Christiana and Simos
Christiana and Simos

«Φίλες και φίλοι, δηλώνω σήμερα εδώ ενώπιων σας, δυναμικά το παρόν μου για την πόλη μας. Δεν καταθέτω απλά μιαν υποψηφιότητα. Καταθέτω τη ψυχή μου και όλο μου το είναι για να εργαστώ για την πόλη μας. Όπως ακούραστα κάνω τα τελευταία 30 χρόνια».

 

Με τα πιο πάνω λόγια, κατέθεσε το όραμα του για την Αμμόχωστο, ο Δρ. Σίμος Ιωάννου, Υποψήφιος για τη Δημαρχία της κατεχόμενης πόλης στην προεκλογική του εκδήλωση την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, στην Πύλη Αμμοχώστου. Από εκεί που η Πρωτεύουσα οδηγούσε στη Βασιλεύουσα.

 

Ενώπιων αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από όλα τα κόμματα και πλήθος Αμμοχωστιανών που κατοικούν στη Λευκωσία, ο Δρ. Σίμος Ιωάννου μίλησε για την Αμμόχωστο του σήμερα, την Αμμόχωστο της επιστροφής αλλά και την Αμμόχωστο του αύριο. «Για την Αμμόχωστο. Μια ανοιχτή πληγή, που ενσαρκώνει την υπομονή και την προσδοκία». 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, η Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Κυριάκος Τρύφωνος και υποψήφιοι και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

 

Ο Δρ. Σίμος Ιωάννου αναφέρθηκε στο όραμα αλλά στο σχέδιο του για να διατηρηθεί ζωντανή η Αμμόχωστος του σήμερα, η Αμμόχωστος της προσφυγιάς, για τον  έγκαιρο και σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό προκειμένου να είναι έτοιμος ο Δήμος για την Αμμόχωστο της επιστροφής αλλά και για το όραμα του για την Αμμόχωστου του αύριο. Την Αμμόχωστο που θα γίνει ξανά μια πόλη πρότυπο. Πρότυπο ανάπτυξης, πρότυπο πολιτισμού μα πάνω από όλα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης και συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

 

Κλείνοντας ο Δρ. Σίμος Ιωάννου έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας ότι θα επιστρέψουμε δυναμικά κοντά στην Αμμόχωστο. «Θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της πόλης μας. Θα αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους της. Και θα μετατρέψουμε μια πόλη φάντασμα, σε πόλη φαντασία».