10004259 1
10004259 1

Το μέλλον της κυπριακής καλαθόσφαιρας, σε αντρικό επίπεδο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες μαζεμένο στο Πολυπρονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης», καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το τουρνουά κλιμακίων του αναπτυξιακού προγράμματος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Από τη Μεγάλη Δευτέρα (6/4/15) έως τη Μεγάλη Τετάρτη (8/4/15) 80 παιδιά των προεθνικών κάτω των 18 ετών και κάτω των 15, λαμβάνουν μέρος στο ειδικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, με την επιλογή να γίνεται κατόπιν των εισηγήσεων των περιφερειακών προπονητών του αναπτυξιακού προγράμματος. Το τριήμερο αυτό, καθημερινά, οι νεαροί καλαθοσφαιριστές μας, πέραν του ότι διδάσκονται βασικά θέματα που αφορούν τεχνική και τακτική του αθλήματος, δίνουν και μεταξύ τους αγώνες, χωρισμένοι σε 4 ομάδες των 10 παιδιών. Η επιλογή καταρτισμού των ομάδων έγινε με στόχο να φτιαχτούν περίπου ισοδύναμα σύνολα, ανεξαρτήτως περιοχών από όπου προέρχονται.

Επικεφαλής της προπονητικής ομάδας που είναι παρούσα τα πρωινά στο «Ευάγγελος Φλωράκης» είναι ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Παναγιώτης Γιανναράς, ο οποίος το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (7/4/15), μας εξέφρασε τα πρώτα συμπεράσματά του. «Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα του τριημέρου. Θεωρούμε την πρώτη προσπάθειά μας για συνάντηση όλων των παιδιών σε τριήμερα τουρνουά πολύ θετική, κάτι το οποίο θα επαναλάβουμε πριν από το καλοκαίρι για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για στελέχωση των εθνικών μας ομάδων. Είδαμε αρκετά αξιόλογα παιδιά, όσον αφορά τις δεξιότητές τους και τα σωματικά χαρακτηριστικά τους. Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα βαδίζει σε καλά μονοπάτια», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Γιανναρά.

Εν συνέχεια τού ζητήσαμε να μας αναφέρει το πώς θα προχωρήσουν στη διάρκεια της περιόδου. «Με το πέρας του τουρνουά θα προχωρήσουμε σε αξιολόγηση των συμπερασμάτων που θα βγάλουμε και, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη στελέχωση των Εθνικών ομάδων. Θα έχουμε βάλει ήδη τους αθλητές μας στη λογική για το πρόγραμμα που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε, για τον τρόπο που επιθυμούμε να παίξουμε και το τι θα πρέπει να κάνουμε ως Εθνικές Ομάδες. Για όλα τα παιδιά αυτά τα τουρνουά είναι έξτρα κίνητρο και ερέθισμα, για να δουλέψουν και μόνοι τους ακόμα παραπάνω».

Στη φετινή χρονιά δεν υπάρχουν επίσημες υποχρεώσεις για τις μικρές Εθνικές Ομάδες Ανδρών, όμως η Ομοσπονδία δεν θα αφήσει «ανενεργά» τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Παναγιώτης Γιανναράς μάς είπε σχετικά: «Μπορεί να μην έχουμε επίσημες υποχρεώσεις αυτή τη χρονιά, όμως θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την επόμενη, που θα έχουμε. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σε αναζήτηση τουρνουά για τις Εθνικές κάτω των 15, 16 και 18. Ήδη έχουμε έρθει σε κάποιες συμφωνίες για κάποια από αυτά, αφού θα πρέπει να έχουμε ενεργείς όσες περισσότερες ομάδες μπορούμε. Οι ανακοινώσεις για τα τουρνουά και τις συμμετοχές θα γίνουν μελλοντικά».


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube