Michaelides Hatjiiosif
Michaelides Hatjiiosif

Τιμάται ο Ουράνιος Ιωαννίδης & 6ο Μαθητικό Συνέδριο

 

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη το πρόγραμμα των τριών σημαντικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει το προσεχές δεκαπενθήμερο. Οι τρεις εκδηλώσεις είναι η «Ημερίδα για τη Γυναίκα» που διοργανώνει η Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΚΟΕ, το 6ο Μαθητικό Συνέδριo “Pierre de Coubertin”, και η εκδήλωση για να τιμηθεί ο τέως Πρόεδρος της ΚΟΕ Επιτ. Καθ. Ουράνιος Ιωαννίδης.

 

Ημερίδα για τη Γυναίκα

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, διοργανώνεται από την Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΚΟΕ, η Ετήσια «Ημερίδα για τη Γυναίκα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο από τις 6.00μ.μ-7.30μ.μ. και θα έχει ως θέμα «Η Γυναίκα στον Αθλητισμό : Καταλύτης στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων».

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Ημερίδας, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» Κάλλη Χατζηιωσήφ ανέφερε και τα εξής : «Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι σε ακραίες συνθήκες επιβίωσης είναι αυξημένες οι ευθύνες της γυναίκας και πολλαπλός ο ρόλος της. Ξέρουμε επίσης πολύ καλά ότι ο αθλητισμός μέσα από τους αιώνες διατήρησε τις αρχές και αξίες του που ενώνουν τους ανθρώπους, που ενισχύουν την ομαλή συμβίωση μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας».

Κύρια ομιλήτρια στην Ημερίδα θα είναι η Δρ Γκέλη Αρώνη, υπεύθυνη για τη Διαχείριση, Συντονισμό και Παρακολούθηση της Εκπαίδευσης των Προσφύγων στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Παρέμβαση στην Ημερίδα θα γίνει από την Δρ Τέγκλα Λορούπε, Αρχηγό Αποστολής Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016. H κυρία Λορούπε θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη στην Κύπρο, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις, μία εκ των οποίων είναι η «Ημερίδα για τη Γυναίκα». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των δύο ομιλιτριών και της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμος» στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου, την Πέμπτη 23 Μαρτίου από τις 2 μέχρι τις 4 το απόγευμα, η οποία θα επικεντρωθεί στην οργάνωση βιωματικών παρεμβάσεων με αθλητικά παιγνίδια που στοχεύουν στη χαρά και στην ισορροπία που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός σε δυσπραγούντες συνανθρώπους μας.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα τιμηθεί η κα Λένια Αντωνιάδου, τέως Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, και επί σειρά ετών αθλητικός παράγοντας στο χώρο της Κολύμβησης και του Υγρού Στίβου γενικότερα, όπου διατελεί Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά της στον Αθλητισμό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κώστα Καδή.

 

Τιμητική εκδήλωση για τον Ουράνιο Ιωαννίδη

Την Τρίτη 4 Απριλίου πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Μέγαρο, μία εξαιρετικής σημασίας εκδήλωση για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία θα τιμηθεί ο τέως Πρόεδρος της ΚΟΕ, Επιτ. Καθ. Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης για την συνολική του προσφορά. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, και θα παραβρεθούν επίσης η πολιτική, πολιτειακή και αθλητική ηγεσία του τόπου.

«Θεωρούμε υποχρέωση να τιμήσουμε ένα πρόσωπο όπως ο Ουράνιος Ιωαννίδης. Πάντα λέμε ότι ο Αθλητισμός πηγάζει και ανήκει στην κοινωνία. Ο κ. Ιωαννίδης ανέβηκε ένα-ένα τα σκαλιά, και υπηρέτησε από όλες τις βαθμίδες το κοινωνικό σύνολο. Νεαρός αθλητής και αθλητικός παράγοντας, καθηγητής, και πανεπιστημιακός δάσκαλος, συγγραφέας, πολιτευτής, βουλευτής, και υπουργός, πρόεδρος στον ΚΟΑ και τέλος στην ΚΟΕ. Άφησε το στίγμα του παντού, με θετικό τρόπο. Ναι, θεωρείται πρότυπο προσφοράς, προς την Κυπριακή κοινωνία», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί η διαδρομή του Ουράνιου Ιωαννίδη στην πολιτική και η προσφορά του στην κοινωνία, το συγγραφικό του έργο, και η αθλητική του δράση και παρουσία από τα νεανικά του χρόνια, μέχρι και την παρουσία του στην Προεδρία του ΚΟΑ και της ΚΟΕ.

 

6ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”

Πραγματοποιείται την Πέμπτη 6 Απριλίου, το 6ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”. Το Συνέδριο θα έχει ως θέμα «Η συμβολή της Ολυμπιακής Ιδεολογίας στη διαμόρφωση υγιούς κοινωνίας», με τη συμμετοχή Λυκείων από όλη την Κύπρο. Σε αυτό θα λάβουν μέρος 120 περίπου μαθητές από έξι Λύκεια όλης της Κύπρου, που είναι το Λύκειο Αραδίππου (Λάρνακα), Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός), Λύκειο «Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄» (Πάφος), Λύκειο Αρχαγγέλου “Απόστολος Μάρκος” (Λευκωσία), Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος) και Λύκειο Ιδαλίου (Λευκωσία).

Η Κυπριακή Επιτροπή “Pierre de Coubertin”, εγκαθιδρύθηκε ύστερα από προσπάθειες της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής το 2011, και ως μία από τις πρώτες ενέργειες της, ήταν η ένταξη του Παγκυπρίου Γυμνασίου, στο Διεθνές Δίκτυο Σχολείων «Pierre de Coubertin”. Σε αυτό δρουν 18 Σχολεία, από χώρες που εκπροσωπούν οι 207 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Στη συνέχεια προχώρησε στην διοργάνωση και καθιέρωση των Παγκυπρίων Μαθητικών Συνεδρίων και φέτος θα πραγματοποιηθεί το έκτο κατά σειρά. Αναφερόμενος στο φετινό Μαθητικό συνέδριο, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε τα εξής : «Είμαστε περήφανοι γιατί τα αποτελέσματα και τα οφέλη που είχαν για τους μαθητές μας τα συνέδρια κατά τα προηγούμενα έτη, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας και οι μαθητές μας, κάθε χρόνο μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις αστείρευτες ιδέες που μας παρουσιάζουν, κάτι που ευελπιστούμε ότι θα συμβεί και φέτος».

Κάθε χρόνο οι εργασίες και τα πορίσματα του Μαθητικού Συνεδρίου, καταγράφονται σε αναμνηστικό λεύκωμα που εκδίδει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube