Δήλωση από την ομιλία του Δρ. Σίμος Ιωάννου που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Mediterranean Hotel στην Λεμεσό για την Υποψηφιότητα Δημαρχίας της Αμμοχώστου
Να τονίσουμε ότι ο Δρ. Σίμος Ιωάννου είναι πρόεδρος της πετοσφαιρα της Νέας Σαλαμίνας.
«Φίλες και φίλοι, δηλώνω σήμερα εδώ ενώπιων σας, δυναμικά το παρόν μου για την πόλη μας. Δεν καταθέτω απλά μιαν υποψηφιότητα. Καταθέτω τη ψυχή μου και όλο μου το είναι για να εργαστώ για την πόλη μας. Όπως ακούραστα κάνω τα τελευταία 30 χρόνια».
Με τα πιο πάνω λόγια, κατέθεσε το όραμα του για την Αμμόχωστο, ο Δρ. Σίμος Ιωάννου, Υποψήφιος για τη Δημαρχία της κατεχόμενης πόλης.
Σε μια γεμάτη συναισθήματα και συμβολισμούς ομιλία, ο Δρ. Σίμος Ιωάννου μίλησε για την Αμμόχωστο του σήμερα, την Αμμόχωστο της επιστροφής αλλά και την Αμμόχωστο του αύριο. «Για την Αμμόχωστο. Μια ανοιχτή πληγή, που ενσαρκώνει την υπομονή και την προσδοκία».
Αναφέρθηκε στις δράσεις και τις ενέργειες του προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η Αμμόχωστος του σήμερα. Η Αμμόχωστος της προσφυγιάς. Να κρατηθεί ζωντανή στη μνήμη των ανθρώπων, να κρατηθούν ζωντανά τα οργανωμένα κοινωνικά και αθλητικά σύνολα, να συνεχιστεί η διαφώτιση και η ενημέρωση και να καλλιεργηθεί η θέληση για επιστροφή στη νεότερη γενιά, σε αυτούς που δεν έχουν ούτε τη μνήμη.
Ο Δρ. Σίμος Ιωάννου, αναφέρθηκε στη συνέχεια στον έγκαιρο και σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό προκειμένου να είναι ο Δήμος όσο πιο έτοιμος, για τη μέρα της επιστροφής. «Θα οραματιστούμε. Θα σχεδιάσουμε. Θα προγραμματιστούμε. Και θα διεκδικήσουμε. Δυναμικά. Και στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, αναφέρθηκε στο όραμα του για την Αμμόχωστου του αύριο. Την Αμμόχωστο που θα γίνει ξανά μια πόλη πρότυπο. Πρότυπο ανάπτυξης, πρότυπο πολιτισμού μα πάνω από όλα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης και συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Κλείνοντας ο Δρ. Σίμος Ιωάννου έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας. «Η Αμμόχωστος ήταν για αιώνες η βάση του κοσμοπολίτικου πνεύματος στην Ανατολική Μεσόγειο. Για την Κύπρο ήταν μια βασιλεύουσα πόλη με ζηλευτό οικονομικό δυναμισμό. Και πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόοδο και προκοπή όλης της Κύπρου. Μπορεί και πρέπει να ξαναπαίξει αυτό τον ρόλο για την επανενωμένη Κύπρο. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της πόλης μας. Θα αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους της. Και θα μετατρέψουμε μια πόλη φάντασμα, σε πόλη φαντασία».
Φωτογραφίες από την εκδήλωση






















































































