KLEANTHIS GEORGIADES KOA
KLEANTHIS GEORGIADES KOA

Σήμερα η Πολιτεία απονέμει τους οφειλόμενους επαίνους στους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας. 

 

Οι αθλητές της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδας μέσα από την αγωνιστική τους δράση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο 2016, έκαναν την καλύτερη παρουσία της χώρας μας από την ίδρυση της Δημοκρατίας. Αυτό καταδεικνύει ότι το όλο αθλητικό οικοδόμημα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.  Επειδή όμως πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να στοχεύουμε ψηλότερα από ότι θα μας επέτρεπε το μέγεθος της χώρας μας.

 

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι οι δυνατότητες στήριξης της Πολιτείας προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και προς τους αθλητές δεν είναι απεριόριστες.  Ο ΚΟΑ έχει ως πρώτο μέλημά του τον αθλητή.  Καθημερινά ανακατανέμουμε κεφάλαια σε μια εναγωνιώδες προσπάθεια περαιτέρω στήριξης, αλλά τα περιθώρια είναι περιορισμένα.

 

Για να μπορέσει ο αθλητής να επιτύχει ψηλές επιδόσεις, εκτός από το ταλέντο χρειάζεται και αφοσίωση.  Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη, έχει δημιουργήσει μέσω του ΚΟΑ, σχεδιασμούς, με τους οποίους στηρίζει οικονομικά τους αθλητές.  Ταυτόχρονα όμως η Πολιτεία έχει υποχρέωση να αξιοποιήσει τους αθλητές και μετά τη λήξη της αθλητικής τους δραστηριότητας.  Το παλαιό σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης έχει κλείσει τον κύκλο του και ως εκ τούτου έχει τερματιστεί.  Σήμερα είμαστε στο στάδιο επανασχεδιασμού του σχεδίου, τόσο για τους παλαιότερους αθλητές, όσο και για τους νεότερους.  Το βασικό ζητούμενο του νέου σχεδίου επαγγελματικής αποκατάστασης είναι η αξιοποίηση των πρώην αθλητών και όχι απλά η επιβράβευσή τους.

 

Οι αρχές και αξίες του αθλητισμού από μόνες τους είναι ικανές και αρκετές να δημιουργήσουν περιβάλλον προόδου και προοπτικής για μια καλύτερη κοινωνία.  Οι αθλητές και αθλητικοί παράγοντες πρέπει να αποτελέσουμε τα πρότυπα που τόσο χρειαζόμαστε.  Η Πολιτεία μέσω του ΚΟΑ στηρίζει διαχρονικά τους αθλητές, ομοσπονδίες και σωματεία.  Ταυτόχρονα όμως η Πολιτεία απαιτεί από όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό να είναι παραδείγματα προς μίμηση.  Γι΄ αυτό και οφείλουμε να απομακρύνουμε και απομονώνουμε όσους πληγώνουν τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες. 

 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δίδει και απόψε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια με σύνεση και ωριμότητα, αλλά και δημιουργική αποφασιστικότητα για την ευόδωση  των προσπαθειών για ένα αθλητισμό αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

 

Η προσπάθεια είναι συλλογική και μόνο με συνεργασία μπορεί να φέρει ψηλότερα αποτελέσματα.  Είμαστε χαρούμενοι που η συνεργασία μας τόσο με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και με την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές, είναι άψογη και αυτή την σχέση θα την προστατεύσουμε προς όφελος του αθλητισμού.

 

Εκ μέρους του αθλητικού κόσμου του τόπου μας, θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω την Πολιτεία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, που μας στηρίζει πολύπλευρα στο έργο μας, για την πρόοδο και ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού.

 

Συγχαρητήρια και ευχές, στους αθλητές και προπονητές και γενικά σε όλους τους τιμώμενους.

 

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2017.  Δεν θα μπορούσε όμως η σκέψη μας να ήταν οπουδήποτε αλλού εκτός από τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος. Ευχή όλων μας είναι όπως το συντομότερο μπορέσουμε να διοργανώσουμε αθλητικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο.