2018 12 05 ΕΑΚ δείπνο στους συνταξιούχους 2
2018 12 05 ΕΑΚ δείπνο στους συνταξιούχους 2

Η απόδοση τιμών αλλά κυρίως η αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας των παλαιότερων μελών, αποτελεί μια από τις προγραμματικές θέσεις του νέου συμβουλίου

Τους συνταξιούχους-μέλη της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) δεξιώθηκε το βράδυ της Τρίτης (04/12/2018) η διοίκηση της ΕΑΚ σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα Καθ’ Οδόν στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία.

Στο καθιερωμένο δείπνο της ΕΑΚ προς τιμήν των παλαιότερων μελών της Οργάνωσης, έδωσαν το παρών τους πάνω από 25 συνταξιούχοι δημοσιογράφοι.

Η διοίκηση της ΕΑΚ προσκάλεσε επίσης στο δείπνο και πέντε νεαρότερα μέλη της Οργάνωσης, με σκοπό να γνωρίσουν τους παλαιότερους, να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις μέσα από τη γνωριμία μαζί τους και να δείξουν και το σεβασμό τους προς τους συνταξιούχους δημοσιογράφους.

Η απόδοση τιμών αλλά κυρίως η αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας των παλαιότερων μελών, αποτελεί μια από τις προγραμματικές θέσεις του νέου συμβουλίου. Πρόθεση του Δ.Σ. της ΕΑΚ είναι μέσα από τις διάφορες δράσεις που θα ακολουθήσουν (σεμινάρια, επέκταση επιτροπών, δημοσιογραφικά βραβεία κ.α.) να δοθεί σημαντικός ρόλος και στους συνταξιούχους.

Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, με τους παλαιότερους να κάνουν αναδρομή σε στιγμές άλλων εποχών της αθλητικής δημοσιογραφίας και τους νεότερους (μέλη του Δ.Σ. και προσκεκλημένους) να έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις εποχές εκείνες, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για τη σημερινή κατάσταση του χώρου της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ιστορικό

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) ιδρύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1973, μέσα από την ένωση της ΕΑΣΚ (Ένωση Αθλητικών Συντακτών Κύπρου) και του ΣΑΚ (Σύνδεσμος Αθλητικογράφων Κύπρου). Η ΕΑΣΚ είχε ιδρυθεί το 1967 και ο ΣΑΚ δύο χρόνια μετά, όταν μέλη της πρώτης είχαν αποσκιρτήσει με σκοπό να ιδρύσουν δικό τους σύνδεσμο. Σήμερα η ΕΑΚ είναι η επαγγελματική ένωση ενός μεγάλου και ιδιαίτερα δημοφιλούς κλάδου της δημοσιογραφίας και απολαμβάνει καθολική αναγνώριση απ΄ όλους τους πολιτειακούς και αθλητικούς φορείς. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικού Τύπου (AIPS), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικού Τύπου (UEPS) και της Ένωσης Αθλητικού Τύπου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESJA).

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube