Δείγματα γραφής από τα ερυθρόλευκα βλαστάρια
OCFP Cyprus Tournament 4 5 Jan 2020 Review 2

Πάνω από 200 παιδιά έλαβαν μέρος στο 2ο Ετήσιο Παγκύπριο Τουρνουά των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο

Με τη συμμετοχή πέραν των 200 νεαρών ποδοσφαιριστών 9-12 χρόνων, από τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 το 2ο Ετήσιο Παγκύπριο Τουρνουά των κλιμακίων των ερυθρόλευκων στο νησί. Μια διοργάνωση που γίνεται πλέον θεσμός και η οποία φιλοξενήθηκε στο Elite Sporting Club στη Λάρνακα.

Για τη διοργάνωση αφίχθηκαν στην Κύπρο ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος και ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Θοδωρής Ελευθεριάδης, οι οποίοι είδαν εκ του σύνεγγυς το πολύ καλό υλικό που διαθέτουν τα κυπριακά κλιμάκια, με το ντόπιο ταλέντο να ρέει άφθονο και να ξεδιπλώνει τις μεγάλες του ικανότητες εντός των τεσσάρων λευκών γραμμών.

Αμφότεροι οι απεσταλμένοι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός διαπίστωσαν τον ενθουσιασμό και το αξιόμαχο των ερυθρόλευκων βλασταριών και επέλεξαν ποδοσφαιριστές για μεμονωμένα ατομικά δοκιμαστικά αλλά και για δημιουργία επίλεκτων τμημάτων από όλα τα κλιμάκια στην Κύπρο, για ομαδικές μεταβάσεις στου Ρέντη, δίδοντας έτσι την ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών να τύχουν περαιτέρω παρακολούθησης και αξιολόγησης αλλά και να ζήσουν την εμπειρία του Ρέντη.   Όσοι ικανοποιήσουν θα περάσουν στο επόμενο στάδιο παρακολούθησης, το οποίο προϋποθέτει πιο συχνές επαφές και επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των πειραιώτικων ακαδημιών, αυξάνοντας έτσι και τις πιθανότητες κάποιων από τα παιδιά μελλοντικά για μόνιμη εγκατάσταση και πλήρη ενσωμάτωση τους με τα αγωνιστικά τμήματα στου Ρέντη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κύριοι Νάνος και Ελευθεριάδης, από κοινού και σε συνεργασία με τους υπευθύνους και το τεχνικό επιτελείο της Σχολής στην Κύπρο, έχουν διαρκώς υπό παρακολούθηση και μεγαλύτερα ηλικιακά παιδιά, 14 έως 17 χρόνων και τα οποία προερχόμενοι από τις Σχολές στην Κύπρο και αγωνίζονται πλέον σε διάφορα συνεργαζόμενα σωματεία με τα οποία συνεργάζονται οι Σχολές. Αυτές οι ηλικίες κατηγορίες ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον η επιλογή παιδιών που πέρασαν από τις Σχολές του Ολυμπιακού Πειραιώς και τώρα διακρίνονται είτε με άλλες ομάδες στο νησί μας είτε και με τις Εθνικές ομάδες της Κύπρου.   

Γενικότερα, στόχος της επίσκεψης στην Κύπρο των δύο στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν αφενός ο έλεγχος προόδου των κλιμακίων της Κύπρου και η αξιολόγηση του έργου που επιτελείται και αφετέρου η παρακολούθηση του έμψυχου υλικού.

Με την ολοκλήρωση του τουρνουά στη Λάρνακα, διεξήχθη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Elite Sporting Club με αρκετούς συντελεστές να δίνουν το παρών τους.

Το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο απλώνεται σε όλες τις επαρχίες, ενώ πρόσφατα τιμήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού οι Σχολές της Κύπρου είναι από τις πρώτες του Δικτύου το οποίο πλέον αριθμεί 45 Σχολές. Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια συνεργασίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ με το σωματείο SoccerWorldCyprus.

Περισσότερα στο https://www.facebook.com/OlympiacosAcademy.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube