aleksandros zisimides
aleksandros zisimides

Ολοκληρώθηκε σήμερα 23/7/17 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κάτω 23 στο Plovdiv της Βουλγαρίας . Τα χρώματα της σημαίας της Κύπρου μας εκπροσώπησε ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, Αλέξανδρος Ζησιμίδης, ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση στο μικρό τελικό και 8η θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 34 χώρες που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα του μονού σκιφ ελαφρών Βαρών Ανδρών .

Ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης μπήκε στον αγώνα από την Τετάρτη 19/7, δίνοντας πολλαπλές μάχες που του έδωσαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, κατακτώντας έτσι θεαματικά την πρόκριση του στους 12 καλύτερους του κόσμου και την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στον μικρό τελικό (7-12), στο πλευρό του συνεχώς, ο προπονητής του Αριστοτέλης Ιωάννου.

Είναι γεγονός και αξίζει να σημειωθεί ότι Αλέξανδρος Ζησιμίδης σήμερα, έγραψε ιστορία ως ο πλέον καλύτερος άνδρας κωπηλάτης που πέρασε ποτέ από την κωπηλατική Ομοσπονδία της Κύπρου. Αν και μόλις 20 χρονών, με το σθένος, την μαχητικότητα και το ζήλο που τον διακατέχει, δεν δίστασε στιγμή να φανεί αντάξιος διπλά σε υπερδυνάμεις χώρες και να καθηλώσει όλους εμάς να τον παρακολουθήσουμε και να νιώσουμε περήφανοι για αυτόν και συνάμα την μεγάλη ανάγκη, ότι οφείλουμε σε αυτά τα ταλέντα που βγάζει οι χώρα μας να τα στηρίζουμε και να τα αναγνωρίζουμε καθόλη τη αθλητική τους πορεία.

Η Άννα Ιωάννου , ήταν η πρώτη Κυπριά αθλήτρια που κατέκτησε διεθνή διάκριση το 2012 κατακτώντας την τρίτη θέση στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

(Στο video ποιο κάτω ειναι από την χθεσινή μέρα των ημιτελικών Σάββατο 22 Ιουλίου. Η κούρσα του Αλέξανδρου ξεκινά στο 15′ λεπτό του video)