4 CONSTANTIA
4 CONSTANTIA
  • Χρυσό ομαδικό από τους έφηβους μας στο σκητ και χρυσό ατομικό ο «μεγάλος» Νικόλας Βασιλείου!

 

  • Πέμπτος ο Σωτήρης Αντωνίου, ενώ το αργυρό μετάλλιο πήγε στην Ιταλία και το χάλκινο στη Φιλανδία.

 Το δρόμο των γυναικών ακολούθησαν και οι έφηβοί μας στο σκητ, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής, επαυξάνοντας τη … βαρύτητα των μεταλλίων… από ένα χρυσό κι ένα αργυρό σε δυο χρυσά!

 Επίδειξη δύναμης από τους έφηβους

Πραγματικό ρεσιτάλ πραγματοποίησαν οι έφηβοί μας το σκητ… Η εθνική μας ομάδα, με την μεγαλύτερη άνεση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με πέντε ολόκληρους δίσκους από τη δεύτερη και τρίτη ομάδα. Οι νεαροί σκοπευτές μας πέτυχαν 359/375, ενώ η δεύτερη ομάδα της Φιλανδίας και η τρίτη της Τσεχίας συγκέντρωσαν 354/375. Στην ατομική κατάταξη οι δυο από τους τρεις διεθνείς μας, Σωτήρης Αντωνίου (122/125) και Νικόλας Βασιλείου (121/125) πέρασαν επικεφαλής στον ημιτελικό της διοργάνωσης, ενώ ο τρίτος της παρέας Στέφανος Νικολαΐδης με 116/125 ισοβάθμησε στην 19η θέση της κατάταξης των εφήβων.

Στη διαδικασία του ημιτελικού, ο Σωτήρης Αντωνίου με τρεις απώλειες (12/15) περιορίστηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ενώ ο Νικόλας Βασιλείου που είχε μια μόλις απώλεια (15/15), μετά από αγώνα σιουτ οφ εξασφάλισε θέση στο μεγάλο τελικό απέναντι στον Ιταλό Βαλέριο Παλμούτσι, ο οποίος επίσης πέρασε από το σιουτ οφ. Με ψυχή, καρδιά, τεχνική κατάρτιση και … τσαμπουκά, ο νεαρός φέρελπις Νικόλας Βασιλείου, άντεξε και την πίεση του αγώνα αλλά και την πίεση της Ιταλικής κερκίδας και με ακόμα μια απώλεια στα οκτώ «ντουμπλέ» (15/16) δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ιταλό, ο οποίος είχε τρεις απώλειες (12/16) και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε ο Φιλανδός  Τίμι Βαγιονιέμι που κέρδισε στον μικρό τελικό το Δανό Εμιλ Πίτερσεν.

Οι άνδρες διεθνείς μας είχαν και οι τρεις από μια άσχημη πούλα (κάτω από τις δυνατότητές τους) με αποτέλεσμα η εθνική μας ομάδα να περιοριστεί στην έκτη θέση με 360/375, επτά ολόκληρους δίσκους μακριά από το μετάλλιο. Πρώτη τερμάτισε η Ιταλία με 371/375 που αποτελεί και νέο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ οι ομάδες της Τσεχίας και της Γερμανίας με 367/375 εξασφάλισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στη ατομική κατάταξη, οι διεθνείς μας Γιώργος Αχιλλέως και Ανδρέας Χάσικος (121/125) έμειναν για ένα δίσκο εκτός διεκδίκησης θέσης στον ημιτελικό, όπου πέρασαν δυο αθλητές με 125/125, ένας με 124/125, δυο με 123/125 και μετά από σιουτ οφ ένας αθλητής με 122/125. Ο τρίτος διεθνής μας Αντώνης Ανδρέου με 118/125 βρέθηκε ισόβαθμος στην 29η θέση της κατάταξης. Το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε ο Ιταλός Ρικάρντο Φιλιππέλι, ενώ το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο πήγαν στη Γερμανία με τους Σβεν Κόρτε και Ραλφ Μποχέιμ.

Ο θρίαμβος των κοριτσιών του σκητ

Η διπλή επιτυχία της Κύπρου στο σκητ γυναικών, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ιστορία της γυναικείας κυπριακής σκοποβολής. Τόσο το χρυσό στην ομαδική κατάταξη, όσο και το αργυρό της Κωνσταντίας Νικολάου στην ατομική, έγραψαν τη δική τους ιστορία… Η άνετη επικράτηση της εθνικής μας ομάδας (209/225) πάνω σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, Ιταλία (205/225), Σλοβακία (204/225), Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Γαλλία κλπ, μόνο ως άθλος μπορεί να χαρακτηριστεί. Άθλος, ίσως και μεγαλύτερος από την επιτυχία της εθνικής ομάδας, αποτελεί και το αργυρό μετάλλιο της νεαρής Κωνσταντίας Νικολάου στην ομαδική κατάταξη, η οποία στην πρώτη της παρουσία σε τελικό διεθνούς διοργάνωσης, μπορεί να έχασε το χρυσό από την κορυφαία αυτή τη στιγμή και «μπαρουτοκαπνισμένη» Χιάρα Καϊνέρο, όμως όρθωσε το ανάστημά της, πάλεψε παλληκαρήσια και κέρδισε μεγάλες σκοπεύτριες με πανευρωπαϊκές, παγκόσμιες και ολυμπιακές περγαμηνές όπως η Σλοβάκα Ντάγκα Μπαρτέκοβα, η Βρετανίδα Έλενα Έλλεν, η Ρωσίδα Κονοβάλοβα και τόσες άλλες που δεν κατάφεραν να περάσουν στον ημιτελικό.

 

Διπλό τραπ και μικτό σκητ σήμερα

Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες συνεχίζονται και λήγουν σήμερα με τη διεξαγωγή του διπλού τραπ ανδρών και εφήβων και τον μικτό αγώνα σκητ. Στο διπλό τραπ θα εκπροσωπήσουν τη ΣΚΟΚ, οι διεθνείς μας Στέφανος Θεοδότου και Τζιοβάνης Σαββίδης, ενώ στο μικτό σκητ (άνδρας και γυναίκα) θα αγωνιστούν με τα κυπριακά χρώματα ο έφηβος Νικόλας Βασιλείου και η πρωταθλήτριά μας Άντρη Ελευθερίου.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

  1. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες
  1. Ο «χρυσός» έφηβός μας Νικόλας Βασιλείου, μαζί με το Σωτήρη Αντωνίου στην παρουσίαση του ημιτελικού
  1. Η εθνική μας ομάδα του σκητ γυναικών, στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου των Πανευρωπαϊκών Αγώνων
  1. Η Κωνσταντία Νικολάου με το αργυρό μετάλλιο στο στήθος, μετά την απονομή, πανυγηρίζει με τις άλλες δυο νικήτριες, Χιάρα Καϊνέρο (χρυσό) και Βανέσσα Χοφ (χάλκινο)
  1. Σωτήρης Αντωνίου και Νικόλας Βασιλείου, στη «μάχη» του ημιτελικού
  1. Οι διεθνείς σκοπευτές μας του διπλού τραπ Στέφανος Θεοδότου και Τζιοβάνης Σαββίδης, δίνουν σήμερα τη δική τους πανευρωπαϊκή «μάχη»

(1) SKEET JUNIORS (2) FINAL JUNIORS (3) SKEET WOMEN (4) CONSTANTIA (5) SEMI FINAL (6) D. TRAP