AM2V7792
AM2V7792

Η 21η έκδοση του WTE Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ταεκβοντό ήταν άψογη και ξεκίνησε στη Λάρνακα, σήμερα  οπού και ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική ημέρα (02/11) στο Αθλητικό Κέντρο Κίτιον.

  1. Photos of Award ceremony WTE European Juniors Taekwondo Championships 2 November 2017.

2. Photos of WTE European Juniors Taekwondo Championships 2017 Larnaka, Cyprus 2 November 2017.

3. Photos of Open Ceremony WTE European Juniors Taekwondo Championships 2 November 2017

Κατά την σημερινή πρώτη μέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η Τελετή Έναρξης η ώρα 6 το απόγευμα και τιμήθηκε από την παρουσία του Προέδρου της WTE Σάκη Πραγάλου και του Γενικού Γραμματέα της WTE Μιχαήλ Φυσεντζίδη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Δημάρχου της πόλης της Λάρνακας Ανδρέας Μπάρας, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Κλεάνθης Γεωργιάδης.

Την επίσημη τελετή παρουσίασαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής, με τους εκπροσώπους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σώτος Τρικιμίτης και Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Φοίβος ​​Ζαχαριά που είναι και Σύμβουλος στον Αθλητισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Η εναρκτήρια ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ταεκβόντο και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Φοίβου Χρίστου, ο οποίος καλωσόρισε θερμά όλους τους αξιωματούχους και τους συμμετέχοντες στην Κύπρο και αργότερα πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της WTE Σάκης Πραγάλος.

 

Ο Πρόεδρος της WTE, με τη σειρά του, καλωσόρισε επίσης όλους τους αξιωματούχους, τους εκπροσώπους και τους αθλητές που ταξίδεψαν στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου για να βιώσουν την τετραήμερη εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της WTE, Σάκης Πραγάλος, εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ταεκβοντό για την πραγματοποίηση της WTE για τρίτη φορά και του Προέδρου Φοίβου Χρίστου και για την ενεργό συμβολή του για όλα αυτά τα χρόνια στο Ταεκβόντο. 

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: “Τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων είναι σημαντικά για τον αθλητισμό μας, αφού, μέσω της συμμετοχής τους, οι νέοι αθλητές κερδίζουν ανεκτίμητες εμπειρίες σε ένα από τα σημαντικότερα Πρωταθλήματα Taekwondo, τα οποία τους ωφελούν στην προσαρμογή των αθλητικών διαδικασιών, και ξεπεράστε το άγχος ενός διαγωνισμού. Πρόκειται για ένα βήμα προς την καριέρα τους στο Taekwondo. Αφήστε τα Πρωταθλήματα να ξεκινήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ας προετοιμαστούν για ακόμα πιο υψηλού επιπέδου αγώνες».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε τα Πρωταθλήματα του Ολυμπιακού Αθλητισμού του Taekwondo. Έχοντας τους καλύτερους αθλητές εδώ στο νησί της Κύπρου, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να παρουσιάσουμε το άθλημα του Taekwondo και τις ικανότητες που έχουμε στη φιλοξενία τέτοιων εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου. Έχουμε ένα σχέδιο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κύπρο και έτσι αυτά τα πρωταθλήματα αποτελούν ορόσημο στην προσπάθειά μας σε αυτό. Τέτοιες δραστηριότητες σε χώρες με την ευρύτερη περιοχή της Κύπρου είναι κάτι περισσότερο από ζωτικής σημασίας και υπογραμμίζουν την αποτελεσματικότητα και την ικανότητά μας. “Τέλος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής ομοσπονδίας  Φοίβη Χρίστου για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αθλητικής Οργάνωσης κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι είναι ένα προνόμιο να φιλοξενήσει αυτές τις ελίτ εκδηλώσεις στο νησί και τόνισε επίσης ότι ο ΚΟΑ υποστηρίζει τεράστια τα πρωταθλήματα WTE, καθώς ενισχύει τον αθλητισμό και τον τουρισμό στην Κύπρο. 

Με την ευκαιρία της εναρκτήριας εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της WTE Σάκης Πραγάτος είχε την ευκαιρία να απονείμει τιμητικά βραβεία προς τιμήν του τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αθλητικής Οργάνωσης (ΟΚΟ) Κλεάνθη Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο του ΚΟΦ Φοίβου Χρίστου και τον Αντιπρόεδρο του ΚΤΕ Ανδρος Χριστοφή .

 

Ο πρόεδρος της WTE, ο πρόεδρος της WTE Σάκης Πραγάλος και ο γενικός γραμματέας WTE, Γενικός Μιχαήλ Φυσεντζίδης, έλαβαν επίτιμα βραβεία από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Φοίβος ​​Χρίστου, ο οποίος επίσης με την σειρά του απόνειμε στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Οργανισμό Αθλητισμού του Προέδρου της Κύπρου Κλεάνθη Γεωργιάδη και τον Αντιπρόεδρο της CTF Άνδρο Χριστοφή .

 

Η Ομοσπονδία Ταεκβοντό Κύπρου αναλαμβάνει για τρίτη φορά ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwondo και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι αποτελεσματική και καλά οργανωμένη, παρέχοντας μια επίσημη τελετή έναρξης και πρώτη ημέρα αγωνιστικής με τις μεγαλύτερες συνθήκες.

 Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwondo του WTE 2017 χρηματοδοτείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ΚΟΑ, τον Δήμο Λάρνακας, τον Οργανισμό Τουρισμού Κύπρου, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την DAEDO INTERNATIONAL, την CYTA, την RIK TV, την Sodexo και την G & E Thermosolar LTD.

Η πόλη της Λάρνακας καλωσόρισε συνολικά 500 αθλητές από 41 χώρες σε όλη την Ευρώπη και κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας δράσης 122 νεαροί αθλητές συμμετείχαν για μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Για την τελική ημέρα του αγώνα 1 κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:    

DAY_1_FINAL_RESULTS

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube