Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΚΟΕΑΣ και παρουσίαση του αγωνιστικού προγραμματισμού για το 2020
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ κα Δώρα Κυριάκου

Η πρώην μεγάλη πρωταθλήτρια του στίβου Δώρα Κυριάκου, βλέποντας τα γεγονότα που ξεδιπλώνονται τις τελευταίες μέρες όσο αφορά την επιδότηση του προγράμματος της ΔΟΕ Olympic Solidarity θέλησε να μπει μπροστά προσθέτοντας και την δική της άποψη.

Δείτε την τοποθέτηση της όπως κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

 Έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τον αποκλεισμό των κορυφαίων πρωταθλητών μας από τις Ολυμπιακές Υποτροφίες της ΔΟΕ. Υποτροφίες που επιχορηγούνται από τη ΔΟΕ και όχι από κρατικά κονδύλια όπως αφέθηκε να νοηθεί.

Χρέος και καθήκον της πολιτείας και των υπολοίπων θεσμικών φορέων είναι να στηρίζουν και να τιμούν τους αθλητές- τριες που προβάλλουν με τις διεθνείς τους επιτυχίες την πατρίδα μας.

Διπλό χρέος όμως και υποχρέωση είναι να δίνονται ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές- τριες να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους για να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τους σημερινούς σούπερ αθλητές και να γίνουν τα νέα πρότυπα της κοινωνίας. Σε τέτοιες στιγμές,  δική μου σκέψη πάει σε αυτά τα παιδιά που ΚΟΕ τόλμησε να βγάλει από την αφάνεια, που έδειξε να πιστεύει στο ταλέντο τους και αποφάσισε να τους δώσει μια ευκαιρία, μια οικονομική ενίσχυση, για να μπορέσουν να κυνηγήσουν και αυτοί το όνειρο τους, μια ολυμπιακή συμμετοχή.

Αναρωτιέμαι πως να ένοιωσαν άραγε οι αθλητές- τριες που επιλέγηκαν από την ΚΟΕ, που ξέρουν ότι πληρούν τις προδιαγραφές της ΔΟΕ, αλλά αμφισβητούνται από μέρος της Κυπριακής κοινωνίας. 

Που κάθε σχόλιο επιβεβαιώνει την πικρή πραγματικότητα, ότι θα πρέπει να μείνουν στο περιθώριο.

Που στήνονται στον τοίχο και όλοι τους βροντοφωνάζουν… όχι δεν πρέπει εσείς να πάρετε τα τετρακόσια πενήντα ευρώ μηνιαίως- της ΔΟΕ γιατί θα στερήσετε την σωστή προετοιμασία των πρωτοκλασάτων, αφού οι ογδόντα  και ενενήντα χιλιάδες που επιχορηγούνται από το κράτος δεν  επαρκούν!

Απαράδεκτο, αίσχος, ασέβεια προς τους πρωταθλητές» είναι μερικοί χαρακτηρισμοί που ειπώθηκαν.

Αλήθεια υπάρχει λέξη που μπορεί να αποδώσει την ασέβεια προς τους αθλητές-τριες που επελέγησαν να αντικαταστήσουν το Μίλαν, τον Απόστολο, την Ελένη;

Την ψυχρολουσία που ένοιωσε μετά την αρχική ανακούφιση, ότι επιτέλους δεν θα χρειαστεί να δουλεύει ντελιβεράς μεταξύ των προπονήσεων για να μπορεί να φάει μια μπριζόλα, ότι θα μπορέσει επιτέλους να αφοσιωθεί στην προετοιμασία του, μέχρι την κατακραυγή, ειδικών και μη, ότι δεν δικαιούται αυτής της οικονομικής στήριξης!!!

Την επιλεκτική ευαισθησία λοιπόν που επέδειξαν ορισμένοι, ας την αναγάγουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση προς όφελος της στήριξης όλων των αθλητών, έτσι ώστε να υπάρξει διάδοχη κατάσταση των σημερινών μεγάλων αθλητών.

 

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports