Οι Φινλανδικές Αμυντικές Δυνάμεις φιλοξενήσαν το 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στρατιωτικού Προσανατολισμού (WMOC) του Διεθνούς Στρατιωτικού Αθλητικού Συμβουλίου (CISM) από τις 10-16 Ιουνίου 2017 στην πόλη Hamina. Σε αυτό το γεγονός, το πρόγραμμα αγώνων WMOC περιλάμβανε διαγωνισμούς σε τρεις αποστάσεις: Μέση απόσταση, Μεγάλη απόσταση και Ρελέ.

Περίπου 260 στρατιωτικοί αθλητές και εκατό ηγέτες ομάδων εκπροσώπησαν 30 χώρες, έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς .

Το θεμελιώδες θέμα των πρωταθλημάτων είναι το σύνθημα CISM: “Φιλίας μέσω του αθλητισμού”.

Παρά το γεγονός ότι οι η εκπαίδευση που έγινε από τον προπονητή Προσανατολισμού της ΚΟΜΟΑΑΠ ήταν διάρκειας μόλις δυο μηνών, εν τούτοις η ομάδα κατάφερε να τερματίσει επιτυχώς σε όλους τους αγώνες και μάλιστα με αξιοπρεπείς χρόνους, κερδίζοντας το σεβασμό των ξένων αποστολών. Η Κυπριακή ομάδα συναγωνιζόταν με ομάδες των βορείων χωρών και της Ρωσίας που θεωρούνται ιερά τέρατα στο Orienteering.

Το φυσικό περιβάλλον της Φινλανδίας είναι από τα πιο δύσκολα στον κόσμο, διότι είναι μονότονο και επαναλαμβανόμενο από πυκνό δάσος, βράχους, βάλτους και κοιλότητες με την σχεδόν πλήρη απουσία γραμμικών στοιχείων. Ουδέποτε στα χρονικά των στρατιωτικών αγώνων ομάδα με τόσο σύντομη επαφή με το άθλημα κατάφερε να ολοκληρώσει διαδρομή χωρίς να χαθεί.

Σύντομο φιλμάκι και στιγμιότυπα από την συμμετοχή αξιωματικών της Ε.Φ. στους 50ους Διεθνείς Στρατιωτικούς ΑγώνεςOrienteering που έγιναν στην περιοχή Hamina της Φινλανδίας.

RESPECT στην ομάδα μας!