Ντίνος Μιχαηλίδης Πρόεδρος ΚΟΕ
Ντίνος Μιχαηλίδης Πρόεδρος ΚΟΕ

Με αφορμή τις τοποθετήσεις των βουλευτών Γιώργου Λουκαΐδη και Άννα Θεολόγου, στη διάρκεια της συνεδρίας της επιτροπής θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων, είμαι υποχρεωμένος ως τέως πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής να προβώ στην πιο κάτω δήλωση.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά του τέως πλέον προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού προς την ΚΟΕ και τον τέως πρόεδρό της, δηλαδή εμένα.

Να αναφέρω ότι μετά τις δύο εκλογικές διαδικασίες της ΚΟΕ το 2016, οπόταν και στις δύο περιπτώσεις ανθυποψήφιος μου ήταν ο κ. Παπαχαραλάμπους, και ιδιαίτερα μετά το διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας, η αντιμετώπιση του προς την ΚΟΕ ήταν κάκιστη, με αποκορύφωμα τις χωρίς ουσία ανακρίσεις στις οποίες προέβη με τα μέλη του τότε εκτελεστικού συμβουλίου. Όλο εκείνο το σκηνικό δημιούργησε σοβαρά εμπόδια στη λειτουργία της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, μερικά μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της ΚΟΕ, που βρίσκονταν στην τότε διοίκηση και βρίσκονται και στην παρούσα, συνεπικουρούμενοι και με τις συμπεριφορές κρατικών αξιωματούχων (γενικό λογιστήριο), που λόγω προσωπικών εμπαθειών, χρησιμοποιούσαν το θεσμικό τους ρόλο για να πλήξουν την ΚΟΕ (κάτι που δήλωσα και στον απολογισμό μου στη γενική συνέλευση του Οκτωβρίου 2020), οδηγηθήκαμε στη μη καταβολή της κρατικής χορηγίας για δύο χρόνια, το 2019 και το 2020, με αποτέλεσμα η Επιτροπή να μην μπορούσε να λειτουργεί απρόσκοπτα και να είναι γενικώς ευάλωτη.

Επιλέξαμε τότε να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους, έχοντας ως γνώμονα την προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος, όμως δυστυχώς η πολιτική μας αυτή έτυχε εκμετάλλευσης, όπως επεξήγησα πιο πάνω. Ως άτομο που γενικά δεν διεκδικώ δημοσιότητα και προσοχή, έχοντας 60 χρόνια γεμάτης παρουσίας στον αθλητισμό, δεν επιθυμώ να δώσω συνέχεια στο θέμα αυτό.

Ντίνος Μιχαηλίδης

τέως Πρόεδρος Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube