2018 03 08 women day thumbnail
2018 03 08 women day thumbnail

Η διεθνής ολυμπιακή επιτροπή (Δοε) υποστηρίζει τη σημερινή διεθνή ημέρα της γυναίκας και την έκκληση για δράση για την προώθηση της πρόληψης, παρουσιάζει μια επισκόπηση 25 βασικών συστάσεων από το πρόγραμμά της για την εξέταση της ισότητας των φύλων , οι οποίες επικεντρώνονται στην ολιστική αλλαγή της συνομιλίας για τις γυναίκες στον αθλητισμό – από τη συμμετοχή στην εκπροσώπηση και τη λήψη αποφάσεων.

Οι 25 συστάσεις όχι μόνο δημιουργούν έναν οδικό χάρτη δράσης με όλους τους εταίρους και συνεργάτες της ΔΟΕ σε όλο τον κόσμο για να προωθήσουν την ισότητα των φύλων στο πλαίσιο του Ολυμπιακού Κινήματος και του παγκόσμιου αθλητισμού αλλά και τις προσπάθειες που έχουν ήδη ξεκινήσει η ΔΟΕ, οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και οι Διεθνείς Ομοσπονδίες (IFs) για να προωθήσουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή, τη λήψη αποφάσεων και την ηγεσία των γυναικών σε όλες τις πτυχές του αθλητισμού – να προβληματιστούν και να οδηγήσουν σε διαρκή αλλαγή.

 

 “Είμαστε βέβαιοι ότι, μέσω της εφαρμογής των 25 συστάσεων της ΔΟΕ για την Ισότητα των Φύλων, εμείς ως Ολυμπιακό Κίνημα – αθλητές, αξιωματούχοι, επιτροπές, ομοσπονδίες και στελέχη – μπορούμε να κάνουμε πραγματικά βήματα για μια αποτελεσματική αλλαγή μαζί», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach. “Δεν είναι απλά και μόνο το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε αλλά είναι προς το συμφέρον όλων μας – οι οπαδοί, οι οικογένειες και κάθε κορίτσι και γυναίκα που κατάφερε να πραγματοποιήσει πλήρως τα όνειρά της μέσω της αθλητικής συμμετοχής και δράσης . Ως ηγέτης του Ολυμπιακού Κινήματος, η ΔΟΕ έχει σημαντική ευθύνη να αναλάβει δράση όσον αφορά την ισότητα των φύλων – ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα βαθιάς σημασίας και θεμελιώδη αρχή του Ολυμπιακού Χάρτη ».

 

Δείτε την επισκόπηση των 25 συστάσεων .

 

Η απελευθέρωση των 25 συστάσεων σήμερα όχι μόνο υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ΔΟΕ για την επίτευξη της ισότητας των φύλων σε όλες τις πτυχές του αθλητισμού, αλλά και δεσμούς στην πρόσκληση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας για δράση για την προώθηση της ισότητας των φύλων. Μια πιο λεπτομερής έκθεση θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο μήνα.

 

Αυτές οι συστάσεις είναι μόνο η αρχή του έργου της ΔΟΕ για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον κόσμο του αθλητισμού και πέραν αυτού. Ενώ η συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό αυξάνεται, με το ποσοστό γυναικών αθλητών να ανταγωνίζονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018 με το 42% να αποτελεί ρεκόρ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και, για πρώτη φορά, ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών την τελευταία μέρα των Αγώνων, όπως βλέπεται  πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά για να δημιουργηθούν διαρκείς αλλαγές στον ανταγωνισμό.

 

Η αλλαγή επίσης υπερβαίνει τη συμμετοχή. Οι 25 συστάσεις διαμορφώνουν την αφήγηση των γυναικών στον αθλητισμό από μέσα προς τα έξω. Εκτός από την παροχή περισσότερης υποστήριξης σε όλες τις πτυχές των Αγώνων – συμπεριλαμβανομένων των προπονητών και των αξιωματούχων, η ΔΟΕ συνιστά έντονα ότι οι οργανώσεις όπως οι NOC και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες παρέχουν χρηματοδότηση (συμπεριλαμβανομένης της ανάλωσης χρηματικών απολαβών) για την προώθηση της ισότητας των φύλων τη διαχείριση και την ένταξή τους. Χωρίς διαφορετικότητα στην ηγεσία, δεν μπορεί να υπάρξει ποικιλία και υποστήριξη στην πολιτική.

 

Ως παράδειγμα για να τονίσει τις προσπάθειές της για την εφαρμογή των 25 συστάσεων, η ΔΟΕ θα φιλοξενήσει μια συζήτηση με την UN Women, Procter & Gamble, NBC και την UNESCO στο περιθώριο της 62ης Συνόδου της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών στην Νέα Υόρκη στις 14 Μαρτίου. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε ένα από τα πέντε βασικά θέματα των συστάσεων – την απεικόνιση γυναικών αθλητών στα μέσα ενημέρωσης και τις επιπτώσεις τους στη συμμετοχή – και θα περιλαμβάνει προοπτικές από, μεταξύ άλλων, τους Ολυμπιονίκες Donna de Varona και Maia Shibutani. Η συζήτηση θα αντιμετωπιστεί από την NBC Sports Anchor Andrea Joyce.

 

Επιπλέον, η ΔΟΕ εγκαινίασε την έκδοση 2018 των Βραβείων Γυναικών και Αθλητισμού της ΔΟΕ , τα οποία χορηγούνται κάθε χρόνο σε γυναίκες, άνδρες ή οργανώσεις που έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη, ενθάρρυνση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στον αθλητισμό. Οι αιτήσεις λήγουν στις 16 Μαρτίου.

Another initiative is the third edition of the gender equality forum at the Leadership Forum on 28 March co-organized by the ILO and the Association of Summer Olympic Games Federations (ASOIF). The goal of the Forum is to give IF leaders a platform to discuss the findings of the ILO Gender Equality Review Project, This dialogue will lead to a final, more detailed gender equality review report to be published after the forum.

 

To learn more about ILO’s work on promoting gender equality, please visit www.olympic.org/women-in-sport.

 

 

The International Olympic Committee is a non-profit, independent international organization of volunteers, committed to building a better world through sport. It redistributes over 90 percent of its income to the wider sports movement, meaning that every day the equivalent of $ 3.4 million goes to help athletes and sports organizations at all levels around the world.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube