Nikandros Apostolidis feb 2017
Nikandros Apostolidis feb 2017

Κύριοι,

ΘΕΜΑ : Αποκλεισμός του Κύπριου πρωταθλητή στο άλμα Επι κοντώ Νίκανδρου Στυλιανού από την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα 2017 για οικονομικούς λόγους

Ενεργώ εκ μέρους του πελάτη μου κυρίου Νίκανδρου Στυλιανού και αναφερόμενος στο πιο πάνω θέμα σας παραθέτω τα ακόλουθα:

O Νίκανδρος είναι γεννηθείς στις 22/08/1989 , λόγω του βεβαρημένου αθλητικού προγράμματος και των συνεχή αγώνων στίβου και αθλητικών υποχρεώσεων βρίσκεται σήμερα στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης στην οποία γράφτηκε το 2009.

Ο Νίκανδρος είναι πρωταθλητής Κύπρου στο άλμα επι κοντώ τα τελευταία 11 χρόνια. Φέτος πέτυχε νέο Παγκύπριο ρεκόρ στο αγώνισμα με 5.61μ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο .

Για τουλάχιστον 14 χρόνια ο Νίκανδρος εκπροσωπεί συνεχή και επάξια την Εθνική ομάδα της Κύπρου σε όλες τις διοργανώσεις. Μεταξύ άλλων έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο 2 φορές στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Αντρών όπου έχει καταλάβει 2 φορές την Πέμπτη θέση(2010 και 2014), την Πέμπτη θέση κατέλαβε επίσης και την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα του 2015 στην Κίνα. Στο βιογραφικό του επίσης καταγράφονται ως σημαντικότερες διακρίσεις: Oι 2 συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες, τα 4 μετάλλια σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα , η μια συμμετοχή σε Μεσογειακούς αγώνες, τα 7 χρυσά μετάλλια σε Α.Μ.Κ.Ε( συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού μεταλλίου στα 110μ εμπόδια όταν φέτος αγωνίστηκε εθελοντικά στο αγώνισμα στη θέση του τραυματία συναθλητή του Α.Σταυρίδη έτσι ώστε η Κύπρος να μην χάσει τους πολίτιμους βαθμούς) , οι 9 συνεχή συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα εθνικών ομάδων και οι δύο συνεχόμενες νίκες στο φημισμένο διεθνή μιτινγκ IFRAM.

Φέτος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του αφού πέραν του Νέου Παγκυπρίου ρεκόρ, πέτυχε νίκη στους ΑΜΚΕ με 5.55μ επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων. Κέρδισε 2 χάλκινα μετάλλια στα 2 Βαλκανικά Πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού Στίβου που συμμετείχε , καταταγεί 3ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας στο Ισραήλ , προσκλήθηκε στο φημισμένο διεθνή μιτινγκ του IFAM στο Όρντεγκεμ του Βελγίου όπου κατέλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά την 1η θέση, ενώ πέτυχε 4 ισάριθμες νίκες σε διεθνή αγώνες Grand Prix στο εξωτερικό ( Cardiff, London , Άργος Ορεστικό και Tel – Aviv).

Επίσης ο Νίκανδρος με το 5.55μ που πέτυχε στους ΑΜΚΕ εξασφάλισε από φέτος το όριο συμμετοχής του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2018.

Φέτος έχοντας την 13η καλύτερη επίδοση κλειστού Στίβου στην Ευρώπη έχασε για μόλις μια θέση την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε για πρώτη φορά ότι στο αγώνισμα θα συμμετάσχουν μόλις 12 αθλητές και θα διεξαχθεί απευθείας τελικός! Επίσης το 5.61μ του Νίκανδρου αποτελεί την 34η επίδοση στον κόσμο για το 2017 , γεγονός που αποδεικνύει ότι με την παρούσα επιστολή αναφερόμαστε σε ένα υψηλού επιπέδου αθλητή , ο οποίος για μόλις 2 θέσεις έχασε την πολυπόθητη πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν οι 32 καλύτεροι του κόσμου .

Όσο αφορά τις προσωπικές περιστάσεις του , ο Νίκανδρος Στυλιανού είναι αφοσιωμένος επαγγελματίας αθλητής . Από το 2013 που επέστρεψε στην Κύπρο από την Θεσσαλονίκη διαμένει στην Λεμεσό μαζί με την οικογένεια του , ενώ συντηρείται αποκλειστικά από την οικονομική στήριξη που λαμβάνει από τους ΚΟΑ και ΚΟΕΑΣ τους οποίους κα ευχαριστεί θερμά . Με την οικονομική στήριξη που λαμβάνει συντηρεί εαυτόν αλλά καλύπτει και μεγάλο μέρος των οικογενειακών αναγκών καθώς η οικογένεια του αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες αφού ο πατέρας του είναι άνεργος οικοδόμος τα τελευταία 2 χρόνια

To επί κοντώ είναι ένα θεαματικό , πλην όμως ιδιαίτερο και πολυέξοδο αγώνισμα καθώς η μεταφορά και αγορά κονταριών στοιχίζει αρκετά. Αυτός είναι και ο σοβαρότερος απ’ τους λόγους όπου η ανεύρεση και/ή ανάπτυξη αθλητών και/ή ταλέντων στο αγώνισμα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς πέραν από προπονητική εξειδίκευση απαιτείται και η οικονομική άνεση . Θα ήταν άδικο όμως αν οι αθλητές του αγωνίσματος αντιμετωπίζονταν με δυσμένεια λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας.

Σήμερα ο Νίκανδρος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση,. Σε λίγες ημέρες θα κλείσει το 28ο έτος της ηλικίας του με αποτέλεσμα η εφετινή να είναι και η τελευταία του ευκαιρία για συμμετοχή στην διοργάνωση της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας. Περαιτέρω ο Νίκανδρος είναι ο ΜΟΝΟΣ αθλητής στίβου – φοιτητής ο οποίος διεκδικεί επάξια μετάλλιο στους αγώνες καθώς λαμβάνοντας υπόψιν την απουσία των Υπερδυνάμεων Ρωσσία-Αμερική και την απουσία των κορυφαίων ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Λονδίνο, ο Νίκανδρος θα βρίσκεται στην λίστα συμμετοχών έχοντας μια από τις κορυφαίες 3 επιδόσεις εάν όχι και την κορυφαία! Συνεπώς η Κυπριακή ομάδα Στίβου θα έπρεπε να ξεκινά από τον Νίκανδρο και όχι να αποκλείεται από αυτήν λόγω του ότι χρειάζεται περεταίρω 2500€ για την μεταφορά των κονταριών την ίδια στιγμή που το υποτιθέμενο χαμηλό μπάτζετ θα καλύψει όλα τα έξοδα συνοδών- Παραγόντων οι οποίοι θα μεταβούν στη Chinese Taipei και ο οποίοι δεν προηγούνται των αθλητών.

Στόχος των αθλητικών φορέων της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πάντοτε η κατανομή των χρημάτων που δίνονται σε αυτούς από τους φορολογούμενους πολίτες έτσι ώστε να αναδεικνύεται ο Κυπριακός αθλητισμός μέσω των επιτυχιών των Κυπρίων αθλητών και/ή συμμετοχής αυτών σε μεγάλες διοργανώσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αγωνιστική προοπτική συμμετοχής του Νίκανδρου στον αγώνα ,τις σοβαρές πιθανότητες για μετάλλιο στο αγώνισμα , αλλά και την συνολική προσφορά του Νίκανδρου στον Κυπριακό Αθλητισμό και ειδικότερα στο άλμα επι κοντώ τα τελευαταία 14 χρόνια , σας καλούμε επίσημα όπως ανακαλέσετε τη απόφαση σας και συμπεριλάβετε τον Νίκανδρο στην αποστολή της εθνικής Κύπρου για την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

Σε περίπτωση που επιμείνετε στην απόφαση σας για αποκλεισμού του Νίκανδρου , ο ίδιος μέσω της παρούσις επιστολής σας ενημερώνει ότι είναι πρόθυμος να καταβάλει από την δική του τζέπη το ποσό μεταφοράς των κονταριών καθώς για τον ίδιο η διεκδίκηση ενός μεταλλίου στους αγώνες είναι στόχος καριέρας .

Τέλος ο Νίκανδρος επιφυλάσσεται να διεκδικήσει τα δικαιώματα και να προσφύγει ενώπιων του Διοικητικού Δικαστηρίου .

Κατ’ εντολή,

Marios Apostolidis

Legal counsellor & Lawyer

email: [email protected]


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube