TABLE TENNIS 2015
TABLE TENNIS 2015

Στη μάχη 34 αθλητές μας

 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ (απεσταλμένος ΕΑΚ)

 

Η ώρα της αγωνιστικής δράσης των 16ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξάγονται στο Ρέικιαβικ, έφτασε. Από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης (2/6/15) οι 9 συμμετέχουσες χώρες θα ριχθούν στη μάχη των μεταλλίων, με στόχο να έχουν τον καλύτερο απολογισμό στην ολοκλήρωση των ΑΜΚΕ, το Σάββατο (6/6/15). Η Κύπρος μπορεί να πήγε στην Ισλανδία με μειωμένη αριθμητικά αποστολή και να μην έχει την ευκαιρία για να διατηρήσει την πρωτιά που κατέχει σε χρυσά μετάλλια από τις προηγούμενες 15 διοργανώσεις, όμως τα παιδιά είναι αποφασισμένα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να τιμήσουν την πατρίδα μας. Από τους 55 αθλητές που βρίσκονται στο Ρέικιαβικ οι 34 έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στην πρώτη – πρώτη ημέρα, στην οποία θα κριθούν σημαντικά μετάλλια. Συνολικά θα διεξαχθούν 21 τελικοί, στους οποίους η Κύπρος θέλει και μπορεί να κατακτήσει τουλάχιστον 6 χρυσά μετάλλια.

 

ΣΤΙΒΟΣ: 10 τελικοί

Στον στίβο, η ημέρα περιλαμβάνει 10 τελικούς, με την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των 2 χρυσών και θα φτάσουμε σε περισσότερα. Δώδεκα αθλητές μας θα ριχθούν στη μάχη την πρώτη ημέρα του στίβου, με τους Χαντίρι και Στυλιανού να έχουν προοπτικές χρυσού, την Ευαγγελίδου να το παλεύει και τα υπόλοιπα παιδιά να κυνηγούν την έκπληξη, κυρίως με τον Πάνο Ιωάννου και κορίτσια στα 100μ. Το παράξενο για τον κυπριακό στίβο είναι πως δεν θα έχουμε εκπροσώπηση από τα αγωνίσματα της Τρίτης, σε ακοντισμό γυναικών, μήκος γυναικών, σφαιροβολία ανδρών και 10.000μ. ανδρών. Αυτό που θέλουν να ξεπεράσουν οι αθλητές μας είναι το τσουχτερό κρύο και να μπουν ζεστοί στα αγωνίσματά τους, με την ελπίδα ότι δεν θα βρέξει και θα μπορέσουν τουλάχιστον να πλησιάσουν τις επιδόσεις τους.

 

Το πρόγραμμα στίβου της Τρίτης (2/6/15), μετά τις απογευματινές αλλαγές από τους διοργανωτές και οι συμμετοχές των αθλητών μας, σε ώρες Κύπρου, είναι το ακόλουθο:

 

19:15 100μ. (Α) σειρές (Πάνος Ιωάννου, Χρίστος Χατζηαγγελίδης)

19:35 ακοντισμός (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ

19:40 800μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Αμίν Χαντίρι)

20:00 επί κοντώ (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Νίκανδρος Στυλιανού)

20:05 800μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Ναταλία Ευαγγελίδου)

20:20 400μ. (Α) σειρές (Παΐσιος Δημητριάδης, Μιχάλης Χρυσοστόμου)

20:45 400μ. (Γ) σειρές (Χριστιάνα Κατσαρή, Καλλιόπη Κουντούρη)

20:50 μήκος (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ

21:00 5.000μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Νικόλας Φράγκου)

21:35 σφαιροβολία (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ

21:35 10.000μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ

22:30 100μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Δήμητρα Κυριακίδου, Μαριάνα Πισιάρα)

22:40 100μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ (Πάνος Ιωάννου, Χρίστος Χατζηαγγελίδης)

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Για ομαδικό χρυσό

Στη γυμναστική η Τρίτη (2/6/15) περιλαμβάνει το σύνθετο ατομικό και ομαδικό, με τους αθλητές όλων των χωρών να περνούν από όλα τα όργανα, σε άνδρες και γυναίκες, και στο τέλος θα δοθούν τα μετάλλια στις ομάδες που οι αθλητές κατέγραψαν τις καλύτερες βαθμολογίες (λαμβάνονται υπόψη μόνο 3 αθλητές), όπως και τα μετάλλια στους αθλητές που κατέγραψαν την καλύτερη βαθμολογία σε όλα τα όργανα. Με τα αποτελέσματα αυτά θα κριθούν και οι συμμετοχές στους τελικούς κάθε οργάνου, που θα γίνουν την Τετάρτη (3/6/15). Στόχος των Ηρόδοτου Γιωργαλλά, Μάριου Γεωργίου, Δημήτρη Κρασιά και Μιχάλη Κρασιά είναι η κατάκτηση του χρυσού στο σύνθετο ομαδικό και η συμπερίληψη ενός τουλάχιστον αθλητή μας στα μετάλλια του σύνθετου ατομικού, καθώς και οι προκρίσεις τους στους τελικούς οργάνων. Για τη Ραφαέλλα Ζαννέτου και την Ελένη Ηλιάδη στόχος είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο σύνθετο ατομικό, καθώς δεν συμπληρώνουν ομάδα (χρειάζονται τουλάχιστον τρεις) για το σύνθετο ομαδικό και προκρίσεις στους τελικούς της Τετάρτης. Οι αγώνες της γυμναστικής είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 19:10 ώρα Κύπρου.

 

ΕΠ. ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Δύσκολος όμιλος

Σε δύσκολο όμιλο (τον Β΄) κληρώθηκαν οι αθλητές μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην έναρξη των υποχρεώσεών τους στο ομαδικό. Οι Μάριος και Γιάγκος Γιάγκου θα παλέψουν στις 14:00 με το Μονακό, στις 19:00 με την Ισλανδία και στις 22:30 (ώρες Κύπρου) με το Μαυροβούνιο, για κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που θα τους οδηγήσει στα ημιτελικά και στη διεκδίκηση μεταλλίου. Στο ομαδικό υπάρχουν τρεις αγώνες με κάθε αντίπαλο, δύο μονοί και ένας διπλός, με το σύστημα για κάθε αγώνα να είναι το best of 5, δηλαδή η νίκη να κρίνεται στα 3 νικηφόρα σετ.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στα βαθιά…

Ο πρώτος αθλητής μας που θα ριχθεί στη μάχη των 16ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης είναι ο Σεμπάστιαν Κονναρής, με τη συμμετοχή στον προκριματικό των 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση, στις 10:00 το πρωί (13:00 ώρα Κύπρου). Ακολούθως, θα δώσουν τη μάχη για την πρόκριση στους απογευματινούς τελικούς οι Σωτηρία Νεοφύτου (200μ. πεταλούδα), Χρυσούλα Καραμάνου (100μ. ελεύθερο), Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου (100μ. ελεύθερο) και Θωμάς Τσιοπανής (200μ. μικτή ατομική). Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 20:30 (ώρα Κύπρου).

 

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Για καλή ευστοχία

Οι Μαριλένα Κωνσταντίνου και η Άννα Λουίζα Γεωργίου είναι οι πρώτες αθλήτριές μας που ρίχνονται στη μάχη της σκοποβολής, με τη συμμετοχή τους στο αεροβόλο τουφέκι στις 16:15, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 18:30. Στόχος των κοριτσιών είναι η σταθερά καλή παρουσία και η κατάκτηση τουλάχιστον ενός μεταλλίου.

 

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Για ιδανική αρχή

Τους πρώτους αγώνες τους στο μπιτς βόλεϊ δίνουν το απόγευμα της Τρίτης (2/6/15) οι κυπριακές ομάδες. Στους άνδρες, η Κύπρος βρίσκεται στον Β΄ Όμιλο, με Σαν Μαρίνο, Ισλανδία και Ανδόρα, ενώ οι γυναίκες θα παλέψουν σε κοινό όμιλο με τις Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Μονακό, Μάλτα και Λίχτενσταϊν για το χρυσό. Στον πρώτο τους αγώνα οι Δημήτρης Αποστόλου και Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς θα αντιμετωπίσουν τους αθλητές από το Σαν Μαρίνο στις 16:00 (ώρα Κύπρου) και αμέσως μετά θα μπουν στην άμμο τα κορίτσια μας, η Μαριόττα Αγγελοπούλου και Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη μάχη με το Λουξεμβούργο.

 

ΤΕΝΙΣ: Κυνηγώντας προκρίσεις

Μέχρι αργά το βράδυ (για την Κύπρο) περιμέναμε τις κληρώσεις στην αντισφαίριση, αφού η πρώτη ημέρα των αγώνων είναι η Τρίτη (2/6/15) και τα παιδιά θα έπρεπε να μάθουν με ποιον αγωνίζονται και κυρίως τι ώρα θα πρέπει να πάνε στο «Τένισχολ Κόπαβογκς». Κι όμως οι διοργανωτές φρόντισαν να γίνουν γνωστές οι κληρώσεις στις ομάδες (όχι στα ΜΜΕ) λίγο πριν αρχίσει η τελετή έναρξης των αγώνων. Αυτό που μας έγινε γνωστό είναι πως την Τρίτη (2/6/15) θα αγωνιστούν οι ομάδες μας σε διπλό ανδρών και διπλό μικτό. Στο διπλό ανδρών, οι Χρυσοχός και Κυρατζής είναι το Νο2 του ταμπλό και στον 1ο γύρο κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν το ζευγάρι από το Λίχτενσταϊν. Ως Νο2 του ταμπλό καταγράφηκαν και οι Χρυσοχός / Σέρμπαν στο διπλό μικτό και στον 1ο γύρο κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν το ζευγάρι από τη Μάλτα. Στο μονό γυναικών, η Ραλούκα Σέρμπαν, ως Νο3 του ταμπλό πέρασε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο. Η κλήρωση στο μονό ανδρών θα γινόταν γνωστή αργότερα, όμως τα παιδιά δεν παίζουν την Τρίτη.

 

Ευχές της προέδρου του ΚΟΑ

Στο περιθώριο της επίσκεψής της στην Ισλανδία, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, για το συνέδριο των υπουργών Παιδείας των χωρών των μικρών κρατών, η πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει την κυπριακή αποστολή. Η πρόεδρος του ΚΟΑ απευθύνθηκε στους αθλητές μας και τους κάλεσε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να διασκεδάσουν τους αγώνες και να παλέψουν σε πνεύμα αθλητοπρέπειας για το καλύτερο δυνατόν. Μετέφερε δε και τις ευχές του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή προς τους αθλητές. «Η Πολιτεία, μέσα από τους σχετικούς σχεδιασμούς της, θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας, όπως το πράττει τόσα χρόνια. Να ξέρετε πως αποτελείται πρότυπο για τα παιδιά και θα πρέπει να συνεχίσετε να αγωνίζεστε και να βελτιώνεστε, ξεπερνώντας τους εαυτούς σας κάθε φορά που αγωνίζεστε για την πατρίδα μας», ήταν κάποια από τα λόγια της κ. Παπαέλληνα στους αθλητές μας.

 

Εν συνεχεία απευθύνθηκε στα παιδιά και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ουράνιος Ιωαννίδης, καλώντας τα να αγωνιστούν με πάθος στους αγώνες και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να προσφέρουν την ικανοποίηση πρώτα στους ιδίους και μετά σε όλους όσοι τους στηρίζουν και τους συμπαραστέκονται. «Για κάθε αθλητή που εκπροσωπεί την πατρίδα του, ιδιαίτερα σε αγώνες στο εξωτερικό, είναι μεγάλη τιμή και γι’ αυτό θα πρέπει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Ιωαννίδης.

 

* Στο Ρέικιαβικ βρίσκεται και η εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ, για να επιβλέψει τις παγκύπριες εξετάσεις δύο τελειόφοιτων αθλητών μας, του Παΐσιου Δημητριάδη (στίβος) και της Ραφαέλλα Ζαννέτου (γυμναστική). Τα παιδιά, πέραν των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και της προσφορά τους στην εθνική ομάδα, θα πρέπει ταυτόχρονα να διαβάζουν και βιολογία, μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν την Παρασκευή (5/6/15), την ίδια ώρα που δίνονται οι εξετάσεις και στην Κύπρο.

 

* Από πλευράς διοργάνωσης τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά μέχρι στιγμής. Ατέλειες σε αρκετούς τομείς, προχειρότητες, μη αντίληψης των αναγκών των λειτουργών του Τύπου και έλλειψη επικοινωνιών και συγκοινωνιών, έως τώρα, ελπίζοντας πως από την ημέρα έναρξης των αγώνων όλα θα διορθωθούν. Έχουν μαζέψει τους δημοσιογράφους σε ένα ξενοδοχείο 20 λεπτά μακριά από το κέντρο των αγώνων και δεν μερίμνησαν καν να υπάρχει γραφείο Τύπου εκεί. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων και υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν έχουν λυθεί, ενώ το πρόγραμμα της επομένης στα περισσότερα αθλήματα ήταν άγνωστο και αδημοσίευτο στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Από την ανοργανωσιά αφαιρούμε τους εθελοντές, οι οποίοι ως συνήθως είναι πάντα πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν σε ότι τους ζητήσουμε και ακούν τα περισσότερα παράπονα με χαμόγελο…


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube