2019 07 22 ΚΟΕ Βιβλιοθήκη
2019 07 22 ΚΟΕ Βιβλιοθήκη

Συνεχίζονται οι εργασίες για τη συγκρότηση από την ΚΟΕ της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης

Με σειρά βιβλίων, παλαιότερων και νεότερων, που παραχώρησε η Κυπριακή Βιβλιοθήκη, εμπλουτίστηκε πρόσφατα η υπό σύσταση Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ).

Τα συγκεκριμένα βιβλία, που αφορούν τόσο τον κυπριακό αθλητισμό, όσο και ευρύτερα άλλους κοινωνικούς τομείς, θεωρούνται χρήσιμα για ερευνητές και μελετητές, καθώς επίσης για κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη.

Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν οι εκδόσεις για πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά του τόπου μας και οι οποίες περιλαμβάνουν κεφάλαια για συλλόγους, σωματεία και αθλητικές δραστηριότητες (όπως π.χ. για την Κερύνεια, τη Λύση, το Καϊμακλί, τη Γεροσκήπου, την Αραδίππου κ.λπ.). Αξιοσημείωτες επίσης είναι οι εκδόσεις για ιστορικά γεγονότα, όπως για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1955-1959, στον οποίο συμμετείχαν πάμπολλοι αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλητισμού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκδόσεις για λογοτέχνες, οι οποίοι είχαν εμπλοκή σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως ο λαϊκός μας βάρδος, Δημήτρης Λιπέρτης. Στη σειρά των βιβλίων που προέρχονται από την Κυπριακή Βιβλιοθήκη και δωρήθηκαν στην ΚΟΕ περιλαμβάνονται και λογοτεχνικές εκδόσεις με επίκεντρο τον αθλητισμό.

Οι εργασίες για τη συγκρότηση της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης συνεχίζονται με «γοργούς» ρυθμούς, με στόχο να τεθεί στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού το συντομότερο δυνατόν. Παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της με αρχειακά υλικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμες πρωτογενείς πηγές για έρευνες και μελέτες. Πολλοί αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι και συλλέκτες-λάτρεις του αθλητισμού έχουν ήδη παραχωρήσει τέτοια υλικά στην Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη, η οποία απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς όλους τους δωρητές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στις διευθύνσεις [email protected] και [email protected], καθώς επίσης στο τηλ. 22449691.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube