Mens Volleyball Icon1
Mens Volleyball Icon1

εν είχε την στήριξη των υπόλοιπων σωματείων η εισήγηση της Νέας Σαλαμίνας για τροποποίηση του Κανονισμού που αφορά στη συμμετοχή ξένων και κοινοτικών πετοσφαιριστών, κατά τη χθεσινή άτυπη συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠΕ δεν θα παραπέμψει την εισήγηση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση και ζήτησε από τη Νέα Σαλαμίνα τον απαραίτητο χρόνο για να μελετήσει νομικά το όλο θέμα της συμμετοχής ξένων και κοινοτικών πετοσφαιριστών στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

 

Η εισήγηση της Νέας Σαλαμίνας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠΕ θα πρέπει να λάβει υπόψη του τη σχετική εγκύκλιο του ΚΟΑ και ζητούσε όπως «κοινοτικός πετοσφαιριστής να αγωνίζεται και να έχει τα ίδια δικαιώματα που έχει και ο Κύπριος πετοσφαιριστής». Αναφερόταν επίσης ότι σε περίπτωση διαφωνίας, η Νέα Σαλαμίνα θα προσφύγει σε άλλα σώματα, όπως η ΑΔΕΑ, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Στόχος μας δεν είναι απλά φέτος να εφαρμοστεί η εισήγησή μας, αλλά να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση και εκεί  θα αναλύσουμε πενταετές πλάνο ανάπτυξης αλλά και προστασίας των σωματείων μας».

 

Μετά από διεξοδική συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο και αφού ακούστηκαν προσεκτικά οι απόψεις σωματείων, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ, Δρ. Μιχάλης Κρασιάς ανέφερε τα ακόλουθα: «Διαπιστώνω ότι κανένα άλλο σωματείο δεν στηρίζει την εισήγηση της Νέας Σαλαμίνας. Πρέπει όμως να γίνει σοβαρή μελέτη του όλου θέματος, διίστανται οι νομικές απόψεις, ο χρόνος όμως είναι περιορισμένος, ενώ η εισήγηση κατατέθηκε αργά, έστω και ενάμιση μήνα προηγουμένως. Θα ζητήσω, όμως, από την Νέα Σαλαμίνα να μας δώσει τον χρόνο να μελετήσουμε νομικά το όλο θέμα και της ζητώ να μην προχωρήσει σε άλλο νομικό μέτρο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο δεν προτίθεται να παραπέμψει το θέμα σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση».

 

Από πλευράς της Νέας Σαλαμίνας αναφέρθηκε ότι όλες οι απόψεις των παρευρισκομένων σωματείων είναι απόλυτα σεβαστές. Ωστόσο το Δ.Σ. της ΚΟΠΕ δεσμεύτηκε όπως κοινοποιήσει γραπτώς την απόφασή της στην Νέα Σαλαμίνα την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Ορίστηκαν οι έδρες των Σούπερ Καπ Ανδρών και Γυναικών

 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει επίσης ότι μετά από συνάντηση με τα σωματεία που συμμετέχουν στα Σούπερ Καπ Ανδρών και Γυναικών αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ Ανδρών ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ομόνοια και στη κυπελλούχο Α.Ε. Καραβά θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου 2015, στο «Κίτιον» στη Λάρνακα στις 20:00.

Το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ Γυναικών ανάμεσα στην κυπελλοπρωταθλήτρια ομάδα του Απόλλωνα και τη φιναλίστ του Κυπέλλου ομάδα της Α.Ε.Κ. Λάρνακας θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου 2015 στο Λευκόθεο στις 19:30.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube