3 SEMINAR B
3 SEMINAR B

“Τιμή για την ΣΚΟΚ και την Κύπρο, ο ορισμός τριών αξιωματούχων της Ομοσπονδίας σε ψηλές θέσεις της κορυφαίας διοργάνωσης της ISSF”

Αισιοδοξία για την επιτυχία των αγώνων, αλλά και για την πορεία των Κυπρίων αθλητών και αθλητριών

Σήμερα η επίσημη προπόνηση του τραπ ανδρών και νεανίδων και η επίσημη τελετή έναρξης.

Ενώ το σημερινό πρόγραμμα των 52ων Παγκόσμιων Αγώνων Σκοποβολής περιλαμβάνει τρεις πούλες (75 δίσκους) επίσημη προπόνηση για τους αθλητές του τραπ ανδρών και νεανίδων, και το απόγευμα επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, χθες οι τρεις Κύπριοι αθλητές είχαν την ευκαιρία για μια ανεπίσημη προπόνηση 50 δίσκων.

Στο περιθώριο της προπόνησης των αθλητών, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Τεχνικό Επιθεωρητή της διοργάνωσης (πρόεδρο της ΣΚΟΚ) Δημήτρη Λόρδο, ο οποίος εξέφρασε τις απόψεις (και τις … προβλέψεις) του για διάφορα θέματα που αφορούν τους Παγκόσμιους Αγώνες, την επιλογή των τριών Κυπρίων αξιωματούχων σε σημαίνουσες θέσεις της κορυφαίας διοργάνωσης της ISSF, αλλά και για τη συμμετοχή των Κυπρίων αθλητών και αθλητριών στους αγώνες. Για τη διοργάνωση των αγώνων, από πλευράς της Κορεατικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής και της Οργανωτικής Επιτροπής, ανάφερε ότι συγκρίνοντας τη φετινή διοργάνωση με την αντίστοιχη της Γρανάδας το 2014, αλλά και με άλλες παγκόσμιες διοργανώσεις στις οποίες κατείχε τη θέση του Τεχνικού Επιθεωρητή ή και άλλη υψηλόβαθμη θέση, πιστεύει ότι αυτή είναι με διαφορά η καλύτερη. «Μέχρι σήμερα» είπε, «η όλη διοργάνωση πάει πάρα πολύ καλά και ευελπιστώ ότι θα ολοκληρωθεί άψογα. Οι αξιωματούχοι της Οργανωτικής Επιτροπής είναι όλοι υπεύθυνα άτομα, ευγενέστατοι και έτοιμοι να επιλύσουν άμεσα κάθε παρουσιαζόμενο πρόβλημα και να βοηθήσουν σε οτιδήποτε. Το ίδιο ευγενέστατοι και πρόθυμοι είναι και τα μέλη της πολυπληθούς ομάδας των εθελοντών».

Για την παρουσία της κυπριακής αποστολής στους αγώνες ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια πολύ καλή παρουσία στους Παγκόσμιους Αγώνες με κυπριακές διακρίσεις και στα δυο αγωνίσματα ιδιαίτερα στο σκητ. Όπως τόνισε, «έχω παρακολουθήσει τις προπονήσεις των αθλητών μας στο τραπ και διαπιστώνω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και είναι ακριβώς εδώ που στηρίζω την αισιοδοξία μου για κάτι καλό. Περισσότερο αισιόδοξος (και απαιτητικός) είμαι για το αγώνισμα του σκητ, όπου η Κύπρος διαθέτει πολύ δυνατές ομάδες σε κάθε κατηγορία, αλλά και σπουδαίους σκοπευτές και σκοπεύτριες στην ατομική κατάταξη». Για το πότε θα θεωρηθεί ως πετυχημένη παρουσία της Κύπρου ανάφερε ότι η κατάκτηση μεταλλίου και ολυμπιακής κάρτας είναι ο στόχος που έχει τεθεί.

Αναφορικά με την παρουσία τριών αξιωματούχων της ΣΚΟΚ σε υψηλόβαθμες θέσεις της κορυφαίας σκοπευτικής διοργάνωσης, ο κ. Λόρδος τόνισε ότι αυτό αποτελεί αναγνώριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας προς τα πρόσωπα των τριών αξιωματούχων (σ.σ. Δ. Λόρδος, Π. Κυρίτσης, Κ. Ξενοφώντος), αλλά και εκτίμηση της ίδιας της ΣΚΟΚ και της αθλητικής Κύπρου, που αποδείξαμε πολλές φορές τις ικανότητες, τις γνώσεις, τη σοβαρότητα και την εμπειρία της Ομοσπονδίας και των αξιωματούχων της, σε κορυφαίες διοργανώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ως επαλήθευση των εκτιμήσεων και απόψεων του κ. Λόρδου ήταν και το γεγονός ότι χθες, την ώρα της συνομιλίας μας, στην αίθουσα διασκέψεων του σκοπευτηρίου της Σιαγκβόν ο αρχιδιαιτητής της ΣΚΟΚ και των Παγκοσμίων Αγώνων, Κωστάκης Ξενοφώντος δίδασκε σε σεμινάριο διαιτησίας τους διαιτητές που οριστήκαν στην κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση της τετραετίας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

  1. Ο Τεχνικός Επιθεωρητής των Παγκοσμίων Αγώνων και πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος
  2. Οι τρεις Κύπριοι αξιωματούχοι, στην αίθουσα του σεμιναρίου των διαιτητών
  1. Οι διαιτητές των αγώνων παρακολουθούν τον αρχιδιαιτητή Κωστάκη Ξενοφώντος στο χθεσινό σεμινάριο

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube