Paralympic Games RIO 2016
Paralympic Games RIO 2016

Κυπριακή Αποστολή – Ρίο 2016

Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή παρουσίαση της Κυπριακή Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας για τους 15ους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με αυτή τη διοργάνωση η Βραζιλία θα γίνει η πρώτη χώρα της Νοτίου Αμερικής που θα φιλοξενήσει Παραολυμπιακούς Αγώνες και η δεύτερη χώρα του νοτίου ημισφαιρίου, μετά τους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000. Αναμένεται να συμμετάσχουν 4’000 χιλιάδες αθλητές από 170 χώρες μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016 θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 και η τελετή λήξης στις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Το στάδιο που θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα είναι το Μαρακανά και για πρώτη φορά  σε Παραολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρξουν τα αγωνίσματα του κανόε και του παρατρίαθλου.

Σημαιοφόροι

Στην τελετή έναρξης σημαιοφόρος θα είναι η Παραολυμπικονίκης μας Καρολίνα Πελενδρίτου, και στην τελετή λήξης σημαιοφόρος θα είναι ο Παραολυμπιονίκης μας Αντώνης Αρέστη.

Στόχος της αποστολής μας , είναι να υπάρξει επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου μας, με μία αξιοπρεπή παρουσία της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και της άριστης συμπεριφοράς όλων των μελών της αποστολής μας που θα προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πατρίδα μας.

Όσο αφορά τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας μας και έχοντας υπόψη τις συμμετοχές και των δύο αθλητών μας τα 4 χρόνια προετοιμασίας και αγωνιστικής δραστηριότητας σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο μας επιτρέπουν να έχουμε ανεβασμένο τον πήχη και να ευελπιστούμε στην συγκομιδή μεταλλίων.  Παρόλα αυτά έχοντας υπόψη τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες και το μακρινό ταξίδι ευελπιστούμε ότι η προσαρμογή θα επέλθει γρήγορα για τους αθλητές μας και θα μπορέσουμε να έχουμε τις ανάλογες επιτυχίες των δυνατοτήτων των αθλητών μας. Γνωρίζοντας τους αθλητές μας είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους για την υλοποίηση των πιο πάνω στόχων.

 Μέλη Αποστολής

Αρχηγός της Αποστολής είναι ο κος. Αριστείδης Ευριπίδης ο οποίος αναχώρησε από χθες 29/08 για το Ρίο για την παραλαβή των εγκαταστάσεων που θα διαμείνει η ομάδα μας και να τακτοποιήσει όλα τα  αναγκαία για την υποδοχή της ομάδας μας στο Ολυμπιακό χωριό. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο γιατρός Σάββας Μήλλιος και ο γυμναστής/κινησιοθεραπευτής Αλέξανδρος Προβολισιάνος ο οποίος είναι ο προσωπικός γυμναστής/κινησιοθεραπευτής της  Παραολυμπικονίκης μας Καρολίνας Πελενδρίτου.

Παραολυμπιακή Ομάδα Αθλητών και αγωνιστικό πρόγραμμα

Η Κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από την αθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση που θα συνοδεύεται από τον προπονητή της κο. Στυλιανό Κακαβογιάννη και τον αθλητή Αντώνη Αρέστη στο στίβου που θα συνοδεύεται από τον προπονητή του κο. Κωνσταντίνο Χρίστου.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube