Τεράστια προβολή και σημαντικά οικονομικά οφέλη θα απολαύσει η Λεμεσός, από τη διεξαγωγή των δύο Παγκόσμιων Αγώνων Σάμπο μεταξύ 4 και 8 Δεκεμβρίου στο «Σπύρος Κυπριανού». Η Κυπριακή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τη FIAS (Διεθνής Ομοσπονδία) θα διοργανώσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U16/U15 και το Φοιτητικό Παγκόσμιο Κύπελλο, με εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς να έρχονται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), για κάθε ένα άτομο που θα έρθει για τους σκοπούς των δύο Παγκόσμιων Αγώνων, θα ξοδευτούν περίπου 400-500 ευρώ, συνεπώς περίπου 200.000 ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στις διάφορες επιχειρήσεις του νησιού.

Ακόμη, κάποια από τα ξενοδοχεία που έχουν διαπιστευθεί αυτό το διάστημα ήταν κλειστά, όμως παρέτειναν τη λειτουργία τους. Αυτό σημαίνει ότι θα απασχοληθούν περίπου 30-40 υπάλληλοι. Έτσι αποφεύγεται η εγγραφή τους στον κατάλογο των ανέργων και δεν επιβαρύνονται τα ταμεία της κυβέρνησης.

Περίπου 500 άτομα, αθλητές, συνοδοί, δημοσιογράφοι και επίσημοι της FIAS θα έρθουν στο νησί μας για τους Αγώνες. Γι΄ αυτό το λόγο έχουν διαπιστευθεί τρία ξενοδοχεία, το Park και το Navarria για τους αθλητές και το Poseidonia για τους επίσημους. Οι αφίξεις ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας (01/12) και θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη.

Χαννίδης: «Χαιρετίζουμε…»
Η διοργάνωση των δύο Παγκόσμιων Αγώνων στηρίζεται και από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. «Ο ΚΟΤ μέσω του σχεδίου επιχορήγησης διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, διαχρονικά στηρίζει τη διεξαγωγή στην Κύπρο σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Στα πλαίσια του σχεδίου στηρίζονται εκδηλώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο, που συμβάλλουν στην καθιέρωση της Κύπρου ως προορισμό για διοργάνωση σημαντικών διεθνών αθλητικών γεγονότων και αθλητισμού τουρισμού εν γένει», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ, Μάριος Χαννίδης και συμπληρώνει: «Ο ΚΟΤ χαιρετίζει και στηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες συνάδουν με τις προσπάθειες του οργανισμού για άμβλυνση της εποχικότητας και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Διαφήμιση της Λεμεσού
Πέραν της οικονομικής ανάσας, θα υπάρχει και τεράστια προβολή για τη Λεμεσό. Οι αγώνες θα προβάλλονται στη ρωσική τηλεόραση, ενώ αναμένεται να υπάρχει και αναφορά στα ενημερωτικά τηλεοπτικά δελτία της Ρωσίας. Η επικοινωνία θα υποστηριχθεί από τις EBU, AIPS και SportsPro, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η ITAR-TASS και το ΡΙΚ. Όσον αφορά τους εκατοντάδες ξένους που θα έρθουν στην Κύπρο, έχουν προγραμματιστεί εκδρομές στο Κούρειο και το Κολόσσι, ενώ ένα βράδυ οι αθλητές θα παρακολουθήσουν ταινία, δωρεάν στο K-Cineplex της Λεμεσού. Τα έξοδα θα καλύψει Ρώσος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται και στην Κύπρο.

Μεγάλοι χορηγοί
Η διοργάνωση θα στοιχίσει περίπου 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από τους χορηγούς-κολοσσούς από τη Ρωσία, καθώς οι αγώνες θα χορηγηθούν από τις Rosneft, Almaz-Antey, SummaGroup, Rosseti, Rosengineering, Rusengineering. Οι έξι αυτές εταιρείες θα καλύψουν τα έξοδα και για την τηλεοπτική παραγωγή, η οποία θα γίνει τη διάρκεια του τουρνουά.