Μάκης Ταλιαδόρος Τσαικ 1
Μάκης Ταλιαδόρος Τσαικ 1

Έφυγε σήμερα  ξαφνικά μετά από καρδιακό επεισόδιο μια από τις πρώτες φυσιογνωμίες της πυγμαχίας της Κύπρου.

Ο εκλιπών Μάκης Ταλιαδόρος η αλλιώς όπως τον γνωρίζαμε όλοι  (Τσαΐκ) αγωνίστηκε την περίοδο 1986-1989 κάτω από την σχολή «Νικολίνα» του Χριστού Δαμιανού. Μια σχολή που ανέδειξε την πρώτη γενιά πυγμάχων όπως οι αείμνηστοι Πολύς Ποταμίτη και  Άντρο Αεροπόρο, αλλα και οι  Καττασιη Πέτρος , Παναγιώτης Βασιλειάδης και άλλοι.

Έκανε για την Κύπρο έξι αγώνες σε διαφορά γυμναστήρια τότε όπως της Λευκωσίας και Λάρνακας και Λεμεσό. Σημαντική παρουσία στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό στην Τσεχία το 1989 οπού αγωνίστηκε απέναντί στον τότε κουβανό Ολυμπιονίκη που και έχασε στον αγώνα αλλά κέρδισε στις εμπειρίες.

Αρχές του 1990  μετά το κλείσιμο της σχολής «Νικολίνα» άνοιξε την δική του σχολή στα φώτα του Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό οπού και εκεί δούλεψε και ανέδειξε μερικούς πολύ κάλους πυγμάχους  δεύτερης γενιάς και χαρακτηριστικά τον Παναγιώτη Παναγιώτου (Πακκό) που υπήρξε παγκυπριονίκης και ακόλουθος προπονητής στο σωματείο πυγμαχίας  Πάκκος στην Πάφο.

Ο Μάκης έκτοτε αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση και παρέμεινε όμως κοντά στον αθλητισμό που αγαπούσε τόσο ως υπάλληλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ΚΟΑ οπού και αποσύρθηκε για λογούς υγείας πριν από μερικά χρονιά.

Σημειώνουμε ότι ο Μάκης είναι ο Δεύτερος αθλητής και προπονητής πυγμαχίας που φεύγει τόσο πρόωρα μέσα σε ένα μήνα . Θυμίζουμε ότι πριν από μια Βδομάδα έφυγε και ο Μέλιος (Μενέλαου Μενέλαος)

Καταλείπει οικογένεια με δυο παιδιά.

Πληροφορίες για την κηδεία θα ανακοινωθεί σύντομα