Δέκτη από την ευρωπαϊκή ένωσή κοινή υποψηφιότητά Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου για τη διεξαγωγή προγραμμάτων Erasmus!
optimist

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διαχρονικά δίνει τεράστιο βάρος στην ανάπτυξη του αθλήματος και αποφάσισε να συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα Erasmus. Έτσι, με επικεφαλής την Ιταλική Ομοσπονδία και τη συμφωνία και της Κυπριακής κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση αίτημα συμμετοχής σε αυτά τα προγράμματα που θα είναι επιδοτούμενα και θα αφορούν την εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών έως 19 χρόνων σε βάθος τριετίας.

Όσον αφορά τη χώρα μας η εκμάθηση θα γίνεται μέσω των ομίλων με τρεις προπονητές και συντονιστή τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΙΟ Γιώργο Σκλαβούνο.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδέχθηκε την κοινή υποψηφιότητα Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου και απομένει να ανάψει το πράσινο φως μέχρι τέλος του χρόνου για την έναρξη των προγραμμάτων Erasmus.

Στην αρχή τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και θα αφορούν το θεωρητικό κομμάτι της ιστιοπλοΐας. Σε βάθος χρόνου θα γίνονται με φυσική παρουσία στελεχών. Θα μπορεί, δηλαδή, να έρθει στη χώρα μας ένας Ιταλός προπονητής για να διδάξει τους ιστιοπλόους μας και το αντίστροφο.

Η διοίκηση της ΕΙΟ σε στενή συνεργασία με την Ιταλική και την Κυπριακή Ομοσπονδία βρίσκονται σε επαφή και με άλλες χώρες, έτσι ώστε αυτά τα ειδικά προγράμματα Erasmus να γίνουν πιο γνωστά, να υπάρχει ακόμα καλύτερη οργάνωση και μελλοντικά να δέχονται και ανταλλαγή αθλητών και αθλητριών.

ΕΙΟ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube