18 C
Limassol
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Περισσότερο

    Χρυσό στο Σκητ ο Αχιλλέως στο Gold Coast

    Μετά το 2006 και το 2014 ο Γιώργος Αχιλλέως κατέκτησε και πάλι το Χρυσό στο Σκητ των Κοινοπολιτειακών Αγώνων – Με έξι μετάλλια είναι ο πιο  πετυχημένος Κύπριος στην ιστορία των Κοινοπολιτειακών

    Τρία ατομικά χρυσά, άλλα δύο ομαδικά και ένα αργυρό. Αυτός είναι ο Γιώργος Αχιλλέως, ο σπουδαιότερος σκοπευτής ανάμεσα στις 71 χώρες και περιοχές της Κοινοπολιτείας, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τη Δευτέρα (09/04) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σκητ των 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων του Gold Coast, κάνοντας το three-peat, καθώς ήταν χρυσός στη Μελβούρνη και στη Γλασκόβη, ενώ ήταν αργυρός στο Δελχί. Στον προκριματικό είχε 123/125 ισοφαρίζοντας το δικό του ρεκόρ αγώνων από τη Μελβούρνη.

    Πλέον έχει στη συλλογή του έξι Κοινοπολιτειακά μετάλλια (τα πέντε χρυσά), ξεπερνώντας την Χρυσταλλένη Τρικωμίτη (κατέκτησε πέντε), για να γίνει ο πιο πετυχημένος Κύπριος στην ιστορία των Αγώνων.

    Ήταν το τέταρτο κυπριακό χρυσό στους φετινούς αγώνες, μετά τα δύο του Μάριου Γεωργίου και αυτό της Άντρης Ελευθερίου. Έτσι, η Κύπρος ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή της σε Κοινοπολιτειακούς, που ήταν τέσσερα χρυσά στο Δελχί το 2010.

    «Μάλλον το τελευταίο»
    Με την ολοκλήρωση του τελικού ο Αχιλλέως έσφιξε τη γροθιά και ξέσπασε πανηγυρίζοντας. «Δεν ήταν εύκολος αγώνας, όμως ένιωθα καλά, είχα προετοιμαστεί κατάλληλα. Είναι μάλλον το τελευταίο μου μετάλλιο σε Κοινοπολιτειακούς καθώς η Σκοποβολή δεν είναι στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2022 στο Μπέρμινγκχαμ» δήλωσε στη μικτή ζώνη.

    Αμέσως μετά την απονομή ο 38χρονος σκοπευτής αναχώρησε για τη Μελβούρνη, ώστε να συναντήσει τα παιδιά του, τη γυναίκα του Βίκυ και την οικογένεια της, η οποία ζει μόνιμα στην Αυστραλία. Ήταν μαζί του στο Gold Coast τη Μεγάλη Βδομάδα, αλλά ο ίδιος προτίμησε να τους έχει στη Μελβούρνη τις ημέρες του αγώνα, ώστε να αποφορτιστεί.  

    Στις εξέδρες του σκοπευτηρίου στο Belmont του Μπρίσμπεϊν βρέθηκε η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κα Μάρθα Μαυρομμάτη, Κύπριοι ομογενείς και σύσσωμη η ηγετική ομάδα  της κυπριακής αποστολής, στηρίζοντας τον Αχιλλέως.

    Απαράμιλλη σταθερότητα
    Στον τελικό ο Αχιλλέως έδειξε απαράμιλλη σταθερότητα και συγκέντρωση. Παρότι έχασε νωρίς δίσκο και έπεσε τρίτος με 19/20, πίσω από τον Ουαλό Ben Llewellin και το Βορειοϊρλανδό Gareth ΜcAuley, εντούτοις, έδειξε σταθερότητα και με 20/20 μπήκε στην τελική τριάδα μπροστά και από τους δύο, με συνολικό σκορ 39/40 – ο Llewellin είχε 38/40 και ο ΜcAuley 37/40. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική. Στην επόμενη δεκάδα ο Αχιλλέως έχασε δίσκο, ενώ ο Ουαλός είχε 10/10. Μπήκαν ισόβαθμοι στον τελικό, αφήνοντας το χάλκινο στον ΜcAuley (είχε 8/10).

    Στον αγώνα για το χρυσό ο Αχιλλέως, που έριχνε πρώτος, είχε 3/4 στον πρώτο βατήρα. Ο Llewellin όμως λύγισε έχοντας 2/4. Στη συνέχεια αμφότεροι ήταν αλάνθαστοι και το χρυσό πήγε στον Αχιλλέως.

    Απογοήτευση για τους Αυστραλούς καθώς ο Paul Adams, Νο3 του κόσμου, έμεινε εκτός τελικού για έναν δίσκο. Ο Αχιλλέως ήταν στο Νο5 πριν τον αγώνα.

    Ήλπιζε ο Καζάκος, αλλά…
    Με 116/125 ο Γιώργος Καζάκος κατετάγη 13ος. Στην πρώτη προκριματική ημέρα είχε 45/50, όμως στη δεύτερη ξεκίνησε δυναμικά με 49/50, χτίζοντας ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Όμως, με 22/25 στον τελευταίο γύρο έμεινε πίσω.

    13η η Μαριλένα
    Στα 10μ του αεροβόλου Τουφεκιού η Μαριλένα Κωνσταντίνου ήταν 13η στην πέμπτη συμμετοχή της σε Κοινοπολιτειακούς. Είναι η μόνη αθλήτρια της φετινής ομάδας που μετέχει ανελλιπώς στους Κοινοπολιτειακούς από το 2002 στο Μάντσεστερ.

    Gold Coast – Αποστολή ΕΑΚ: Μικαέλο Παπαδάκης

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    671ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ