AUDI RS Q8 1
AUDI RS Q8 1

Το νέο Audi RS Q8 αποτελεί την κορυφαία έκδοση στην σειρά Q, συνδυάζοντας τη δύναμη ενός μοντέλου RS με την κομψότητα ενός premium coupe και την ευελιξία ενός SUV. Με 600 ίππους και 800 Nm ροπής μεταξύ 2.200 και 4.500 στροφών, ο V8 4.0 λίτρων στο νέο Audi RS Q8 είναι σε θέση να προσφέρει μια ανεπανάληπτη οδηγική εμπειρία δύναμης και πολυτέλειας. Το μεγάλο Coupe SUV της Audi Sport GmbH φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και σε 200 χιλιόμετρα σε 13,7 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα ελέγχεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα ενώ με το προαιρετικό δυναμικό πακέτο, η τελική ταχύτητα φτάνει μέχρι κα τα 305 χιλιόμετρα την ώρα.

«Για πρώτη φορά στη 25ετή ιστορία των μοντέλων Audi RS, βάζουμε ένα μεγάλο SUV coupe με τα γονίδια ενός πραγματικού σπορ αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης στο δρόμο», δήλωσε ο Oliver Hoffmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH. «Με τον βενζινοκινητήρα biturbo V8, το Audi RS Q8 είναι η ναυαρχίδα της οικογένειας RS.»
Η φοβερή δύναμη του 4.0 TFSI μοιράζεται και στου τέσσερεις τροχούς μέσω του μόνιμου συστήματος Quattro, και του αυτόματου κιβωτίου tiptronic οκτώ σχέσεων.
Το σύστημα αναρτήσεων αέρα προσφέρεται με το βασικό πακέτο του αυτοκινήτου, κάνοντας το Q8 RS να κινείται με απίστευτη  άνετα τόσο στο δρόμο και στην πίστα όσο και εκτός δρόμου. Το σύστημα ηλεκτρομηχανικού σταθεροποιητή κάμψης της καμπίνας προσφέρεται σαν επιλογή, και βεβαιώνεται πως το αυτοκίνητο είναι πάντα σε πλήρη αρμονία με τον δρόμο, όποια και αν είναι η κλήση του αλλά και ανάλογα, πάντα, και με την ταχύτητα που μπαίνει ο οδηγός εξαλείφοντας οποιεσδήποτε κλήσεις του αμαξώματος

Εξωτερικά, το νέο Audi RS Q8 διαθέτει όλες τις απαραίτητες πινελιές δυναμισμού των εκδόσεων RS της εταιρείας που συνδυάζονται αρμονικά με τις κομψές γραμμές ενός Premium SUV. Στο εσωτερικό ο υποψήφιος αγοραστής ενός RS Q8 έχει στη διάθεση του πληθώρα επιλογών για να φτιάξει την καμπίνα έτσι ώστε να τον αντιπροσωπεύει στην εντέλεια. Στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται η οθόνη MMI Touch Response, ενώ ο πίνακας οργάνων Audi virtual cockpit είναι «ντυμένος» στα χρώματα της RS και προσφέρει σημαντικές πληροφορίες που αρμόζουν στον σπορ χαρακτήρα αυτού του αυτοκινήτου, όπως κατανομή ροπής, δυνάμεις ‘G’, χρονόμετρο, συνολική απόδοση δύναμης και πίεση ελαστικών. Σαν επιλογή, ο οδηγός μπορεί να προσθέσει το heads-up display με ειδικά γραφικά RS.
Εννοείται πως το Audi RS Q8 φέρει 30 βοηθητικά συστήματα ασφαλείας, όπως adaptive cruise assist, efficiency assist, intersection assist, lane change warning και κάμερες 360 μοιρών. Όσον αφορά την συνδεσιμότητα, το RS Q8 έρχεται με όλες τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας της Audi, όπως MMI Navigation, ένα μόνιμο Wi-Fi hospot και Audi Connect, για όλες τις ανάγκες του οδηγού κατά την διάρκεια της οδήγησης.