11η θέση για το ζευγάρι στο Cheer Freestyle Pom     Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι ελληνικές ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20-21-22 Απριλίου 2022, στο Espn Wide World Of Sports Complex του Ορλάντο της Αμερικής.   Η ομάδα Senior Cheer Jazz του αθλητικού συλλόγου «Ελληνικό Αστέρι» από την Θεσσαλονίκη, κατέκτησε την 6η θέση στον κόσμο, με τις Αμερική, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο να βρίσκονται στο βάθρο των μεταλλίων.    Στη δεύτερη ελληνική συμμετοχή, το ζευγάρι Καραμυτηλιού-Σιμεωνίδου, ομοίως από την Θεσσαλονίκη, στην κατηγορία Cheer Freestyle Pom, κατάφερε και πήρε την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης, αλλά τερμάτισε στην 11η θέση με τις Ιαπωνία, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο να κατακτούν αντίστοιχα τα μετάλλια.    «Και οι δύο ελληνικές συμμετοχές, παρουσίασαν εξαιρετικές χορογραφίες, εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση, έλαβαν μέρος 3.000 αθλητές και αθλήτριες από 51 χώρες και 117 ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης   «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής για κάθε αθλητή, προπονητή και παράγοντα του Cheerleading. Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading που μας έδωσε τη δυνατότητα να το ζήσουμε. Είναι διπλά περήφανος για την θέση και την εμφάνιση του ζευγαριού μας, παρά τον τραυματισμό τους, αλλά και τεράστια επιτυχία των αθλητών και αθλητριών της ομάδας του Jazz και των προπονητών τους. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς των παιδιών μας που καταφέρνουν με κόπο να στηρίζουν τα όνειρά τους», ανέφερε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, υπεύθυνος του συλλόγου Ελληνικό Αστέρι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Κωσταντίνος Αθανασιάδης.   Η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ευαγγελία Κρητικού, δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που ο σύλλογος Ελληνικό Αστέρι είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading κερδίζοντας σημαντικότατες διακρίσεις. Εύχομαι στο μέλλον όλες οι ελληνικές ομάδες όταν προκρίνονται σε τόσο σπουδαίες διοργανώσεις να έχουν την δυνατότητα να παραβρίσκονται. Το άθλημά μας γνωρίζει τεράστια άνθιση και κοινός στόχος όλων μας είναι η προσέλκυση χορηγών οι οποίοι θα βοηθήσουν τις ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους αρχής γενομένης με τους επερχόμενους Ευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν 1-3 Ιουλίου στην Αθήνα».

Ο ΜΚΟ Active Zone Outdoor διοργάνωσε το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 τον συμμετοχικό διάλογο με θέμα “Role Models and Leadership in Mountain Sports and Activities ” ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Erasmus+ έργου “Mountains are calling for YOUth”. Ο διάλογος διεξήχθη στην εναλλακτική Βιολογική Φάρμα Riverland στο χωριό Καμπιά Λευκωσίας, σε μια προσπάθεια του οργανισμού να προωθήσει την επανασύνδεση των νέων με το φυσικό περιβάλλον και την ενασχόληση με δραστηριότητες υπαίθρου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα επίπεδα συμμετοχικότητας των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες, τη χαμηλή τους δραστηριοποίηση με τα ορεινά αθλήματα και επιπλέον την έλλειψη role models στον χώρο των αθλημάτων βουνού,  ο διάλογος επεδίωξε την ενεργό συμμετοχή και εποικοδομητική αλληλεπίδραση νέων ηλικίας 13 – 30 σε ανοιχτό διάλογο με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων προκειμένου να προταθούν από κοινού εισηγήσεις για καλές πρακτικές των role models αποσκοπώντας στην ενθάρρυνση περισσότερων νέων να ασχοληθούν με τα αθλήματα και δραστηριότητες βουνού.

Την αξιόλογη τους παρουσία και συμβολή στις εργασίες του διαλόγου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Σαββίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου του Αγωνιστικού Προσανατολισμού ORIENTACTION, ο Γιώργος Ανδρέου, Τεχνικός Σύμβουλος Ορειβασίας και Εκπαιδευτής Αναρρίχησης της ΚΟΜΟΑΑΠ, ο Σάββας Αναστασίου, Διεθνής Koμισάριος ορεινής ποδηλασίας, o Βασίλης Κυπριανού, Ιδιοκτήτης της βιολογικής φάρμας RIVERLAND, o Ορέστης Παπαπέτρου, εκπρόσωπος του Cyprus Sports Club, προπονητές αθλητικής αναρρίχησης, συνοδοί πεζοπορίας, εκπρόσωποι του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αθλητικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού ΚΟΜΟΑΑΠ, εκπαιδευτικοί, λειτουργοί οργανώσεων νεολαίας, αθλητές και νέοι από όλη την Κύπρο.

Αφού εντοπίστηκαν τα χαρακτηριστικά και οι δεξιότητες που πρέπει να διέπουν ένα role model στα αθλήματα και δραστηριότητες βουνού, οι συμμετέχοντες πρότειναν μία σειρά από 31 εισηγήσεις που αφορούν Καλές Πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόζουν Role Models έτσι ώστε να ενθαρρύνουν περισσότερους νέους να ασχοληθούν  με τα αθλήματα και δραστηριότητες βουνού. Συγκεκριμένα, οι σημαντικότερες εισηγήσεις όπως αυτές προέκυψαν μετά από ψηφοφορία είναι οι ακόλουθες:

 1. Κινητοποίηση και εμπλοκή των νέων σε βιωματικές δραστηριότητες (όπως διάλογος, εργαστήρια, επίλυση προβλήματος, αναστοχασμός, συνεργασία για επίτευξη στόχων)
 2. Προώθηση του αθλήματός τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενεργά και υπεύθυνα
 3. Συμπερίληψη ευάλωτων ομάδων και μειονοτήτων στις δράσεις που υλοποιούν
 4. Διοργάνωση focus groups με νέους για αλληλεπίδραση και επικοινωνία
 5. Συμμετοχή σε ημερίδες ενημέρωσης σε σχολεία

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του διαλόγου, ο Active Zone Outdoor σε συνεργασία με τη Βιολογική Φάρμα Riverland και τον σύλλογο Orientaction διοργάνωσε παιχνίδι αγωνιστικού προσανατολισμού στην περιοχή καθώς και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες όπως τοξοβολία και πεζοπορία.

Οι προηγούμενοι τρεις διάλογοι του έργου «Mountains are calling for YOUth” που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ασχολήθηκαν με θεματικές όπως α) η διευκόλυνση της προσβασιμότητας στους νέους για την ενασχόλησή τους με αθλήματα και δραστηριότητες βουνού β) ενθάρρυνση της συμμετοχής κοριτσιών και γυναικών στα αθλήματα και δραστηριότητες βουνού και γ) την καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλούς ενασχόλησης των νέων με τις δραστηριότητες και αθλήματα βουνού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης για την προστασία και τον σεβασμό του βουνού αποτέλεσε θεματική όλων των διαλόγων του έργου. Ως απόρροια των συμμετοχικών διαλόγων, θα αναπτυχθεί Έγγραφο Πολιτικής το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί ως χάρτης εισηγήσεων στη χάραξη πολιτικής σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Υποστηρικτής του έργου είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού ΚΟΜΟΑΑΠ, η Διεθνής Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης UIAA

Υποστηρικτής της δραστηριότητας η Βιολογική Φάρμα Riverland.

Χορηγός η Mountain Sports & Rescue CY.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube