ΧΡΥΣΤΑΛΛΕΝΗ ΤΡΙΚΩΜΙΤΗ: «Έχουμε πάει πίσω 5 χρόνια δουλειάς- Είδα αθλήτρια να βάζει τα κλάματα»

Συνέντευξη στην Action In Sports και τον Πάρη Ανδρέου παραχώρησε η παλιά πρωταθλήτρια μας και προπονήτρια πλέον Χρυσταλλένη Τρικωμίτη.

Η 27χρονη προπονήτρια από τη Λάρνακα περιέγραψε και αποτύπωσε τα όσα η πανδημία άφησε πίσω της στα παιδιά, τόσο από πλευράς εξέλιξης προπονητικά όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι.

«Η απώλεια είναι μεγάλη, ειδικά ο αθλητισμός και βεβαίως ο πρωταθλητισμός έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό» ανέφερε η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη και συμπλήρωσε πως στη ρυθμική γυμναστική πρέπει οι αθλήτριες να έχουν συνεχώς στα χέρια τους τα όργανα και το γεγονός ότι έχουν μείνει σπίτι χωρίς να γυμνάζονται, δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς κάποια από τα παιδιά χάνουν τη διάθεση τους ή βάζουν κιλά ενώ χάνουν και την ευλυγισία τους.

«Έχουμε πάει πίσω πέντε χρόνια δουλειάς, δηλαδή ο 1,5 χρόνος για εμάς ήταν πολύ μεγαλύτερο διάστημα, καθώς η αποχή, η έλλειψη της έντασης και η προπόνηση μέσα από μια κάμερα έχει πάει πίσω κάποιες από τις αθλήτριες»

Συμπλήρωσε πως οι αθλήτριες δεν έρχονται κάθε μέρα για προπόνηση όπως πριν (παρά τον τεράστιο χώρο που διαθέτει το σωματείο «ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΡΙΚΩΜΙΤΗΣ») αλλά 2-3 φορές τη βδομάδα, υπακούοντας και στα μέτρα, ενώ πέραν από το πρόγραμμα των παιδιών (αλλά και των γονιών) που με δυσκολία προσπαθούν να προσαρμόσουν έχουν να διαχειριστούν και το ψυχολογικό κομμάτι που έφερε η πανδημία και το Lockdown.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της 27χρονης προπονήτριας για μια αθλήτρια της η οποία κατά τη διάρκεια που – μέσω διαδικτύου- έκαναν την οποία προπόνηση μπορούσαν να κάνουν από το σαλόνι του σπιτιού, η αθλήτρια ξαφνικά έβαλε τα κλάματα και όπως της εξομολογήθηκε η μητέρα της στη συνέχεια η μικρή τις τελευταίες μέρες δεν ήταν καλά ψυχολογικά.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα που η ίδια δεν θα ξεχάσει ποτέ συμπλήρωσε η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη η οποία εξομολογήθηκε πως ακόμα και η ίδια ειδικότερα όταν τα μέτρα ήταν σκληρότερα είχε δυσκολευτεί αφάνταστα.

Παρακολουθήστε την συνέντευξή


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube