Αξιόλογη παρουσία του αθλητή μας Αλέξανδρου Ζησιμίδη  στο Βαρέζε της Ιταλία
Ζησιμίδης

Μετά από μια αρκετά καλή προσπάθεια ο αθλητής μας Αλέξανδρος Ζησιμίδης ολοκλήρωσε την παρουσία τους στο Βαρέζε της Ιταλίας. Ο Αλέξανδρος εκπροσώπησε την χώρα μας στην ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης αποκλειστικά για χώρες της Ευρώπης που διεξήχθει  στην Ιταλία  στο αγώνισμα του μονού σκίφ .

Σε μια πολύ καλή προσπάθεια αλλά και  μια άτυχη στιγμή  στο προκριματικό τερμάτισε 4ος  όπου οι 3 πρώτοι περνούσαν στον τελικό  και στον οποίο οι 3 πρώτοι θα έπαιρναν την πολυπόθητη πρόκριση που σίγουρα κάτω από τα δεδομένα που υπήρχαν ο Αλέξανδρος θα έπαιρνε την πρόκριση και θα ήταν ο πρώτος κύπριος που θα συμμετείχε στο άθλημα της κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς. Στον τελικό Β’  ο Αλέξανδρος  τερμάτισε στην 1η  θέση με χρόνο 7:04.66, εξασφαλίζοντας την 7η  θέση στην γενική κατάταξη μεταξύ 23 χωρών και  μπροστά απο Ελβετία, Σλοβακία, Ισραήλ, Φιλλανδία και Μονακό .

Ο αθλητής μας ξεκίνησε αρκετά καλά την προσπάθεια του μέχρι τα 1500 μέτρα βρισκόταν  στην 2η θέση αλλά μια άτυχη στιγμή στα τελευταία  μέτρα τον έφερε στην 4η θέση μπροστά από το Ισραήκ και Μονακό.

Στη συνέχεια έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Κωπηλασίας τερματίζοντας στον τελικό Γ’ στην 4η  θέση  με χρόνο 7:11.99 μπροστά από Λιθουανία και Ουγγαρία και στην 16η  θέση στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε 23 χώρες.  

Ο αθλητής μας θα συνεχίσει της προπονήσεις του για τον επόμενο μήνα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας στο Σχοινιά και θα λάβει μέρος στην τελευταία ευκαιρία που του δίνεται στη Λουκέρνη για την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο.

Τα αποτελέσματα του Αλέξανδρου δείχνουν  ότι η κωπηλασία στην Κύπρο έχει μέλλον,  μπορεί να επιβιώσει και να φέρει μεγάλα αποτελέσματα. Οι αθλητές της Εθνικής Κύπρου στην Κωπηλασία είναι παράδειγμα προς μίμηση από όλους τους μικρούς αθλητές που ασχολούνται με το  άθλημα  κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, δίνουν κίνητρο σε όλους να πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν  όχι μόνο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες. 

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά  τις ευχαριστίες μας στην Ελληνική Ομοσπονδία για την στήριξη του αθλητής μας  κατά την προετοιμασία  του στις εγκαταστάσεις  τους στο Σχοινιά, καθώς επίσης τους  προπονητές  του κατά την  προετοιμασία στην διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο.  Επίσης ευχαριστούμε στο διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ Κύπρου και τους χορηγούς UNICARS/SΚODA και Medοchemιe Ltd  που με τη βοήθεια τους μπορούμε να δίνουμε στους αθλητές μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους αγώνες και να εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας αφού ως μικρή Ομοσπονδία δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα και επάρκεια στοιχειώδους στήριξης τους, αλλα  με την στήριξη  τους μπορούμε να   δίνουμε την ευκαιρία  στους  αθλητές  μας να δοκιμάζουν  τις δυνατότητες του και εκτός Κύπρου και να προσπαθούν για το όνειρο τους.

  ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube