4 GREAK TEAM
4 GREAK TEAM

Στους 24ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ

Εντυπωσίασε τους ξένους αθλητές και παράγοντες η όμορφη τελετή έναρξης στο μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας

Οι αγώνες ξεκίνησαν με πολύ καλά αποτελέσματα τόσο από ξένους όσο και από Κύπριους σκοπευτές

 Το σίγουρο είναι πως όλοι οι ξένοι, αλλά και δικοί μας, που παρευρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στο μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας, θα θυμούνται για πολύ καιρό την επίσημη τελετή έναρξης των 24ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ. Κι αυτό γιατί οι διοργανωτές, χωρίς να κουράσουν τους παρευρισκομένους, φρόντισαν να τους προσφέρουν ένα ενδιαφέρον και απολαυστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε κυπριακούς και ελληνικούς χορούς, καθώς και δυο απολαυστικά φιλμάκια με συρτάκι, από διάσημους ξένους ηθοποιούς. Βέβαια, εκείνος που «έκλεψε» την παράσταση, ήταν ο γνωστός Κύπριος χορευτής των ποτηριών Ντίνος Κκαντής, ο οποίος πρόσθεσε στο «κεφάλι» του μερικές εκατοντάδες δίσκους της σκοποβολής και ένα σκοπευτικό δίκαννο!   

Η τελετή ξεκίνησε με την παρέλαση των αθλητών των 28 χωρών, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής FITASC της ΣΚΟΚ Λουκάς Χάματσος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τη Διεθνή Ομοσπονδία και τον πρόεδρο της Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας για την παραχώρηση στην Κύπρο άλλης μιας κορυφαίας σκοπευτικής διοργάνωσης. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως η ΣΚΟΚ και οι αξιωματούχοι της θα μπορέσουν να προσφέρουν στους αθλητές μια όμορφη διοργάνωση και σ’ όλους τους ξένους τη ζεστή παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία. Χαιρετισμούς στην τελετή απηύθυναν επίσης, ο κ. Σοφοκλής Χαραλαμπίδης εκ μέρους του προέδρου της ΚΟΕ και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, οι οποίοι συγχάρηκαν τη ΣΚΟΚ για την ανάληψη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ευχήθηκαν στους ξένους καλή διαμονή στο νησί μας και κάθε επιτυχία στους αθλητές. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, στο δικό του χαιρετισμό πριν την κήρυξη της έναρξης των αγώνων, ανάφερε ότι η συνεργασία με τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου ξεκίνησε το 1987 και από τότε στην Κύπρο έχουν παραχωρηθεί και διοργανωθεί με επιτυχία αρκετοί πανευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι αγώνες σπόρτιγκ και κόμπακ και χαρακτήρισε τη ΣΚΟΚ ως ένα ικανό και αξιόπιστο συνεργάτη. Μετά την κήρυξη της έναρξης των αγώνων, ο δήμαρχος Λάρνακας απένειμε στον κ. Παλίγκας τιμητική πλακέτα, ενώ η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, του πρόσφερε καλάθι με παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα.

Οι αγώνες

Οι αγώνες που άρχισαν χθες με τη συμμετοχή 623 σκοπευτών και σκοπευτριών από 28 χώρες, θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου. Οι αθλητές κάθε μέρα θα αγωνίζονται σε 50 δίσκους και οι νικητές θα ανακηρυχτούν στο σύνολο των 200 δίσκων. Τα πρώτα χθεσινά αποτελέσματα, προδιαθέτουν για ένα πολύ συναρπαστικό αγώνα με αρκετό συναγωνισμό σε κάθε κατηγορία και ότι αρκετοί Κύπριοι σκοπευτές είναι έτοιμοι να κοιτάξουν στα … μάτια τα «κορυφαία» ντουφέκια της Ευρώπης. Στα πρωινά αποτελέσματα, τρεις αθλητές στη γενική κατάταξη ολοκλήρωσαν χωρίς απώλειες τις δυο πρώτες πούλες, μεταξύ των οποίων και ο διεθνής σκοπευτής μας Ανδρέας Ανδρέου, ενώ άλλοι δυο σκοπευτές μας οι Λεόντιος Λεοντίου και Γιώργος Αριστείδης ακολουθούν με 49/50. Στην κατηγορία των σένιορς οι Κύπριοι σκοπευτές Νεοκλής Ιωνάς, Χαράλαμπος Σίκκης (46/50) και Κώστας Κωνσταντίνου (45/50) βρίσκονταν στις ψηλές θέσεις της κατηγορίας τους, ενώ στους βετεράνους όπου προηγούνταν δυο αθλητές με 44/50 και ένας με 41/50, οι διεθνείς μας Ευάγγελος Καραβόλιας και Νίκος Πετρίδης ισοβαθμούσαν στην τέταρτη θέση με 38/50. Ισόβαθμοι στην πέμπτη θέση των εφήβων βρίσκονταν και οι νεαροί σκοπευτές μας Ανδρόνικος Ξύστρος και Θεόδωρος Βαρνάβα που συγκέντρωσαν 41/50 στις πρώτες τους δυο πούλες.

Σήμερα Παρασκευή, ο αθλητές θα συμπληρώσουν την πρώτη 100ντάδα ρίχνοντας στους επόμενους 50 δίσκους.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

  1. & 1Α. Απονομή τιμητικής πλακέτας και προσφορά παραδοσιακών προϊόντων στον πρόεδρο της FITASC Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας

 

  1. & 2Α. Ο Κύπριος χορευτής Ντίνος Κκαντής με τα ποτήρια, στους δίσκους σκοποβολής και το δίκαννο στο κεφάλι του

 

  1. & 3Α. Η κυπριακή αποστολή εισέρχεται στο χώρο της τελετής με τη σημαία μας

 

  1. Η αποστολή της Ελλάδας στο χώρο της τελετής έναρξης