Χωρίς επαγγελματική στέγη ο Σύλλογος Τζούντο Λεμεσού
Limassol judo academy 2 1

Ακόμη ένα θύμα της οικονομικής κρίσεις που προκαλείται από την συνεχιζόμενη επιδημία του κορωνοϊόυ.

Ενώπιον αδιεξόδου βρίσκεται ο Σύλλογος Τζούντο Λεμεσού μετά από την λήξη του ενοικιαστηρίου συμβολαίου του, που διατηρούσε στην υπό ενοικίασή αίθουσα που βρίσκεται στη δυτική πτέρυγα του Τσίρειου Σταδίου στη Λεμεσό, αφού μέχρι στιγμής οι προσπάθειες επικοινωνίας μεταξύ των μερών για επιλύσει του προβλήματος, απέβησαν άκαρπες.

Πληροφορίες λένε ότι, ο Σύλλογος Τζούντο Λεμεσού ενοικίαζε το συγκεκριμένο υποστατικό  για σειρά ετών , από το 1991, κάτω από το καθεστώς του ΚΟΑ . Το 2015 ο ΚΟΑ αποφάσισε να αποδεσμεύσει την μίσθωση των εν λόγω χώρων. Ο Σύλλογος Τζούντο Λεμεσού μαζί με το Ακαδημία Τζούντο Πίερος μίσθωσαν εκ νέου με καινούριο συμβόλαιο το 2015 από τον  Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια (ΓΣΟ). Φέτος το συμβόλαιο έληγε και ο ΓΣΟ προκήρυξε προσφορές  χωρίς να λάβει υπόψη την αθλητική αλληλεγγύης μεταξύ σωματίων. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω χώρος χρησιμοποιείται και από την Ομοσπονδία Τζούντο για σκοπούς προπόνησης των εθνικών κλιμακίων της Κύπρου.

Το ενοίκιο

Από 900 ευρώ που πλήρωναν τα δυο σωμάτια του τζούντο το μήνα μέχρι τις αρχές του 2020 τελικά κατοχύρωσαν την προσφορά σε τρίτο στην τιμή το 2,500 ευρώ το μήνα , διπλάσιο από ότι πλήρωναν, και χωρίς να λάβουν υπόψη την κοινωνική προσφορά του έργου που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τα δυο σωμάτια του τζούντο

Διευκρινίζουμε όμως, ότι  το Σωμάτιο τζούντο Πιερος στις αρχές του χρόνου ενοικίασε δεύτερο υποστατικό στον ίδιο χώρο ,με σκοπό, της κάλυψή δικών του αναγκών. Εύλογο ερώτημά δημιουργείται,  γιατί δεν έπραξε το ίδιο και το Σωματείο Τζούντο Λεμεσού ? Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα πέρασαν εννέα μήνες , Τι κάνατε κύριοί ?

Έντονες ήταν αντιδράσεις από τα σωμάτια τζούντο αφού χωρίς προειδοποίησή όπως ισχυρίζονται,  ο ΓΣΟ επέλεξε ανορθόδοξους τρόπους κατοχής του υποστατικού, αφού όπως κατάγγειλαν τα  ίδια σωμάτεια στην Αστυνομία ο εξοπλισμός που αποτελεί περιουσιακά στοιχεία της Ομοσπονδίας του Τζούντο άλλα και αυτών, έχει βανδαλιστεί και ένα μέρος εξαφανιστεί πριν τους παραδοθεί.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει.

Ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγείου της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου μας επιβεβαίωσε  ότι πραγματικά έγινε καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό του Αγίου Ιωάννη Λεμεσού σε δυο περιπτώσεις και εξετάζει την υπόθεση για παράνομη είσοδο και καταστροφή περιουσίας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να γίνουν συλλήψεις.

Για το πιο πάνω περιστατικό μέλος του ΔΣ του ΓΣΟ μας ανάφερε χαρακτηριστικά.

Το ΓΣΟ από τις αρχές του χρόνου, τους απέστειλαν επιστολή για να ενημέρωση τα εμπλεκόμενα μέρη ότι λήγει το συμβόλαιο τους . Ορίστηκε μια επιτροπή από το ΔΣ του ΓΣΟ για την υποβολή έκθεσης για αξιολόγηση τον αιθουσών. Μετά από τρεις συναντήσεις που έγινε μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών δεν κατάληξαν σε οποιαδήποτε συμφωνία . Τότε το ΓΣΟ προκήρυξε προσφορά για την διάθεση τον αιθουσών προς κάθε ενδιαφερόμενο. Πράγμα που έγινε και τελικά δόθηκε στον υψηλότερο προσφοροδότη.

Ο Σύμβουλος του προέδρου της δημοκρατίας για αθλητικά θέματά

Μετά την παρέμβασή του ο Σύμβουλος του προέδρου της δημοκρατίας για αθλητικά θέματά κ Φοίβος Ζαχαριάδης , έστειλε το μήνυμα κατευνασμού των πνευμάτων και εισηγήθηκε στους εμπλεκόμενους φορείς όπως υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ αθλητικών φορέων λόγο της δυσχερής  οικονομικής κρίσεις που διανύει η κοινωνία μας τον τελευταίο καιρό από την επιδημίας του κορονοϊού και να δείξουν αυτοσυγκράτηση  και αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Η τελική απόφασή.

Το απόγευμα όμως, 9 Σεπτεμβρίου, το ΔΣ του ΓΣΟ , σε έκτακτη συνεδρίασή που πραγματοποίησε για το εν λόγω θέμα, πήρε οριστική απόφασή τις καταχωρίσεις της προσφοράς στον προσφοροδότη. Επίσης, αναφέρθηκε ότι το  διοικητικό συμβούλιο χρησιμοποιεί τα έσοδά του για την καλλιέργειά του στίβου και όχι για την βοήθειά σε άλλες ακαδημίες άλλων αθλημάτων. Υπάρχουν αρμόδιοι φορείς που θα μπορούσαν βοηθήσουν τέτοιες περιπτώσεις άλλα δεν το έπραξαν.

Ο Σύμβουλος του προέδρου της δημοκρατίας για αθλητικά θέματά

Μετά την οριστική απόφασή του ΔΣ του ΓΣΟ ο  Σύμβουλος του προέδρου της δημοκρατίας για αθλητικά θέματά κ Φοίβος Ζαχαριάδης εξέφρασε την λύπη του, που το ΓΣΟ αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο αθλητές του Τζούντο

Δικαίωμά για εμπορική η’ αθλητική εκμετάλλευσή του Τσιρείου Σταδίου

Ένα βασικό ερώτημά που τίθεται είναι εάν η εμπορική εκμετάλλευσή που γίνετε από τις αίθουσες, κατά ποσό αποτελεί μέρος της αποστολής του ΓΣΟ που του δόθηκε συμφωνά με τη δωρεάν που έκανε ο Πέτρος Τσίρου.

Χαμένες ευκαιρίες

Είναι γεγονός  ότι η περσινή χρονιά αποτέλεσε μειωμένης προσέλευσής των θεατών στα ποδοσφαιρικά παιγνίδια άλλα και τον άδοξο τερματισμό του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, ένα δεδομένο που στέρησε πολύ στα οικονομικά έσοδά του ΓΣΟ. Από την άλλη όμως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας λένε ότι ο ΓΣΟ πρόσφατα δέχθηκε προσφορά από επιχειρηματία για την εκμετάλλευσή του χώρου που στεγαζόταν το πρώην Τσιγκοθεο, με το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ το χρόνο για την δημιουργία παγοδρομίου, και το ΔΣ του ΓΣΟ απέτισε 100,000 ευρώ το χρόνο. Ένα αριθμό διπλάσια από αυτά που πρόσφερε και  απομάκρυνε τελικά τον επιχειρηματία . Εάν πράγματι συνέβηκε το περιστατικό αυτό, είναι άξιο απορίας  γιατί αυτή η πλεονεξία απόμερους του ΔΣ.

 

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports