Δυο πρωταθλητές στο σπόρτιγκ!

Οι δυο διεθνείς σκοπευτές κέρδισαν από ένα αγώνα και συγκέντρωσαν 8 βαθμούς ποινής στους 4 μετρήσιμους από τους 6 αγώνες του πρωταθλήματος

Στις άλλες κατηγορίες πρώτευσαν, ο Ιάκωβος Ονουφρίου στους έφηβους, ο Αντώνης Αντωνίου στους σίνιορς και ο Ανδρέας Κατζιανής στους βετεράνους

Οι διεθνείς σκοπευτές, Λεύκιος Μιλτιάδους της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού και Χάρης Χριστοδουλίδης του Σκοπευτικού Ομίλου Πάφου, ανακηρύχτηκαν πρωταθλητές σπόρτιγκ για το 2021, αφού στο τέλος του φετινού «μαραθώνιου», βρέθηκαν ισόβαθμοι με τους λιγότερους βαθμούς ποινής στο … ποινολόγιό τους!

Το φετινό πρωτάθλημα σπόρτιγκ περιλάμβανε 6 αγώνες και για κάθε αθλητή μέτρησαν τα 4 καλύτερα αποτελέσματα με το σύστημα των βαθμών ποινής (η διαφορά του αποτελέσματος του κάθε αθλητή από το αποτέλεσμα του νικητή σε κάθε αγώνα). Οι δυο πρωταθλητές κέρδισαν από ένα πρωταθληματικό αγώνα και χρεώθηκαν με 8 β.π ο καθένας, με την ΣΚΟΚ να ανακηρύσσει και τους δυο πρωταθλητές για τη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Τρίτος τερμάτισε ο Ντίνος Κωνσταντίνου του Σκοπευτικού Ομίλου Πάφου με 12 β.π, ο οποίος «μετρά» επίσης μια πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα του 2021. Στις άλλες κατηγορίες, ο νεαρός σκοπευτής του ΣΚΟΠΑΦ Ιάκωβος Ονουφρίου ανακηρύχτηκε πρωταθλητής εφήβων με 62 β.π, ο Αντώνης Αντωνίου της ΣΚΟΛΕΜ πρώτευσε στους σίνιορς με 31 β.π και ο Ανδρέας Κατζιανής της ΣΚΟΑΜ, έκοψε πρώτος το «νήμα» στους βετεράνους με 77 β.π.

Ο βαθμός δυσκολίας του φετινού πρωταθλήματος σπόρτιγκ, φαίνεται και από το γεγονός ότι, κανένας σκοπευτής δεν μπόρεσε να «ζευγαρώσει» νίκη στους 6 αγώνες, οι οποίοι κερδήθηκαν από 6 διαφορετικούς αθλητές. Συγκεκριμένα οι δυο πρωταθλητές Λεύκιος Μιλτιάδους και Χάρης Χριστοδουλίδης κέρδισαν τους αγώνες για το «Κύπελλο Κερύνειας» και «Κύπελλο Λευκωσίας» αντίστοιχα, ενώ ο τριταθλητής Ντίνος Κωνσταντίνου ήταν ο νικητής στον αγώνα για το «Κύπελλο Πάφου». Τους άλλους τρεις αγώνες, τους κέρδισαν, ο Πέτρος Ιωάννου της ΣΚΟΛΕΥ το «Κύπελλο Παραλιμνίου», ο Χάρης Κωνσταντίνου της ΣΚΟΛΕΜ το «Κύπελλο Λεμεσού» και ο Κωνσταντίνος Αριστοφάνους της ΣΚΟΛΑΡ, τους Παγκύπριους Διασωματειακούς Αγώνες. 

Αναλυτικά, η φετινή κατάταξη του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ στο αγώνισμα του σπόρτιγκ, ήταν η ακόλουθη σε κάθε κατηγορία:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 1. Λεύκιος Μιλτιάδους ΣΚΟΛΕΜ   8 β.π

– . Χάρης Χριστοδουλίδης      ΣΚΟΠΑΦ          8 β.π

 1. Ντίνος Κωνσταντίνου ΣΚΟΠΑΦ 12 β.π

ΕΦΗΒΟΙ

 1. Ιάκωβος Ονουφρίου ΣΚΟΠΑΦ 62 β.π
 2. Σαλίχ Κιράνογλου ΣΚΟΑΜ 81 β.π
 3. Χαράλαμπος Νεοφύτου ΣΚΟΛΕΥ 114 β.π

ΣΙΝΙΟΡΣ

 1. Αντώνης Αντωνίου ΣΚΟΛΕΜ 31 β.π
 2. Φάνος Μιχαήλ ΣΚΟΛΕΥ 35 β.π
 3. Κωστάκης Κωνσταντίνου ΣΚΟΛΑΡ 43 β.π

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

 1. Ανδρέας Κατζιανής ΣΚΟΑΜ 77 β.π
 2. Ευάγγελος Καραβόλιας ΣΚΟΛΕΥ 81 β.π
 3. Γιώργος Ευστρατίου ΣΕΛ 112 β.π
 4. – 1Β. Οι πρωταθλητές σπόρτιγκ 2021, Λεύκιος Μιλτιάδους και Χάρης Χριστοδουλίδης

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube