Άρχισε στη Λάρνακα το «herodotou Tennis Academy Te U16»
2020 01 20 Ioannou Klio arc

Με τη διεξαγωγή των προκριματικών το Σαββατοκυρίακο, και των αγώνων του κυρίως ταμπλό τη Δευτέρα, άρχισε στη Λάρνακα το «Herodotou Tennis Academy TE U16», το πρώτο διεθνές πρωτάθλημα από όσα θα διοργανωθούν στην Κύπρο το 2020. Το πρωτάθλημα είναι κατηγορίας 3 (Grade 3) και σε αυτό έχουν δηλώσει συμμετοχή αντισφαιριστές από 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Το Σαββατοκυρίακο πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί αγώνες, έτσι ώστε να συμπληρωθεί το ταμπλό των «32» στα Μονά και των «16» στα Διπλά, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Το Νο1 στα αγόρια είναι ο Στυλιανός Χριστοδούλου (ΤΕU16 Ranking No44)  και στην αντίστοιχη των κοριτσιών η Κλειώ Μαρία Ιωάννου (ΤΕU16 Ranking No69), οι δύο αθλητές μας που κατέχουν αυτή τη στιγμή τη ψηλότερη θέση σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία της Tennis Europe απο όλους τους Κύπριους αντισφαιριστές.

Από κυπριακής πλευράς στο κυρίως ταμπλό θα αγωνιστούν επίσης οι Γιώργος Πρωτοπαπάς, Ανδρέας Φιλίππου, Ειρηναίος Ιωάννου, Χρίστος Τίμινη, Ανδρέας Τίμινη (Νο6), Μάμας Νικόλαος Ζένιου, Στυλιανός Παπαμιχαήλ (Νο8), Κωνσταντίνος Τζιακούρης και Χρήστος Ζωνιάς και στα κορίτσια οι Χριστιάνα Σεβαστού, Εβελίνα Αναστάση, Κωνσταντίνα Τεμπριώτη, Ειρηάννα Δημητρίου, Αθηνά Κωμοδρόμου, Ηλιάνα Τέρρι (πέρασε από τα προκριματικά), Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, Δάφνη Κουτσόφτα (Νο4), Τατιάνα Πελεκάνου, Άννα Δεμιρτζή, και Θέκλεια Χριστοδούλου.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά από το πρωί, στα πέντε γήπεδα της Ακαδημίας Ηροδότου, και οι τελικοί του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένοι για τα Διπλά την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και για τα Μονά το Σάββατο 25 Ιανουαρίου το πρωί. Επιδιαιτητής του πρωταθλήματος είναι ο κ. Ζάρκο Πόποβιτς. Η Ακαδημία Ηροδότου διoργανώνει πρωταθλήματα της Tennis Europe (που φέτος γιορτάζει τα 30χρονα της) από το 2011, και το εν λόγω πρωτάθλημα είναι το 14ο που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα.

 

Παρούσες οι «Rafa Nadal Academy» και «Rome Tennis Academy»  

Όπως προαναφέρθηκε, στο πρωτάθλημα συμμετέχουν αντισφαιριστές από 21 χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα προκριματικά και το κυρίως ταμπλό του πρωταθλήματος συμμετέχουν 63 αθλητές που ήρθαν από το εξωτερικό (38 Αγόρια και 25 Κορίτσια) οι οποίοι συνοδεύονται από αριθμό προπονητών. Αυτό έχει να κάνει και με τις πολύ καλές συνθήκες που εξασφαλίζει η Κύπρος αυτή την εποχή για τη διεξαγωγή προετοιμασίας και συμμετοχής σε αγώνες σε ανοικτά γήπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η φημισμένες Ακαδημίες Αντισφαίρισης Rafa Nadal Academy και Rome Tennis Academy, επέλεξαν να βρεθούν στη Λάρνακα με μεγάλο αριθμό αντισφαιριστών και προπονητών για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Οι περισσότερες συμμετοχές πέραν των κυπρίων αντισφαιριστών, καταγράφονται από την Ιταλία (11) τη Γερμανία (8) τη Ρωσία (8) και την Ελλάδα (7), ενώ τρεις από τις χώρες αθλητές των οποίων μετέχουν στο πρωτάθλημα είναι εκτός Ευρώπης. Πρόκειται για τις ΗΠΑ, Μεξικό και Μπερμούδες, οι αθλητές των οποίων ανήκουν στο δυναμικό της  «Rafa Nadal Academy» που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube