badminton press release 31 1 17 038
badminton press release 31 1 17 038

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/1) η δημοσιογραφική διάσκεψη Τύπου για το Ετήσιο Διεθνές Τουρνουά Μπάτμιντον.

Στο χώρο ήταν παρών αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού όπως και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Υπουργείου Παιδείας και φυσικά οι χορηγοί και συμπαραστάτες της Ομοσπονδίας.

Στην αρχή πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευθύμιος Πολυδώρου καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην δημοσιογραφική διάσκεψη της ΚΟΜ.

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη της ΚΟΜ, η οποία διοργανώνεται επ’ ευκαιρία του Διεθνούς Τουρνουά Μπάτμιντον Κ19 CYPRUS JUNIORS INTERNATIONAL 2017 το οποίο θα διεξαχθεί φέτος  από τις 3  μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Πολυπροπονητηρίου ‘’Ευάγγελος Φλωράκης’’ καθώς και των Ετήσιων Μαθητικών Αγώνων Μπάτμιντον οι οποίοι διοργανώνονται στις 10 Φεβρουαρίου 2017, σε συνεργασία με το ΥΠ.Π.&Π, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Σωματείου Παρνασσός Στροβόλου. 

Το Διεθνές Τουρνουά Κ19 αποτελεί την συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Διεθνούς Τουρνουά Κ17 & YOUTH INTERNATIONAL το οποίο διεξάχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι το οποίο ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών της ΚΟΜ, για ακόμη ένα επιτυχημένο Διεθνές Τουρνουά, σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τα εγκωμιαστικά σχόλια των συμμετασχόντων στο Διεθνούς Τουρνουά Κ17 (Αθλητών, Προπονητών,  Διαιτητών αλλά και των θεατών) μας γεμίζουν με αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ως Ομοσπονδία στις ανάγκες και του Διεθνούς Τουρνουά Κ19, με επιτυχία. Η επιτυχία αυτή θα βοηθήσει στην θεσμοθέτηση και  καταξίωση και του Διεθνούς Τουρνουά Κ19 στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο.

Αναμένουμε ένα πολύ δυνατό και συναρπαστικό τουρνουά καθώς έχουμε αυξημένες συμμετοχές αθλητών υψηλού επιπέδου από τον ευρωπαϊκό χώρο. Συγκεκριμένα στο τουρνουά θα συμμετάσχουν 56 αθλητές ( 28 ξένοι και 28 κύπριοι) από 9 χώρες.

Σε ότι αφορά τους Ετήσιους Μαθητικούς Αγώνες Μπάτμιντον θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΥΠ.Π.&Π για την ευκαιρία που δίνει  στους Μαθητές των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης να διαγωνιστούν στο άθλημα του Μπάτμιντον με την διοργάνωση των αγώνων οι οποίοι αναμένεται να μας χαρίσουν πολλές συγκινήσεις καθώς σε αυτούς θα λάβουν μέρος 89 Μαθητές και Μαθήτριες από Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, από όλη την Κύπρο.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στο Αθλητικό Σωματείο Παρνασσός Στροβόλου για την δωρεάν παραχώρηση των Αθλητικών του εγκαταστάσεων.

Ευελπιστούμε ότι οι φίλοι του Μπάτμιντον θα απολαύσουν δύο  εξαιρετικές διοργανώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά οι οποίες θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον ενώ ταυτόχρονα θα δώσουν νέες εμπειρίες στους  αθλητές και αθλήτριες μας. Ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι θα αντιπροσωπεύσουν τα χρώματα της πατρίδας μας στο εξωτερικό στα διάφορα διεθνή τουρνουά αλλά και στους πανευρωπαϊκούς αγώνες της φετινής χρονιάς, στους οποίους ευελπιστούμε σε επιτυχίες.

Πριν δώσω τον λόγο στον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Saber Afif και τους αθλητές οι οποίοι θα μας αναλύσουν τους στόχους τους καθώς και στους εκπροσώπους των χορηγών οι οποίοι είναι παρών στην σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον ΚΟΑ ο οποίος είναι ο διαχρονικά ο βασικός αιμοδότης της Ομοσπονδίας, τους Χορηγούς του Τουρνουά οι οποίοι μέσα από την οικονομική στήριξη τους μας δίνουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουμε την ΚΟΜ τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την εταιρεία PISSIS LTD, την εταιρεία HELLENIC TZILALIS,  την εταιρεία HELLENIC TECHNICAL ENTERPRISES (THE) LTD, την εταιρεία KAPNOS AIRPORT SHUTTLE και  την εταιρεία GREEN DOT, τα τηλεοπτικά κανάλια καθώς και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τα οποία καλύπτουν το Τουρνουά,τους Φίλους Δημοσιογράφους, από ένα ευρύ φάσμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι θα καλύψουν το τουρνουά, το ΥΠ.Π.&Π. για την αγαστή συνεργασία, για προώθηση του αθλήματος του Μπάτμιντον στον τόπο μας και τέλος θα ήταν παράληψη μου εάν δεν ευχαριστούσα τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία οι οποίοι αναλώνουν εθελοντικά τον περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο, σε καθημερινή βάση, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Ομοσπονδίας, το προσωπικό της ομοσπονδίας καθώς και τους υπόλοιπους εθελοντές, χωρίς την βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη επιτυχία του Διεθνούς Τουρνουά.

Εύχομαι σε όλους τους διαγωνιζόμενους αθλητές καλή επιτυχία!»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Saber Afif, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα στο κόσμο του Κυπριακού Μπάτμιντον. Ακολούθως μίλησαν δύο αθλητές της εθνικής μας, η Έλενα Χριστοδούλου και ο Ανδρέας Ιωάννου. Οι δύο αθλητές με τα λεγόμενα του έδειξαν αφοσίωση στο άθλημα και πεισμωμένοι ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν και οι επιτυχίες.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, της Κυπριακή Ολυμπιακής Επιτροπής όπως και οι χορηγοί, στέλλοντας το δικό τους μήνυμα.