Technical sailing seminar 7
Technical sailing seminar 7

Σεμινάριο προπονητών και προοπτική

 

«Έγινε πολύ καλή δουλειά. Έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες εξαιρετική διάθεση και έντονο ενδιαφέρον. Με αυτά που έχω δει, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα για την Κυπριακή Ιστιοπλοΐα. Αυτοί που συμμετείχαν, θα μεταφέρουν αυτά που έχουν μάθει σε αθλητές, ενώ θα  φέρουν και άλλο κόσμο στο άθλημα».

 

Αυτή είναι η εκτίμηση τoυ ειδικού επί θεμάτων κατάρτισης προπονητών  Ιστιοπλοΐας  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Ρομπ Χόλντεν, εισηγητή στο Τεχνικό Σεμινάριο Προπονητών Ιστιοπλοΐας που  πραγματοποιήθηκε από τις 16 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2016 στο Ιστιοπλοϊκό κέντρο του ΚΟΑ στη Λεμεσό, για το   περιεχόμενο και τη χρησιμότητα των εργασιών του σεμιναρίου.

 

Το σεμινάριο οργάνωσε η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσα στα πλαίσια του Olympic Solidarity. Ήταν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ISAF) και  αποτελεί μέρος του Εθνικού προγράμματος.

 

 

Ο Ρομπ Χόλντεν δεν παραλείπει να αναφερθεί  και στην Κύπρο, ως  ιστιοπλοϊκό προορισμό: «Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Κύπρο. Η πρώτη φορά ήταν το 2013, όταν είχε γίνει το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Είχα έλθει ως προπονητής της ομάδας της Νότιας Αφρικής. Τώρα ήρθα γιαυτό το σεμινάριο. Οι καιρικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα στην Κύπρο είναι εξαιρετικές. Μοιάζουν με αυτές στη Νότια Αφρική».

 

 

Στο σεμινάριο, το οποίο περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, έλαβαν μέρος 16 προπονητές, Κύπριοι και ξένοι που ζουν στο νησί μας, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωσή του, έλαβαν δίπλωμα συμμετοχής (Επίπεδο 1 – Level 1),  με το οποίο τώρα μπορούν να διδάξουν.

 

Το παρόν στο σεμινάριο  έδωσε ο ταμίας της ΚΟΕ Δαμιανός Χατζηδαμιανού.  Σε σύντομη του ομιλία, συνεχάρη  όλους τους συμμετέχοντες,  καθώς και την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την άρτια  διοργάνωση και το πνεύμα συνεργασίας  που επέδειξε. Παρέδωσε  διπλώματα στους συμμετέχοντες, ενώ διπλώματα  παρέδωσε και ο Κρις  Κομήτης Γραμματέας της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Technical sailing seminar 2 Technical sailing seminar 3 Technical sailing seminar 4Technical sailing seminar 1 Technical sailing seminar 5 Technical sailing seminar 6 Technical sailing seminar 8Technical sailing seminar 11 Technical sailing seminar 13Technical sailing seminar 10 Technical sailing seminar 12Technical sailing seminar 9

 

 

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports