ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Στόχος της ομάδας μας να αγκαλιάσει όλα τα σωματεία χωρίς  δικά μας και «άλλα»…
Ολυμπιονίκης, Χρήστος Σπύρου

Τα κακώς κείμενα της διοίκησης της Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) καυτηρίασε ο Ολυμπιονίκης, Χρήστος Σπύρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό SPORT FM.
Εξήγησε, γιατί συγκροτήθηκε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση της Άρσης Βαρών, για τα προβλήματα που υπάρχουν στη διοίκηση και για την καθοδική πορεία του αθλήματος τα τελευταία 12 χρόνια.

Η ομάδα από αθλητές – Ολυμπιονίκες που είναι η περιουσία του αθλήματος (Γιάννα Χατζηιωάννου, Βαλέριος Λεωνίδης, Βίκτωρ Μήτρου, Λεωνίδας Σαμπάνης, Γιώργος Τζελίλης, Γιάννης Γέροντας, Παύλος Σαλτσίδης, Χρήστος Σπύρου)  και προπονητές, που επί χρόνια δούλεψαν ενωμένοι σαν μία γροθιά για την άνοδο και την επικράτηση του αθλήματος και δόξασαν την Ελλάδα, ανεβάζοντάς την στο ψηλότερο βάθρο του κόσμου, κάνοντας όλους τους Έλληνες περήφανους.

  Αναφερόμενος στον σημερινό Πρόεδρο της ΕΟΑΒ τόνισε, ότι όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά και την αθλητική αξία του Πύρρου Δήμα. Υπήρξε ο σπουδαιότερος αθλητής για την ελληνική άρση βαρών. Διοικητικά, όμως, δεν τα κατάφερε. «Έπειτα από 12 χρόνια διοίκησης, το άθλημά μας είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ και εμείς είμαστε εδώ ώστε να αγωνιστούμε για να το διασώσουμε», είπε.
  Τόνισε επίσης, ότι ο Πύρρος Δήμας, με τη μέχρι σήμερα στάση του, δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τους συναθλητές του, αλλά πλαισιώνεται από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με την άρση βαρών και αποτελούν, όπως χαρακτηριστικά είπε, «την αυλή του Πύρρου Δήμα και είναι η καταστροφή του αθλήματος»…

  Σχετικά με τη πορεία του αθλήματος, δήλωσε ότι το άθλημα είναι τα τελευταία χρόνια σε μόνιμη κατηφορική πορεία, εξαιτίας κυρίως λανθασμένων επιλογών και ενεργειών από τα αρμόδια όργανά του.

«Αγαπάμε την άρση βαρών και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι παρακολουθώντας από απόσταση την καταστροφή του αθλήματος μας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να αντιδράσουμε για να μην καταστραφούμε εντελώς», υπογράμμισε.

  Μίλησε επίσης για τον αριθμό των σωματείων ο οποίος μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια έχει μειωθεί δραματικά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από 130 Σωματεία που ήταν ενεργά το 2008, σήμερα υπάρχουν μόλις 38, που έχουν δικαίωμα ψήφου.

  Η ίδια συρρίκνωση υπάρχει και στον αγωνιστικό τομέα, ανέφερε.

Έχουμε να δούμε Ολυμπιακό μετάλλιο, από το 2004. Και ενώ παλαιότερα στο άθλημά μας υπήρχαν τουλάχιστον  50 αθλητές μέλη Εθνικών ομάδων, με σημαντικές διακρίσεις ,  σήμερα μετά κόπων έχουμε μόνο τρεις αθλητές, τον Ιακωβίδη την Μπεντέλη και την Πιπιλιαρίδου.
  Τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν και υποσχόμενοι αθλητές στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων.

  Στόχος της Ομάδας, υπογράμμισε, είναι ν’ αγκαλιάσει όλα τα σωματεία χωρίς να υπάρχουν τα δικά μας σωματεία και τα «άλλα». Επίσης, να υπάρξει  οικονομική διαφάνεια, ίση κατανομή της κρατικής επιχορήγησης και των πόρων της Ομοσπονδίας προς όλα τα σωματεία και η αναδιανομή των κονδυλίων και η εξοικονόμηση πόρων να λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των συλλόγων.

Επεσήμανε ότι η Ομάδα έχει σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα και επιθυμούν να επενδύσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος, προσεγγίζοντας με κάθε τρόπο νέα παιδιά στο άθλημα των δυνατών. Στο πρόγραμμά τους είναι να μπουν στα σχολεία και να προσπαθήσουν να διευρύνουν, με αυτό τον τρόπο, τη βάση του αθλήματος και να γνωρίσουν τα παιδιά την άρση βαρών.

  Τέλος, έκανε κάλεσμα στα σωματεία και σε όσους αγαπούν το άθλημα, παλαιούς συναθλητές, Ολυμπιονίκες, προπονητές σωματείων, διοικητικούς παράγοντες, να βρεθούν στο πλευρό της κίνησης και να αγωνιστούν μαζί τους «για να δούμε καλύτερες ημέρες και να καμαρώνουμε για το αγαπημένο μας άθλημα».


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube