Έχει το ντεμπούτο της η Κυπριακή Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής ΚΟΑΟΓ
Cyprus Federation of Aesthetic Group Gymnastics

Δημιουργήθηκε  πρόσφατα μια καινούργια ομοσπονδία η Κυπριακή Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής ΚΟΑΟΓ  και αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 έχει το ντεμπούτο της με τους πρώτους Παγκύπριους αγώνες . Η αγώνες θα διεξαχθούν στο 7ο Γυμνάσιο σχολείο στη Λεμεσό και πρόκειται να ενθουσιάσουν όσους παρευρεθούν .

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν τρία αθλητικά σωματεία , το Α. Τρικωμίτη , το Μελισσανίδης, και του Ονήσιλου , και θα αγωνιστούν στις έξης κατηγορίες , Πανεπιστημιακού , Γυναικών (Άνω των 16 ), Νεανίδων (14-16), Κορασίδων (12-14), Παγκορασίδων Α (10-12), Παγκορασίδων Β (8-10).

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική πρόκειται για ένα καινούργιο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής. Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική χρήση της δύναμης. Κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων υπάρχει μια φυσιολογική ροή από τη μια άσκηση στην επόμενη, ώστε η κάθε άσκηση να αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης. Όλες οι κινήσεις πρέπει να εκτελούνται πλήρεις, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ευρύτητα και την ποικιλία των ασκήσεων σε δυναμική και ταχύτητα.

Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυϊκή συναρμογή και η αέναη κίνηση θεωρούνται θεμελιώδεις.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής ΚΟΑΟΓ αποτελεί μέλος της IFAGG – International Federation of Aesthetic Group Gymnastics  και πρόεδρος είναι ο κ. Σώτος Τρικωμίτης

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube