PJA 5248
PJA 5248

Το MetaQuotes Champ Boxing Academy ήταν ένα από τα σωματεία που έλαβαν μέρος στην A φάση παγκύπριου πρωταθλήματος Πυγμαχίας για το 2018 .

Συγκεκριμένα δηλώθηκαν έντεκα αθλητές , ένας από αυτούς ο Βάσος Βασιλείου  στα 75 κιλά Β κατηγορία για απροσδιόριστους λόγους μέχρις στιγμής η Ομοσπονδία  δεν επέτρεψε να αγωνιστή.

Αυτό το γεγονός προβληματίζει ιδιαίτερα επειδή όπως φαίνεται

« Β Ο Λ Ε Ψ Ε »

ιδιαίτερα κάποιο σωματείο αφού ο προπονητής τους ήταν εξ αυτών που πήραν την απόφαση του αποκλεισμού και σε συνέχεια ο αθλητής τους ανακηρύχτηκε νικητής της κατηγορίας αυτής. Διαφάνεια 100% 

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΊΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ πΑΝΤΑ.

Πρώτη μέρα των αγώνων

 Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας των αγώνων Παρασκευή στις 16 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας της ακαδημίας ξεκίνησε με τον Παναγιώτης Νικίας που αγωνίστηκε στην κατηγορία ακαδημιών στα 40 κιλά κερδίζοντας τον αντίπαλο του με τεχνικό Κο στον 2ον  Γύρο ο αθλητή από τα Λατσιά. Στον δεύτερο αγώνα στους Παμπαίδες στα 50 κιλά ο Νίνος Μάστρου έχασε από τον Πεττεμερίδης Μιχάλη του συλλόγου Elite Boxing Club. Στον τρίτο αγώνα στην κατηγορία Παμπαίδες στα 52 κιλά ο Στάυρος Άντζελή κέρδισε τον Αντώνη Μενελάου του συλλόγου Κοσμόπολης Αλέξανδρος boxing club . Στον Τέταρτο αγώνα ο Στέλιος Κυριακίδης στα 60 κιλά κατηγορίας Γ πέρασε με WO ( Walkover) επειδή δεν παρουσιάστηκε ο αντίπαλος

Συνέχεια στον 5on αγώνα στα 69 κιλά Αντρών κατηγορία B ο Άρτεμης Αρτεμίου έχασε από τον Απόστολο Αντωνίου του Furtius boxing club με τεχνικό Κο όπως δόθηκε. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι θεωρείται λανθασμένη απόφαση λόγω του ότι είναι ακούσιο κτύπημα με το κεφάλι και οι κανονισμοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας λένε ότι όταν τελείωση ο πρώτος γύρο και κατά την διάρκεια του δεύτερου γύρου συμβεί το ακούσιο κτύπημα τότε θα πρέπει να μετρήσουν ποιος υπερέχει στα  σημεία και τότε να αναδεχθεί ο νικητής . Όπως φαίνεται ακόμη η Κυπριακή Ομοσπονδία στο θέμα αποφάσεων της σε τέτοια περιστατικά χρειάζεται πληρέστερη πληροφόρηση για να είναι εναρμονισμένη με του επίσημους κανονισμούς της AIBA

Στον έκτο αγώνα στην κατηγορία στα 81kg Αντρών κατηγορία  Γ ο Σάββας Μπασάνοβ κέρδισε τον αθλητή Αντρέα Γεωργίου του Elite club με 2-1, σε ένα πολύ κοντινό παιχνίδι .

Δεύτερη μέρα των αγώνων Σάββατο 17 Μαρτίου

Συνέχεια μέρα τελικών, με πρώτη συμμέτοχη ο Στέλιος Κυριακίδης αγωνίστηκε στα 60 κιλά κατηγορίας Γ μόλις στο ντεμπούτο του έχασε στα σημεία από αθλητή του elite boxing club αλλά κέρδισε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα  στις εντυπώσεις, σε ένα πολύ δυναμικό αγώνα .

Ακολούθησε ο αγώνας του Κώστα Παπούς ένας αθλητή που αγωνίστηκε στην  A κατηγορίας στα 60 κιλά κερδίζοντας με 2-1 το αθλητή του Διεθνές Limassol boxing club σε ένα ψηλό επιπέδου  αγώνα .Ο  Σάββας Βασάνωβ στα 81 κιλά κατηγορίας Γ κέρδισε αθλητή του Furtius boxing club σε ένα μοιρασμένο παιγνίδι και τέλος ο Νίκος Σαμπουκασιδις 91 κιλά κατηγορίας Γ στο ντεμπούτο του κέρδισε αθλητή του elite boxing club. Ο Ανδρέας Κόκκινος καταταγεί πρώτος στην Α κατηγορία 75 κιλά χωρίς αντίπαλο .

Ο Σάββας Κόκκινος προπονητής της ακαδημίας MetaQuotes Champ Boxing Academy  μας δήλωσε ότι Είμαστε ευχαριστημένη με τους αθλητές είδαμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και η αθλητές έδειξαν ότι έχουν όρεξη για δουλειά , για να φτάσουμε τους στόχους μας.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε εδώ 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube