19 C
Limassol
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2025
Περισσότερο

    «Χάλκινος» στο σκητ εφήβων ο διεθνής Νικόλας Βασιλείου

    • Ο Γιώργος Αχιλλέως , για ένα δίσκο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την «κάρτα» (Quota Place), ενώ στην ομαδική κατάταξη οι έφηβοι πήραν την τέταρτη θέση και οι άνδρες την έκτη

     Την επιτυχία του στους πρόσφατους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μάριμπορ, επανέλαβε και στο Λονάτο , ο διεθνής έφηβος σκοπευτής μας Νικόλας Βασιλείου, όπου εξασφάλισε και πάλι το χάλκινο μετάλλιο στο σκητ εφήβων, αυτή τη φορά στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής. Στο σκητ ανδρών, ο πρωταθλητής μας Γιώργος Αχιλλέως, για ένα δίσκο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την ολυμπιακή κάρτα (Quota Place), ενώ στην ομαδική κατάταξη, η έφηβοι κατέλαβαν την τέταρτη θέση και οι άνδρες διεθνείς την έκτη.

    Το σκητ ανδρών και εφήβων, ήταν το τελευταίο αγώνισμα στους φετινούς Παγκόσμιους Αγώνες και ολοκληρώθηκε προχθές Πέμπτη. Στους έφηβους, ο πρωταθλητής μας Νικόλας Βασιλείου ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στον προκριματικό αγώνα με 120/125 και πέρασε τρίτος στον ημιτελικό, όπου με 14/16, βρέθηκε ισόβαθμος στη δεύτερη θέση με τον Ιταλό Βαλέριο Παλμούτσι. Στον αγώνα «σιουτ-οφ» για μια θέση στο μεγάλο τελικό ο Νικόλας έχασε με 4/6 έναντι 5/6 στου Ιταλού και αγωνίστηκε στο μικρό τελικό όπου με σχετική άνεση (15/16) πήρε τη ρεβάνς από τον δεύτερο Ιταλό Κρίστιαν Σικόττι (13/16) και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο της κορυφαίας φετινής διοργάνωσης της ISSF. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Παλμούτσι που στο μεγάλο τελικό πέτυχε 12/16, έναντι 11/16 του Αμερικανού Φίλιπ – Ράσελ Τζιάκμαν.

    Οι άλλοι δυο έφηβοι διεθνείς μας, Σωτήρης Αντωνίου (115/125) και Παναγιώτης Πούλλος (109/125), πήραν τη 17η και 41η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 70 συμμετοχές. Στην ομαδική κατάταξη, η εθνική ομάδα των εφήβων με 344/375, κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η Ιταλία με 357/375, το αργυρό η Φιλανδία με 351/375 και το χάλκινο οι ΗΠΑ με 350/375.

    Άτυχος ο Γ. Αχιλλέως

    Για ακόμα μια φορά φέτος, η τύχη γύρισε την πλάτη στον πρωταθλητή μας Γιώργο Αχιλλέως, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 121/125, ενώ τις δυο «κάρτες» για τους Ολυμπιακούς, εξασφάλισαν αθλητές με 122/125. Στον ημιτελικό του σκητ ανδρών αγωνίστηκαν έξι αθλητές που είχαν ήδη εξασφαλισμένη την κάρτα για το Ρίο γι’ αυτό την Ολυμπιακή πρόκριση εξασφάλισαν οι έβδομος και όγδοος αθλητής, Μαϊράγ Άχματ Κάν (Ινδία) και Ραλφ Μπουχέιμ (Γερμανία). Το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Βίνσεντ Χάνκοκ, μετά από ένα συναρπαστικό τελικό με τον Γάλλο Αντονί Τεράς. Οι δυο αθλητές ολοκλήρωσαν τον ημιτελικό αλάνθαστοι (16/16), επιτυχία που την επανέλαβαν και στο μεγάλο τελικό, για να κερδίσει τελικά ο Αμερικανός σε αγώνα «σιουτ-οφ» με 8/8 έναντι 7/8 του Γάλλου. Στον μικρό τελικό ο Ιταλός Γκαμπριέλ Ροζέττι κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με 15/16, έναντι 14/16 του Δανού Γιέσπερ Χάνσεν.

    Με το 121/125, ο Γιώργος Αχιλλέως περιορίστηκε στη 15η θέση, ενώ οι άλλοι δυο διεθνείς μας, Ανδρέας Χάσικος (120/125) και Αντώνης Ανδρέου (116/125) πήραν τη 18η και 57η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 150 συμμετοχές. Στην ομαδική κατάταξη, η εθνική μας ομάδα με 357/375 περιορίστηκε στην έκτη θέση, ενώ το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η Γαλλία (64/375), το αργυρό η Ιταλία (362/375) και το χάλκινο οι ΗΠΑ (360/375).

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

     

    1. Ο έφηβος πρωταθλητής μας Νικόλας Βασιλείου

     

    1. Στιγμιότυπα από την απονομή των μεταλλίων
    2. SONY DSC
      SONY DSC
      SONY DSC
      SONY DSC
      SONY DSC
      SONY DSC
      SONY DSC
      SONY DSC
    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    695ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ