Χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο η Σοφιά ΑΣΒΕΣΤΑ στη Κροατία !!!
Sofia Asvesta

Ένα μεγάλο ταλέντο στο τζούντο της Κύπρου μας, η Σοφιά Ασβεστά, άρχισε να ξεδιπλώνει τα φτερά της  σιγά σιγά και να μας προδιαγραφεί μέσα από τα σταθερά βήματα της, το μονοπάτι μιας διεθνούς πετυχημένης πορείας. Ως πριν κάποιους μήνες και συγκεκριμένα τέλος του Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου κατάφερε να κατάκτηση το πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο σε πανευρωπαϊκή διοργάνωση κάτω των 21 ετών. Ενώ, δεν επαναπαύτηκε και επανέρχεται σήμερα ανήμερα του Πάσχα με το Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό ανοικτό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ένα κορίτσι που χωρίς καμία αμφιβολία ότι με την πορεία αυτή, ίσως να την δούμε και στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η εξέλιξη του αγώνα αρχικά την βοήθησε αφού στον πρώτος της αγώνα πέρασε με «μπαΐ» και στην συνεχεία αντιμετώπισε αθλήτρια από την Πολώνια οπού και κέρδισε με «οσαΐκομη»,  στον δεύτερο αγώνα αγωνίστηκε με Πορτογαλία οπού πέραν του ότι πέτυχε να ρίξει την πορτογάλεζα με «βαζα-ρι» στο τέλος έχασε τον αγώνα οπού πέρασε στα «ρεπασαζ»  για την τρίτη θέση και αγωνίστηκε με το Ισραήλ οπού και πήρε τον αγώνα και ακολούθησε στον τελευταίο αγώνα με την Ιταλία οπού και κέρδισε με «βαζα-ρι» και πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Σημαντικό ρολό διαδραμάτισε η παρουσία της μητέρας της κα. Αντονίνα Ασβεστά, που βρισκόταν στο πλευρό της καθόλη την διάρκεια του αγώνα αλλά και η συνεχείς επαφή που είχε με τον τεχνικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας τον κ. Χριστό Χριστοδουλίδη που ακόμη και την τελευταία στιγμή βρισκόταν σε επικοινωνία μαζί της υπαγορεύοντας της οδηγίες.

Ευχαριστεί τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Σώτο Τρικωμίτη για την στήριξη που της προσφέρει.

Με την επιστροφή στην Κύπρο θα ακολουθήσει προετοιμασία στο Ισραήλ  με την εθνική Κύπρου ενόψει του αγώνα που είναι προγραμματισμένος να γίνει στης αρχές του Ιουνίου.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube