ANORTHOSIS VS SALAMINA 37
ANORTHOSIS VS SALAMINA 37

Το 2-0 στις νίκες που προηγείται η Pokka ΑΕ Καραβά από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Ντιμίτρι Λέτσιεφ. Η προσφυγική ομάδα με δυο νίκες μένει στην Α Κατηγορία σε μια χρονιά που θα θέλει να διαγράψει. Η Ενωση είναι το αουτσάιντερ και για να έχει ελπίδες πρέπει να «σπάσει» την έδρα τη Δευτέρα.

Η Pokka ΑΕ Καραβά είναι έμπειρη ομάδα ενώ διαθέτει σπουδαίες μονάδες ταλέντα (Χαριδήμου, Λιοτατής, Ζορπής) και θα προσπαθήσει να επιβληθεί. Αναμένεται να επιστρέψει για τον αγώνα της Δευτέρας ο Βενεζουελάνος ακραίος Γενούγκτινεν που δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της Πέμπτης με την Αναγέννηση Δ.

Η Ε.Ν.Παραλιμνίου που όλη τη σεζόν αγωνίστηκε στην ουσία εκτός έδρας λόγω μη αδειοδότησης της κλειστής αίθουσας του Γυμνασίου Παραλιμνίου θα πάει στη Λεμεσό γνωρίζοντας ότι για να διεκδικήσει την παραμονή της πρέπει να κερδίσει και να μειώσει σε 1-2 νίκες. Οι παίκτες του Ζόραν Λούκοβιτς παλεύουν τα παιχνίδια κάτι που θα πράξουν και στο «Σπύρος Κυπριανού». Ο Σερβοκύπριος κόουτς θα βασιστεί στους Ν. Λόντσαρ, Λ.Λούκοβιτς, Στογιάκοφ και τους Κύπριους- ταλέντα Ερωτοκρίτου, Σπαρτιάτη,Σάρδαλο, Σιόκκουρο και Μιχαήλ.

Στους δυο αγώνες της κανονικής διάρκειας που έγιναν την 7η και 14η αγωνιστική η Pokka ΑΕ Καραβά κέρδισε και τους δυο αγώνες με 3-0 και 1-3.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Μ. Αντώρκας – Κ. Κογιώνης. Επόπτες ορίστηκαν οι Κ. Πυθαρίδης – Ι. Μιτσής. Σημειωτές θα είναι οι Δ. Πέτρου – Δ. Κυπριανού.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. (20:00 – 1-1)
Xωρίς άγχος θα παραταχθούν στη σειρά για τις θέσεις 5-6 οι δυο ομάδες και προβλέπεται να προσφέρουν ωραίο θέαμα αφού έχουν τις δυνατότητες. Η «Μεγάλη Κυρία» και οι «πράσινοι με τον ανατέλλοντα ήλιο» έμειναν εκτός στόχων αφού κυνηγούσαν την τετράδα και θα αγωνιστούν στους αγώνες αυτούς για το γόητρο.

Στους πάγκους των δυο διεκδικητών της 5ης θέσης βρίσκονται δυο Ελλαδίτες προπονητές Αντώνης Παπαδόπουλος (Ανόρθωσις) και Γιάννης Μέλκας (Αναγέννηση Δ.) ένα χαρακτηριστικό με ενδιαφέρον. Άλλο ένα στοιχείο που προκαλεί στη σειρά είναι η παρουσία του Σέρβου Ντιμίτρι Πάντιτς με τα χρώματα της Αναγέννησης ο οποίος μέχρι τον Φεβρουάριο αγωνιζόταν με την Ανόρθωση.

Οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η τυχόν επκράτηση τη Δευτέρα θα δώσει ένα μικρό προβάδισμα σε όποια το πετύχει, με την 5η θέση να κρίνεται στις τέσσερεις νίκες.  Οι δυο προπονητές είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν όλο το υλικό που διαθέτουν και ίσως νεαρά ταλέντα από τις πολύ καλές εφηβικές ομάδες που διαθέτουν.
Στην κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν την 1η και 8η αγωνιστική. Στην πρεμιέρα η Αναγέννηση κέρδισε μετά από συγκλονιστικό αγώνα με 3-2 και στην 8η αγωνιστική κέρδισε η Ανόρθωση με 3-0.

Τον αγώνα θα σφυρίξουν οι Ανδρέας Κωνσταντινίδης –Σέργης Σεργίου. Επόπτες ορίστηκαν οι Μ. Πιττάλης – Α. Αντωνίου. Σημειωτές θα είναι οι Ε. Ευαγγεελίδου – Ε. Σιαπάνη.