EV ZIN RUNNING TEAM 2
EV ZIN RUNNING TEAM 2

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Ευ-Ζήν», με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Ανδρέα Ευθυμίου, συναντήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου με τον Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, στην παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου, Δημοτικός Σύμβουλος Πέρσα Παπαϊωάννου.

 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου, κατά την συνάντηση, ο Δήμαρχος Λεμεσού και το Δ.Σ. του Σωματείου «Ευ-Ζήν» αποφάσισαν όπως διατηρήσουν επαφή για να κάνουν ότι μπορούν να πάρουν μπροστά αυτή την υπόθεση που ονομάζεται αθλητισμός.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου ευχαρίστησε καταρχήν τον Δήμαρχο Λεμεσού για την ευκαιρία που τους δόθηκε για μία δια ζώσης συνάντηση και αναφέρθηκε στο χρονοδρόμιο ίδρυσης του Σωματείου, σημειώνοντας ότι το όραμα του Σωματείου είναι να διαδώσει το αθλητικό πνεύμα, όπως και πολλών άλλων σωματείων.

 

«Θέλουμε να αναπτύξουμε αυτό που ονομάζεται σήμερα Δρομικό Κίνημα, ως ένα καλό εργαλείο για μια καλύτερη κοινωνία. Άθληση, υγιής διατροφή, δια βίου άθληση, μακριά από εξαρτησιογόνες ουσίες, ναρκωτικά, και οτιδήποτε άλλο βλαβερό για την υγεία και του μυαλού και του σώματος. Επιδιώκουμε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό είμαστε και εδώ. Πιστεύουμε με την βοήθεια των δημοτικών αρχών, θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα του Σωματείου μας στην ευρύτερη κοινωνία και να ενεργοποιήσουμε, να βγάλουμε στους δρόμους όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, στην ύπαιθρο, στην εξοχή να περπατήσουν , να τρέξουν, να κολυμπήσουν, να εντάξουν την άθληση στην ζωή τους, έως εσχάτων.  Δια βίου άθληση αυτό είναι το σύνθημα μας», πρόσθεσε.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Ευθυμίου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λεμεσού για τις εισηγήσεις του Δ.Σ. προς το Δήμο για διοργάνωση καινούργιων και καινοτόμων αθλητικών εκδηλώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν και την τουριστική κίνηση της Λεμεσού, καθώς και εισηγήσεις για αναβάθμιση του Μαραθωνίου Λεμεσού και των Λεμέσιων. Για τις εισηγήσεις αυτές, η αντιπροσωπεία του Σωματείου κατέθεσε σχετική επιστολή στον Δήμαρχο Λεμεσού.

 

Ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι επένδυση.

 

«Είναι τροφοδοσία προς τη νέα γενιά. Προς ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής. Εάν δεν επενδύσουμε, χάσαμε», συμπλήρωσε.

 

Ανέφερε, επίσης, ότι η Πρόεδρος Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου έχει την διάθεση και την δύναμη να ενσωματώσει όσο το δυνατό περισσότερες καινούργιες ιδέες με βάση τις δυνατότητες του Δήμου, οργανωτικές και οικονομικές.

 

«Μερικές ιδέες από ομάδες και άτομα εμείς δεν τις πετάμε, προσπαθούμε μέσα στα πλαίσια να τις εντάξουμε. Να εκφράσω τη χαρά μας για την συνάντηση. Ευχές για κάθε επιτυχία στην δουλειά σας και διατηρήστε επαφή και ότι μπορούμε να κάνουμε να πάμε μπροστά αυτή την υπόθεση που ονομάζεται αθλητισμός», είπε.

 

Η  Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού ανέφερε ότι παλιά είχαν πάρα πολύ ψηλό κονδύλι, αλλά τα τελευταία χρόνια με την κρίση μειώθηκε πάρα πολύ.

 

«Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, αλλά καταβάλουμε πολλές προσπάθειες χάριν σε όλες τις ομοσπονδίες οι οποίες μας αγκαλιάζουν. Είμαστε υπόχρεοι να το αγαπήσουμε όπως το αγαπάτε εσείς. Προσπαθούμε να στήσουμε ένα Σώμα Εθελοντών. Το πρόγραμμα σας είναι πάρα πολύ αξιόλογο. Μου άρεσαν οι εισηγήσεις σας», συμπλήρωσε.

 

Όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση, την άθληση πρέπει να την κάνεις τρόπο ζωής και δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.

 

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου διαβεβαίωσε τόσο τον Δήμαρχο Λεμεσού όσο και την Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου ότι το Σωματείο θα βρίσκεται στην διάθεση τους για να βοηθήσει αφιλοκερδώς και στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην διοργάνωση και προβολή εκδηλώσεων του Δήμου που αφορούν τον αθλητισμό.

 

Τέλος, ο κ. Ευθυμίου έδωσε στον Δήμαρχο Λεμεσού αναμνηστικό δώρο ένα σημαιάκι του Σωματείου το οποίο στην μία πλευρά έχει το σήμα του και στην άλλη πλευρά τα ακρωνύμια του, καθώς και ένα αναμνηστικό ποτήρι με το σήμα του Σωματείου. Ο Δήμαρχος Λεμεσού πρόσφερε στο Σωματείου ένα βιβλίο με τίτλο «Λεμεσός Μια Νέα Εποχή».

 

Στο μεταξύ, το Σωματείο «Ευ-Ζήν» στήριξε την αιμοδοσία την οποία διοργάνωσε στις 31.1.2016,  εις μνήμη Πόλυ Βλάχου, στο Ζακάκι, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού και η ΠΟΕΔ Λεμεσού.

 

Το Σωματείο “Ευ-Ζήν” ευχαριστεί όλα τα μέλη του, τα οποία αγκάλιασαν την προσπάθεια των διοργανωτών και υποστηρικτών της εκδήλωσης για ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος και έδωσαν αίμα, προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια σε κάποιο συνάνθρωπο μας.

 

Εξάλλου, δρομείς μέλη του Σωματείου, τα οποία αγωνίστηκαν στον 19ο Διεθνή Αγώνα Περβολιών, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης και απόδειξης κοινωνικής ευαισθησίας και ότι το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε αντικαθίσταται, ούτε παράγεται, απλά προσφέρεται, θα μεταβούν την Δευτέρα 08.02.2016, στην Τράπεζα Αίματος να δώσουν αίμα, εις μνήμη Πόλυ Βλάχου.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube