odisseas kanaris mevza2019
odisseas kanaris mevza2019

Τη δεύτερη θέση που αποτελεί φοβερή επιτυχία και συνέχεια της φοβερής ανόδου του κυπριακού beach volley εξασφάλισαν στο MEVZA U18 της Βουδαπέστης που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019, οι Οδυσσέας Σαββίδης και Κανάρης Μιχαήλ. Στον Μεγάλο Τελικό όπου έδωσαν τα πάντα  παρά τα δυο ιατρικά τάϊμ – άουτ δεν άντεξαν και έχασαν από το Ισραήλ με 1-2 σετ.

Στο πρώτο σετ παρά τα προβλήματα, αφού ο Σαββίδης είχε πρόβλημα στο γόνατο, που επιδεινώθηκε στον ημιτελικό με τη Σλοβενία, κερδίσαμε ψυχωμένα με 26-24. Στο δεύτερο σετ το Ισραήλ αντέδρασε, αλλά οι νεαροί μας ήταν ισάξιοι χάνοντας στις λεπτομέρειες 19-21. Μετά το 1-1, η ψυχολογία των Ισραηλινών ανέβηκε αλλά το τρίτο σετ ήταν πραγματικό ντέρμπι, αφού οι Οδυσσέας και Κανάρης δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο. Τελικά, οι «γείτονες» κέρδισαν 15-17, τον αγώνα 1-2 και περιοριστήκαμε στη δεύτερη θέση. Σημειώνεται ότι σε κάποιο στάδιο του Τελικού ο Κανάρης Μιχαήλ υπέστη ηλίαση.

Στη Βουδαπέστη οι Σαββίδης και Κανάρης έδωσαν πέντε αγώνες και κέρδισαν τους τέσσερεις αφού: «Καθάρισαν» τον Όμιλο με Ουγγαρία και Τσεχία. Στους «8» κέρδισαν τους Σλοβάκους και στα ημιτελικά τους Σλοβένους.