Στο διάλογο για το Olympic Solidarity μπαίνει και ο Τεχνικός Διευθυντής της ομοσπονδίας του Τζούντο Χρίστος Χριστοδουλίδης, σε διάφορα σχόλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.
«Όλα είναι αλυσίδα…..εμείς με τόσες επιτυχίες στο Τζούντο, με αθλητές να πληρούν τα κριτήρια αλλά ούτε ένας αθλητής να μην είναι σε αυτό το πρόγραμμα του Olympic Solidarity .»
Έντονο προβληματισμό παραθέτει στην συνέχεια : «Ίσως να μην υπάρχει η τεχνική γνώση για το άθλημα από τους αρμοδίους και να αφήνουν για μια ακόμη φορά στο μηδέν, και στο καθόλου , με ούτε ένα σχεδιασμό κατάλληλο για τους αθλητές του τζούντο …»
Συνεχίζοντας τόνισε: «δεν χωρεί δικαιολογίες αφού αποδεικνύεται καθημερινώς το πόσο έχει αλλάξει και έχει ανέβει το επίπεδο στο Τζούντο, που δυστυχώς και πριν το 2020 και ούτε για το 2024 καμία υποτροφία η χορηγία δόθηκε από τον οποιοδήποτε!»
Διερωτάται ο κ. Χριστοδουλίδης: « …. και αν ο στίβος και κολύμβηση έχουν θέματα στην επιλογή ποιον να τοποθετήσουν στο πρόγραμμα, χωρίς να ειρωνεύομαι μακάρι να είχαμε τα προβλήματα σας»
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο πρωταθλητής του τζούντο ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι κατετάγη 9ος στο Ευρωπαϊκό Ανδρών το 2021 και η Σοφία Ασβεστά ανέβηκε στο βάθρο του νικητή φέρνοντας μετάλλια σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά κύπελλα , τα οποία όπως και το Πανευρωπαϊκό του Γιώργου αξιολογείτε και βαθμολογείτε για την πρόκριση για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.
Σε συνομιλία που είχαμε με τον κ. Χριστοδουλίδη μας τόνισε ότι αθλητές της εθνικής του Τζούντο προχωρούν σε προσωπικά οικονομικά δάνεια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν για την προετοιμασία και συμμετοχή στους διάφορους διεθνείς αγώνες . Αυτό το γεγονός από μόνο του δεικνύει και την οικονομική δυσχέρεια που βρίσκονται οι πρωταθλητές του Τζούντο . Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ομοσπονδίας του τζούντο περιορίζεται σε ένα πενιχρό προϋπολογισμό των 45,000 ευρώ, που ουσιαστικά αποτελεί το 1/6 από τον συνολικό προϋπολογισμό που παίρνει ο στίβος, η ακόμη όσα παίρνουν κάποιοι πρωτοκλασάτοι πρωταθλητές που φάνηκαν στο φως της δημοσιότητας , με το χαρακτηριστικό ότι αδικηθήκαν, ενώ η ομοσπονδία του τζούντο να χρειάζεται να στηρίξουν 400 αθλητές με αυτά που τους δίνουν.
θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Χρίστος Χριστοδουλίδης είναι παλιός πρωταθλητής Κύπρου στο Τζούντο αλλά και Ολύμπιαν, οπού έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004, και είναι ήδη ενταγμένος στο σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης του ΚΟΑ , και επιπλέον ταμίας της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.).
Από τα ποιο πάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι κρατικός σχεδιασμός για στήριξη αλλά και της ανάπτυξης ,του αθλητισμού είναι απαρχαιωμένος ,και χρειάζεται επείγοντος μια περεταίρω πιο στοχευμένη αναβάθμιση, εάν πραγματικά θέλουν τον αθλητισμό να αποτελεί μέρος των κοινωνικών αξιών, αλλά και της κοινωνικής ευημερίας και προόδου.