12. Ο κυκλικός κόμβος του «Μάρκου Δράκου» και η προέκταση προς το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλλας», μέχρι το σημείο του μικρού κυκλικού κόμβου, παρά το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλλας».

13. Τμήμα της οδού Χαράλαμπου Μούσκου, παρά το σημείο των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας.

14. Τμήμα του ανοικτού χώρου του παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Για διευκόλυνση του κοινού και αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, η Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς που θα κινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας το ερχόμενο Σάββατο από τις 14:00, μέχρι τις 22:00, τα ακόλουθα:

Οι οδηγοί που επιθυμούν να μεταβούν από τις ανατολικές περιοχές της Λευκωσίας (Παλλουριώτισσα, Καϊμακλί, Αγλαντζιά, Κέντρο Λευκωσίας) προς τις δυτικές περιοχές της πρωτεύουσας (Αγ. Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα) και αντίστροφα, να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις οδούς στο κέντρο της πόλης. Καλούνται να χρησιμοποιούν τις περιφερειακές οδούς της πρωτεύουσας, από τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και νοτιότερα από αυτή.

Για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης (περιοχή πλατείας Ελευθερίας) από τις ανατολικές περιοχές, μπορούν να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Στασίνου (δρόμος μπροστά από τα τείχη της Λευκωσίας) και την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (δρόμος πάνω στο τείχος).

Οι οδηγοί που προέρχονται από τις δυτικές περιοχές, να  χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη (από τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη) ή τη λεωφόρο Μακαρίου (από τα φώτα τροχαίας Αστυνομικού Σταθμού Λυκαβητού).

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς που έχουν πρόθεση να κατευθυνθούν προς και από το κέντρο της Λευκωσίας, να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες προσωρινές διαδρομές:

1. Από τις περιοχές Αγίου Δομετίου και Αγίου Παύλου, να χρησιμοποιείτε η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή και οι οδοί Λουκή Ακρίτα και Χείλωνος προς την οδό Προδρόμου και Γρίβα Διγενή,  μέχρι τη Λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη, για τη κατεύθυνση προς το κέντρο της Λευκωσίας.

2. Από τις περιοχές Λακατάμιας, Στροβόλου και Αγίων Ομολογητών, μέσω της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, να κινούνται δυτικά προς Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο και ανατολικά μέσω των Λεωφόρων Θεμιστοκλή Δέρβη και Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, να κινούνται προς το κέντρο της Λευκωσίας και περιοχές Παλλουριώτισσας και Λυκαβητού.

3. Από το κέντρο της πόλης προς την οδό Ευαγόρου, παρά το παλιό ΓΣΠ, θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο προς τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, μέχρι η ώρα 1330.

4.Από το κέντρο της παλιάς πόλης μέσω της οδού Ρηγαίνης, προς Πύλη Πάφου, θα επιτρέπεται η κίνηση προς την οδό Αιγύπτου, μέχρι η ώρα 1330. Από η ώρα 1400 μέχρι η ώρα 2100, το τμήμα της οδού Ρηγαίνης, από το σημείο  της Πύλης Πάφου, προς κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου, θα είναι κλειστό για τη τροχαία κίνηση.

5. Από τις περιοχές Παλουριώτισσας, Λυκαβητού και Πύλης Αμμόχωστου, να χρησιμοποιούνται οι Λεωφόροι Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Διγενή Ακρίτα, Σπύρου Κυπριανού (πρώην Σάντα Ρόζα) προς τις Λεωφόρους Γρίβα Διγενή και Λεμεσού, για τη κατεύθυνση προς τις περιοχές Στροβόλου,  Αγλαντζιάς,  Λακατάμιας,  Έγκωμη,  Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο.

6. Η πρόσβαση από και προς τη περιοχή των κτιρίων των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας, θα είναι ελεγχόμενη μέσω των Φώτων Τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα, μεταξύ των ωρών 1400 – 2000.

7. Η οδός Λόρδου Βύρωνος προς το κέντρο της πόλης, θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο προς την οδό Χείλωνος προς Άγιο Δομέτιο και από την οδό Χείλωνος μέσω της οδού Λόρδου Βύρωνος για τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

8. Ο ανοικτός χώρος στάθμευσης οχημάτων του παλιού Νοσοκομείου, θα κλείσει προσωρινά για στάθμευση οχημάτων, από τη οχηματική πρόσβαση του με την οδό Χείλωνος, από η ώρα 1100.

9. Στην οδό Διαγόρου θα επιτρέπεται μόνο η δεξιόστροφη κίνηση προς το κέντρο της πόλης, προς τη πλατεία του Αγάλματος Σολωμού, μέσω των οδών Ομήρου και Στασίνου.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ  ΤΟ  ΡΑΛΛΥ

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία προτρέπει του οδηγούς που θα επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Ράλλυ, να σταθμεύουν τα οχήματα τους, στους καθορισμένους Δημοτικούς και Ιδιωτικούς Χώρους Στάθμευσης Οχημάτων:
επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή (έναντι του πρώην Χρηματιστηρίου),
στη Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ (Χώρος Στάθμευσης Οχημάτων επί της οδού Θεοφάνους Θεοδότου),
στην οδό  Στασίνου (Χώρος Στάθμευσης D’Avila),
στην οδό Ευαγόρου (Χώρος Στάθμευσης δίπλα από το TGI FRIDAYS,
στην οδό Χείλωνος (δίπλα από το Υπουργείο Υγείας),
στην οδό Προδρόμου (δίπλα από Βιβλιοπωλεία Μαυρομμάτης).

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας θα συνεχιστούν κατά τις μέρες του ράλι και καλείται το κοινό να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, τους λογαριασμούς της Αστυνομίας στο facebook και το twitter και την εφαρμογή της Αστυνομίας για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές ταμπλέτες.

final_map2 leg-1-map-cyprus-2016 leg-2-map-cyprus-2016 leg-3-map-cyprus-2016

_dsc0787 _dsc0788 _dsc0790 _dsc0793 _dsc0797 _dsc0798 _dsc0804 _dsc0805 _dsc0810 _dsc0811 _dsc0814 _dsc0817 _dsc0819 _dsc0822 _dsc0825 _dsc0832 _dsc0836 _dsc0838 _dsc0841 _dsc0845 _dsc0848 _dsc0850 _dsc0852 _dsc0857 _dsc0858 _dsc0861 _dsc0862 _dsc0863 _dsc0864 _dsc0865 _dsc0866 _dsc0868 _dsc0872 _dsc0873 _dsc0875 _dsc0877 _dsc0880

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports