Σύμφωνα με συνέντευξη του Απόστολου Παρέλλη στο περιοδικό TA NEA του ΓΣΠ και στο Ενημερωτικό Δελτίο του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια», ο πρώην Ολυμπιακός αθλητής ξεκινά μια νέα εποχή στη ζωή του. Ο ΓΣΠ προσθέτει μια νέα σελίδα στην ιστορία του με την είσοδο του Απόστολου Παρέλλη ως προπονητή στον τομέα των ρίψεων, μετά από μια εξαιρετική αθλητική καριέρα που ο ίδιος κλείνει με σεβασμό και αγάπη για τον αθλητισμό. Προηγούμενα, ο Παρέλλης ήταν ένας σπουδαίος αθλητής που εκπροσώπησε την Κύπρο σε αρκετούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αποκορυφώματας της καριέρας του στους Αγώνες του Ρίο το 2016, όπου και κατέλαβε την ογδόη θέση.
Μετά από 25 χρόνια αφοσίωσης στον αθλητισμό, ο Παρέλλης αποφασίζει να ακολουθήσει το πάθος του για την προπονητική, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να καθοδηγήσει τις νέες γενιές του ΓΣΠ. Ο ίδιος ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στο Μακάρειο Στάδιο το 1999 και επιθυμεί να μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους αθλητές των ακαδημιών του ΓΣΠ, με έμφαση στις ρίψεις.
Ο ρόλος του στον ΓΣΠ είναι να διδάξει και να εμπνεύσει, αποτελώντας έναν πραγματικό μέντορα για τους νεαρούς αθλητές. Στόχος του είναι να χτίσει ένα περιβάλλον που να προάγει την αθλητική αριστεία, αλλά και την ανάπτυξη ισχυρών αξιών και ικανοτήτων μέσα και έξω από τα αθλητικά γήπεδα.

Η απόφαση του να αφήσει τον αθλητισμό ως αθλητής ήρθε μετά από την απώλεια του κουμπάρου και προπονητή του, Κώστα Σταθελάκου, τονίζοντας τη βαρύτητα των ανθρώπινων σχέσεων στον αθλητισμό. Αυτή η αλλαγή καριέρας δεν είναι απλώς μια αλλαγή επαγγέλματος αλλά μια επέκταση της αγάπης του για τον αθλητισμό σε μια νέα διάσταση.
Ο Απόστολος δεν είναι μόνος σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής του. Την υποστήριξη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου και των παιδιών του, Στέφανης και Μάικ, θεωρεί βασικό στοιχείο για την επιτυχία του. Η Στέφανη έχει ήδη ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της στον στίβο, ενώ ο Μάικ εξακολουθεί να ανακαλύπτει τα αθλητικά του ενδιαφέροντα.
Με αυτή τη νέα αρχή, ο Απόστολος Παρέλλης είναι έτοιμος να συνεχίσει την παράδοση της αθλητικής αριστείας και να γίνει ένας σπουδαίος προπονητής, μεταφέροντας τον πλούτο των εμπειριών και των γνώσεων του στις νέες γενιές του ΓΣΠ.